Vuosi aikaa Tokion paralympialaisiin

Tokion paralympialaiset

Vuodella siirretyt Tokion paralympialaiset järjestetään vuoden päästä. Avajaiset 24.8.2021 käynnistävät 12 päivän kilpailu-urakan. Kilpailuvalmistelut kisaorganisaation ja Kansainvälisen Paralympiakomitean (IPC) toimesta etenevät, vaikka koronaviruksesta aiheutunut poikkeustilanne tuo valmisteluihin epävarmuutta ja muutoksia. Kansainvälisen Paralympiakomitean puheenjohtaja Andrew Parsons kertoo, että valmistelut ovat hyvällä mallilla.

- Uskon edelleen, että paralympialaisista tulee paraurheilijoiden mahtava näyteikkuna. Urheilijat pääsevät näyttämään huikeita suorituksiaan ja edistämään yhdenvertaisempaa maailmaa, Parsons kertoo IPC:n tiedotteessa.

Yhtenä siirrettyjen paralympialaisten haasteena on muuttunut ja epävarma kilpailukalenteri monen lajin osalta. Peruuntuneet kilpailut vaikuttavat myös urheilijoiden kansainvälisen luokittelun saamiseen ajoissa.

Parsons kertoo tiedotteessa, että Tokion olympialaisten ja paralympialaisten kilpailuorganisaatio ei ole asettanut aikarajaa, milloin kilpailujen mahdollisesta peruutuksesta tai siirtämisestä ilmoitetaan.

-Keskitymme nyt paralympialaisten järjestämiseen vuonna 2021 ja mietimme, miten pystymme kilpailut turvallisesti viemään läpi. Tilanne muuttuu koko ajan ja suunnitelmamme varmistuvat mitä lähemmäksi avajaiset tulevat, Parsons kommentoi.

Katso Parsonsin haastattelu Youtubessa

Suomen joukkueella 11 maapaikkaa

Suomen joukkue on tässä vaiheessa vahvistanut 11 maapaikkaa ja joukkueeseen on valittu viisi urheilijaa. Valitut urheilijat ovat yleisurheilijat Amanda Kotaja, Toni Piispanen, Leo-Pekka Tähti ja Marjaana Heikkinen sekä jousiampuja Jere Forsberg. Suomen tavoitteena on saada Tokioon noin 30 urheilijan joukkue.

Uudistunut kilpailuohjelma on julkistettu

Tokion paralympialaisten kilpailukalenteri on päivitetty ajankohdan siirtymisen myötä. Paralympialaisissa on 12 kilpailupäivää, avajaisia vietetään 24.8.2021 ja päättäjäisiä 5.9.2021.Tutustu kilpailuohjelmaan IPC:n sivuilla.

Suomen paralympiajoukkueen kisasivut