Hallituksen päätöksiä: OKM:n ja Paralympiakomitean välille laaditaan tavoiteasiakirja

Paralympiakomitean logo sinisellä taustalla

Suomen Paralympiakomitean hallitus kokoontui torstaina 13.2. Sporttitalolla vuoden toiseen kokoukseen.

Kokouksen aluksi kumppanuuspäällikkö Timo Mäkynen esitteli yhteistyösopimusten ajankohtaisen tilanteen. Kumppanuuksilla on tärkeä merkitys niin talouden kuin näkyvyyden ja vaikuttavuudenkin näkökulmista. Viestinnän ja markkinoinnin tiimi on onnistunut toiminnassaan alkuvuoden osalta hyvin.

Hallitus päätti aloittaa Opetus- ja kulttuuriministeriön ja Paralympiakomitean välisen tavoiteasiakirjan valmistelun. Työryhmään valittiin Erkki Lönnrot, Riikka Juntunen, Aija Saari, Katja Saarinen ja Kimmo Mustonen.

Hallitus kuuli terveiset Suomen joukkueen valmistautumisesta kohti Tokion paralympialaisia.

Toimiston ajankohtaisissa asioissa käytiin läpi alkuvuonna olleiden Special Olympics talvimaailmankisojen esikisojen kisakuulumiset. Varsinaisten maailmankilpailuiden osalta lisätietoja on luvattu helmikuun loppuun mennessä. Ajankohtaisissa asioissa keskusteltiin myös Valtti-ohjelman tiedotustilaisuudesta, Helsingin kaupungin liikkumisohjelmasta, Para School Daysta, tulevasta henkilöstöpäivästä, vastuullisuusohjelmasta, osallistumisesta Metsähallituksen strategiatyöpajaan sekä luokitteluhankkeen ja Hyvät muuvit -hankkeiden etenemisestä.

Hallitus käsitteli jäsenasiat ja totesi aika monen lajiliiton edelleen puuttuvan listalta. Seurojen osalta Paralympiakomitean jäseneksi hyväksyttiin Downtown 65 Endurance.

Hallitus kävi keskustelun urheilussa ajankohtaisesta kiusaamisesta ja häirinnästä. Keskustelussa todettiin, että vammaisurheilijoilla on todennäköisesti suurempi riski tulla kiusatuiksi ja häirityiksi. Tällä hetkellä urheilijoilla ja liikkujilla on käytettävissä Et ole yksin -palvelu, jossa voi toimia nimettömänä sekä Suomen urheilun eettisen keskuksen ILMO-palvelu, jossa voi antaa tietoa urheiluun liittyvästä epäeettisestä käyttäytymisestä tai toiminnasta.

Hallituksen seuraavat kokoukset ovat 19.3., 16.4., 16.5. ja 11.6. Paralympiakomitean kevätkokous on 16.5. Helsingissä.