Nautitaan vastuullisesti hienoista kevätkeleistä!

Suomen Ladun ulkoilijan etiketti

Tällä hetkellä tilanne on melkoinen koko maailmassa. Meillä Suomessa ulkona liikkuminen on onneksi vielä sallittua. Tosin uutiset kertoivat, että ruuhkaa on esimerkiksi kansallispuistoissa, joiden parkkipaikat eivät tahdo riittää kävijöiden kulkuneuvoille. Samassa uutisessa kehotettiin ulkoilijoita tutustuman lähimetsiin, joissa voi päästä samaan tunnelmaan ja kokea samat elämykset kuin kansallispuistossakin.

Tässä haastankin samalla kaikkia tutustumaan lähimetsään. Kuinka lähellä se onkaan? Vai oletko ohittanut sen huomaamatta? Oletko mennyt lähimetsässä huomaamatta kaikkea mitä ympärillä on? Tähän vinkiksi linkki Turun kaupungin vapaa-aikatoimialan tekemään tehtävävihkoon. Tämän avulla voit saada uusia ulottuvuuksia lähimetsään ja havainnoida eri aikoina erilaisia asioita. Onko metsäkokemus positiivinen, hassu, outo, liikunnallinen, ikävä? Mikä siitä tekee edellisten adjektiivien kaltaisen? Loistava tapa esimerkiksi perheen kesken vertailla havaintoja ja fiiliksiä.

Suomen Latu muistuttaa ulkoilijoita etiketillä, mitä on hyvä muistaa tällaisena erityisenä aikana ulkoillessa. Nyt on aikaa ulkoilulle. Huomioidaan viranomaisten ohjeet. Jos olet kipeä tai toipilas, niin jää kotiin. Ulkoile vain yksin tai perheesi kanssa. Suosi lähikohteita. Vältä ulkoliikuntapaikkoja, esim. ulkokuntosaleja, lasten leikkipuistoja ja laavuja. Niistä lenkilläkin vain nenäliinaan, älä räi ympäriinsä. Kanna mukana omaa roskapussia. Ohita ja tervehdi polulla vastaan tulevia vähintään kahden metrin päästä. Tässä linkki Suomen Ladun ulkoilijan etikettiin.

Tänä talvena on etelässä ollut todellinen pyöräilykausi. Pohjoisessa taas on päästy hiihtämään. Molemmat lajit pitävät meidät ulkoilussa kiinni. Tällä hetkellä on myös niitä, joilla liikkuminen on todella rajoitettua. Parveke voi olla se lähiulkoilupaikka, jossa voi haukata happea edes hetki. Toivotaan aurinkoista kevättä, jotta parvekkeillakin tarkenee. Pidetään huolta ja ulkoillaan etiketin mukaan!

PS. Täältä löydät jumppavinkit sisätiloihin