Valtti-ohjelman hakua jatketaan Tampereella, Rovaniemellä, Seinäjoella, Jyväskylässä ja Joensuussa 24.5. saakka

Neljä kuvaa iloisista Valtti-kokeilijoista

Suomen Paralympiakomitean koordinoimassa valtakunnallisessa Valtti-ohjelmassa etsitään erityistä tukea tarvitseville lapsille ja nuorille liikuntaharrastusta. Määräaikaan 30.4. mennessä ohjelmaan haki 123 lasta ja nuorta. Hakumäärät jäivät muutamilla paikkakunnilla vähäisiksi, joten hakua on päätetty jatkaa 24.5. asti Tampereella, Rovaniemellä, Seinäjoella, Jyväskylässä ja Joensuussa.

Valtti-ohjelman hakijat voivat olla noin 6–23-vuotiaita. Ensisijalla ovat erityistä tukea tarvitsevat lapset ja nuoret, joilla ei entuudestaan ole säännöllistä liikuntaharrastusta. Ohjelmaan valittu lapsi tai nuori saa oman henkilökohtaisen Valtin, joka toimii ohjattavansa liikuntakaverina ja harrastuksen pariin saattajana. Valtit ovat pääasiassa kuntoutus- ja liikunta-alan opiskelijoita sekä vapaaehtoisia. Liikuntakokeilut käynnistyvät pääasiassa syksyllä.

Tämä on Valtti-ohjelman viides toimintavuosi ja tulokset ovat olleet lupaavia. Vuonna 2019 ohjelmaan osallistui 198 lasta ja heistä 43% löysi harrastuksen ja 44% fyysinen aktiivisuus lisääntyi. Lisäksi 78% ohjelmaan osallistuneista suosittelee ohjelmaa muille. 

Hakulomake Valtti-ohjelmaan (Webropol-lomake)

Lisätiedot Valtti-ohjelmasta