Maalipallon B-sarjan EM-kilpailut Pajulahdessa 2021

Iida Kauppila torjuu pallon maalipallon EM-kilpailuissa Pajulahdessa vuonna 2017.

Suomi sai järjestettäväkseen näkövammaisten maalipallon B-sarjan Euroopan mestaruuskilpailut. Kisat pelataan 27.–31. tammikuuta 2021 Liikuntakeskus Pajulahdessa, Lahden Nastolassa.

Alun perin B-sarjan EM-kilpailut piti pelata Israelin Afulassa lokakuussa 2020, mutta koronaviruspandemian vuoksi kisat siirtyivät. Pajulahdella on vahva kokemus maalipalloturnausten järjestämisestä. Vuonna 2017 Pajulahdessa pelattiin A-sarjan ja vuonna 2008 B-sarjan EM-kilpailut. Lisäksi Pajulahdessa on pelattu kymmenen vuoden ajan kansainvälisen tason maalipalloa Pajulahti Games -kilpailutapahtuman yhteydessä.

– Maalipallon B-sarjan EM-kisojen saaminen Pajulahteen heti vuoden 2021 alkuun oli toivottu uutinen. Nuorten paraurheilun EPYG-kisojen siirryttyä vuoteen 2022 on ensi vuodestakin viimeistään tämän uutisen myötä rakentumassa Pajulahteen hieno kansainvälisten paraurheilutapahtumien vuosi. Mikä olisikaan hienompaa kuin todistaa Suomen naisten nousua takaisin A-sarjaan kotikisoissa, sanoo Pajulahden valmennuskeskuksen johtaja Tero Kuorikoski.

B-sarjan EM-kilpailujen kolme parasta miesten ja kolme parasta naisten joukkuetta nousee A-sarjaan. Suomen naisten maajoukkue tippui A-sarjasta B-sarjaan vuoden 2019 kisoista ja on mukana Pajulahdessa.

– Nykyisessä maailmantilanteessa on tärkeä juttu, että kisat ovat tutussa paikassa, eikä tarvitse ottaa ylimääräisiä paineita matkustamiseen liittyvistä asioista. Meillä on nuori joukkue, mutta löytyy jonkin verran myös kokemusta. Joukkue on mennyt selkeästi eteenpäin ja uskon, että olemme valmiita tavoittelemaan paikkaa A-sarjasta, sanoo naisten maajoukkueen päävalmentaja Arttu Mäkinen.

A-sarjan EM-kilpailut, joissa Suomen miesten maajoukkue on mukana varmuudella ja naiset jos onnistuvat nousutavoitteessaan, pelataan vuoden 2021 aikana. Kisaisäntää ei vielä ole nimetty. EM-kilpailujen A-sarjan kautta on mahdollista saavuttaa paikka vuoden 2022 MM-kilpailuihin, jotka pelataan Kiinan Hangzhoussa.