Paralympiakomitean hallitus käänsi katseet koronasta toiminnan kehittämiseen

Suomen Paralympiakomitean hallitus kokoontui 14.5. etäkokoukseen. Kokouksen alussa hallituksen jäsen ja Special Olympics -johtoryhmän puheenjohtaja Riikka Pyykkö esitteli Special Olympics -toiminnan ajankohtaisen tilanteen. Special Olympics -toimintaan osallistuu Suomessa noin 2000 urheilijaa yli 20 lajissa. Suurimmassa osassa lajeissa urheilijat kuuluvat tavalliseen seuratoimintaan ja muutamassa lajissa kansallisella lajiliitolla on vahva rooli toiminnan toteuttamisessa ja kehittämisessä. Hallitus totesi, että inkluusion näkökulmasta yhteistyötä lajiliittojen kanssa tulee jatkaa ja mahdollistaa pääsy seuratoimintaan.

Tutkimuspäällikkö Aija Saari esitteli merkittävämmät menossa olevat hankkeet ja keskustelua käytiin erityisesti Avoimet ovet -hankkeesta, joka käynnistyy kesäkuun aikana. Hankkeessa tavoitteena on kolminkertaistaa paraurheilua järjestävien urheiluseurojen määrä.

Hallitus hyväksyi Paralympiakomitean päivitetyt korona-ajan ohjeet harjoitteluun ja kilpailutoimintaan. Hallitus totesi myös, että ohjeita päivitetään tarpeen mukaan viranomaisilta saatujen ohjeiden ja asiantuntijoiden kuulemisen jälkeen. Toimiston henkilöstö tekee pääsääntöisesti etätöitä. Paralympiakomitea keskittyy toiminnan kehittämiseen ja uusien mahdollisuuksien luomiseen. Erilaiset etäharjoittelut ja yhteiset webinaarit on jo otettu käyttöön, ja jatkossa näiden käyttöä tullaan lisäämään entisestään.

Hallitus kokoontuu seuraavan kerran 11. kesäkuuta. Koronan vuoksi siirretty kevätkokous pidetään torstaina 10. syyskuuta klo 18.00 alkaen Asianajotoimisto Boreniuksen kokoustiloissa Helsingissä.