Soveltavan liikunnan ja vammaisurheilun verkkokoulutus vapaasti hyödynnettävissä

Verkkokoulutus

PÄIVITYS: Poikkeusoloista johtuen soveltavan liikunnan verkko-opintokokonaisuuden aukioloa on jatkettu 31.7.2020 asti (aiemman 30.4. sijaan). Tällä mahdollistetaan etäopiskelujan aloittaminen vielä tässä vaiheessa ja niiden tekeminen kesän aikana. Joitakin tasolla 2 ja 3 olevia tenttejä ei ole mahdollista tehdä poikkeusolojen aikana johtuen tapahtumien ja liikuntatilaisuuksien peruuntumisesta, joten jokainen opiskelija voi soveltaa tehtäviä esim. Paralympiakomitean ja Liikuntakeskus Pajulahden Youtube-kanavilla olevia videoita hyödyntäen. Jos tarvitset arvioinnit toukokuun aikana, niin ole yhteydessä 30.4. mennessä: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.. Huomioitavaa on, että verkko-opettajat eivät ole tavoitettavissa ja vastaa kysymyksiin 25.5.–31.7. välisenä aikana.

Maksuton soveltavan liikunnan ja vammaisurheilun verkkokoulutus on oiva mahdollisuus lisätä omaa osaamistaan helppokäyttöisen verkkoalustan kautta. Verkkokoulutukseen voi tutustua tarkemmin ja sen käyttäjäksi voi rekisteröityä osoitteessa www.paralympia.fi/verkkokoulutus

Liikuntakeskus Pajulahden ja Suomen Paralympiakomitean kehittämän verkkokoulutuksen tai sen osia voi esimerkiksi ottaa osaksi oppilaitoksen soveltavan liikunnan opintoja tai lajiliiton ohjaajakoulutusta. Urheiluseuroille, jotka ovat käynnistäneet tai harkitsevat käynnistävänsä toimintaa erityisryhmiin kuuluville harrastajille, verkkokoulutus on myös erinomainen opin lähde.

Verkkokoulutus on avoin kaikille, joten sen avulla voi kuka tahansa aiheesta kiinnostunut kouluttautua soveltavan liikunnan ja vammaisurheilun teemoihin ja samalla madaltaa omaa kynnystään lähteä mukaan esimerkiksi ohjaajaksi tai valmentajaksi.

Verkkokoulutus on kaksiosainen. Taso 1 on kaikille kiinnostuneille avoin perustaso, jonka tehtävät ovat monivalintatehtäviä. Yhdistetty syventävien opintojen taso 2–3 on suunnattu opiskelijoille, ammattilaisille ja vapaaehtoisille, jotka toimivat jo tai ovat aikeissa ryhtyä toimimaan soveltavan liikunnan tai vammaisurheilun parissa esimerkiksi ohjaajan tai valmentajan roolissa. Päästäkseen suorittamaan tason 2–3 opintoja verkkokoulutuksen opiskelijan tulee suorittaa ensin kokonaisuudessaan taso 1 (15h).

Verkkokoulutukseen kirjaudutaan opiskelijaksi, jonka jälkeen kurssia voi suorittaa omaan tahtiin. Koulutus koostuu kuudesta teemaosiosta. Jokaiseen osioon sisältyy tehtäviä, jotka tulee suorittaa hyväksytyksi.

Osiot

  1. Soveltavan liikunnan ja vammaisurheilun perusteet
  2. Erilaiset toimintakyvyt ja niiden huomioiminen liikunnassa
  3. Ohjaamisen työkalut
  4. Esteettömyys ja saavutettavuus
  5. Apuvälineet liikunnassa ja urheilussa
  6. Vammaiskilpaurheilu

Lisätiedot: Pajulahti, Virpi Remahl, puh. 044 7755 350, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. ja Paralympiakomitea, Piia Korpi, puh. 044 767 1368, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.