JYSKin kampanja keräsi hyvän potin nuorten paralympiaryhmälle

Kuvassa: Paralympiakomitean nuorten rymästä Vilma Berg, Niko Ristiranta, Sini Paukkeri ja Marcus Kavaleff sekä JYSKin Riikka Nuutinmäki ja Paralympiakomitean Timo Mäkynen.

JYSK Suomen maaliskuussa toteutettu tyynykampanja onnistui keräämään Paralympiakomitean nuorten ryhmälle 5000 euron potin. Kampanja-aikana jokaisesta myydystä Wellpur Lyngen-tyynystä lahjoitettiin yksi euro nuorille paraurheilijoille. JYSK on myös ehdolla vuoden 2018 mahdollisuusviestijäksi viestintätoimisto Ellun Kanojen kilpailussa. Ehdokkuuden toi parayleisurheilijoiden omavastuiden korvaaminen toi syksyllä 2018.

JYSK Suomi ja Suomen Paralympiakomitea ovat tehneet yhteistyötä vuodesta 2015 alkaen ja nuoret paraurheilijat ovat olleet yhteistyön ydintä alusta lähtien. JYSK jakaa muun muassa vuosittain kolmelle nuorelle rahastipendin.

– Olemme ylpeitä, että saamme olla mukana tukemassa nuoria urheilijoita. Koemme tärkeäksi tehdä jatkuvaa, mahdollisimman käytännönläheistä yhteistyötä Suomen Paralympiakomitean kanssa yhteisten tavoitteiden saavuttamiseksi. Hyvänä esimerkkinä tästä on kevään tyynykampanja, jossa koko JYSK Suomen henkilökunta oli mukana hyvällä asialla, kertoo Ville Velin, Country Manager JYSK Suomi.

Tällä hetkellä nuorten paralympiaryhmään kuuluu 19 urheilijaa viidestä eri lajista. Nuoret valitaan ryhmään vuosittain ja suurin osa jatkaa ryhmässä muutaman vuoden. Nuorten paralympiaryhmään valitut urheilijat leireilevät neljä kertaa vuoden aikana Liikuntakeskus Pajulahdessa. Leireihin sisältyy lajiharjoittelua, yleisharjoittelua ja lajikokeiluja sekä asiantuntijaluentoja ja urheilijavieraita.

– Nuorten paralympiaryhmän paikka on tukea urheilijoita rakentamaan vahva paralympiaurheilijan identiteetti. Suuri osa näistä nuorista kilpailee paralympialaisissa 5-9 vuoden kuluttua. Nuoret urheilijat tarvitsevat rahallista ja muuta tukea, jotta heillä on mahdollisuus kivuta huipulle. Menestyvä urheilija on eri tavalla kiinni apurahoissa ja sponsorituissa. Tämä JYSKin raha menee suoraan leirien kuluihin, jotka koostuvat esimerkiksi majoitus- ja tilakuluista, kertoo Katja Saarinen, Suomen Paralympiakomitean kehittämispäällikkö ja nuorten paralympiaryhmän vastuuvalmentaja.

JYSK ehdolla vuoden 2018 mahdollisuusviestijäksi

Urheilijoiden kilpailumatkojen omavastuuosuudet nousivat otsikoihin elokuussa 2018 parayleisurheilijoiden EM-kilpailuiden aikana. Pituushyppääjä ja pikajuoksija Ronja Oja twiittasi kisojen aikana, että mitalitta jäävät urheilijat joutuvat maksamaan omavastuun matkasta. JYSK toimi ripeästi ja ilmoitti korvaavansa mitaleiden ulkopuolelle jääneiden parayleisurheilijoiden omavastuuosuudet. Aihe sai paljon mediatilaa ja siitä keskusteltiin vilkkaasti sosiaalisessa mediassa. Aihe on jälleen ajankohtainen, sillä JYSK on ehdolla viestintätoimisto Ellun Kanojen lanseeraamassa kilpailussa vuoden 2018 mahdollisuusviestijäksi. Ehdokkaita voi äänestää Ellun Kanojen Facebookissa 10.5. asti. Linkki Ellun Kanojen julkaisuun löytyy tästä.

Kuvassa: Paralympiakomitean nuorten rymästä Vilma Berg, Niko Ristiranta, Sini Paukkeri ja Marcus Kavaleff sekä JYSKin Riikka Nuutinmäki ja Paralympiakomitean Timo Mäkynen.