CHS Group Suomen paralympiajoukkueen rahtikumppaniksi

Konttia pakataan Vuosaaren satamassa

Logistiikkayritys CHS Group vastaa Suomen paralympiajoukkueen rahtikuljetuksista paralympialaisiin vuoteen 2024 saakka. Lisäksi CHS osallistuu kotimaassa liikunnan ja urheilun vuokra-apuvälineiden kuljetusten kehittämiseen.

CHS on jo ennestään Suomen olympiajoukkueen logistiikkakumppani ja vastannut varustekuljetuksista Rion 2016 ja PyeongChangin 2018 olympialaisiin ja paralympialaisiin. Yhteisellä rahdilla paralympialaisiin kulkee Suomen joukkueiden majoitustiloihin muun muassa tietokonenäyttöjä, sisustuselementtejä sekä energiapatukoita ja puuroa.

-Urheilijoille tärkeiden tavaroiden pitää kulkea ajallaan kaikissa tilanteissa, ja olemme todella iloisia saadessamme luotettavan ja kokeneen kumppanin vastaamaan kuljetuksista, Paralympiakomitean kumppanuuspäällikkö Timo Mäkynen tiivistää.

CHS:llä on jo hyvää kokemusta konttien kulkemisesta olympia- ja paralympiakylään, kaupallinen johtaja Juha Harjula korostaakin suunnittelun tärkeyttä kuljetuksessa.

- Aikataulutus on tärkein asia logistiikassa, eikä kyseessä ole pelkästään konttien lähteminen Suomesta ajallaan, vaan myös kisapaikan päässä toimiminen. Paralympialaisissa on kisojen alla valtava trafiikki, ja kaikki haluavat oman lähetyksensä perille ensimmäisenä, Harjula muistuttaa.

CHS mukana ratkomassa liikunnan vuokra-apuvälineiden kuljetuksia

Soveltavan liikunnan apuvälinetoiminta SOLIA vuokraa erilaisia liikunnan apuvälineitä erityisesti harrastajille ja urheilu-uran alkuvaiheessa oleville henkilöille. Apuvälineet kuten käsipyörät, kelaustuolit ja tandempyörät ovat kulkeneet Matkahuollon kautta aina vuoden 2019 syksyyn saakka. Nyt kuljetusmallille ollaan etsimässä uutta toimintamallia ja CHS on lupautunut auttamaan asian kehittämisessä.

Harjula kertoo, että on ilo ja kunnia toimia Suomen olympia- ja paralympiajoukkueiden kotimaisena kumppanina.

- Haluamme olla tukemassa Suomen urheilijoita, ja varmistamassa, että urheilijat pystyvät keskittymään treenaamiseen ja kilpailemiseen. Me hoidamme välineet sujuvasti perille.

Kuva: Olympiakomitea/Jesse Väänänen