Paralympiakomitean urheilijavaliokuntaa täydennettiin elinsiirtourheilijalla ja Special Olympics -urheilijalla

Pinja Ekström ja Sami Korhonen

Suomen Paralympiakomitean urheilijavaliokuntaa täydennettiin tammikuussa kahdella henkilöllä, elinsiirron saaneella yleisurheilijalla Pinja Ekströmillä ja Special Olympics -lumikenkäilijä Sami Korhosella.

Aikaisemmin urheilijavaliokunnan jäseneksi saattoivat päästä vain urheilijat, jotka ovat kilpailleet lähimenneisyydessä paralympialaisissa tai paralympialajin MM-kisoissa. Nyt Suomen Vammaisurheilu ja -liikunta VAU:n sekä Suomen Paralympiakomitean yhdistymisen myötä urheilijavaliokuntaan päätettiin ottaa mukaan myös elinsiirtourheilun ja Special Olympics -urheilun edustajat. Urheilijavaliokunta itse ehdotti täydennystä.

– Olen tosi iloinen, että urheilijavaliokuntaan haluttiin uutena elinsiirtourheilija, ja että juuri minut valittiin. Uskon vahvasti siihen, että me eri taustoista tulevat urheilijat voimme oppia paljon toisiltamme ja se tuo hyötyjä kaikille. Urheilijavaliokunta tarjoaa tähän mahdollisuuden ja kun sitä kuullaan urheilijoihin liittyvissä tärkeissä asioissa, on hienoa saada kuuluville myös elinsiirtourheilun ääni, sanoo lahtelainen Pinja Ekström.

Sami Korhonen on myös urheilijajäsen Paralympiakomitean Special Olympics -johtoryhmässä. Nyt nastolalaisen lumikenkäilijän luottamustehtävät lisääntyivät.

– Minulle on aina ollut tärkeää, että olen saanut urheilla ja edustaa vammaisurheilijana Suomea Special Olympics -kisoissa. Tuntuu hyvältä päästä Special Olympics -urheilijana Paralympiakomitean urheilijavaliokuntaan, Korhonen toteaa.

Special Olympics -urheilijoiden ja elinsiirtourheilijoiden mukana olo kansallisen paralympiakomitean urheilijavaliokunnassa ei ole kansainvälisesti yleistä.

– Luultavasti missään muussa maassa elinsiirtourheilija ei ole ollut mukana maan kansallisen paralympiakomitean urheilijavaliokunnassa. Suomi kyllä tiedetään meidän urheilupiireissä edelläkävijänä, joten on aika hienoa, että tässäkin ollaan ensimmäisiä, Ekström sanoo.

Urheilijavaliokunnan muut jäsenet ovat kelkkahiihtäjä Sini Pyy (puheenjohtaja), uimari Antti Latikka, ratakelaaja Esa-Pekka Mattila, käsipyöräilijä Jani Peltopuro, pyörätuolirugbyn pelaaja Antti Sinisaari ja pöytätenniksen pelaaja Esa Miettinen. Urheilijavaliokunnan jäseniin voit tutustua TÄÄLLÄ.