Hyvinvointi kuuluu kaikille - WellO2 tukee huippu-urheilijoita sekä lasten ja nuorten toimintaa

Pyörätuolitennispelaaja Taneli Tenhunen Wello2 hengitysharjoituslaitteen kanssa

Suomen Paralympiakomitea ja WellO2 aloittivat koronakriisin keskellä kaksivuotisen yhteistyön, joka tukee huippu-urheilun lisäksi myös lasten ja nuorten toimintaa.

Yhteistyön myötä paraurheilijat saivat WellO2-hengitysharjoituslaitteita käyttöönsä treenaamisen tueksi. Hengitysharjoituslaitteen vaikutus perustuu vastapainehengitykseen sekä lämpimään höyryyn, ja urheilijat ovat saaneet siitä hyötyä esimerkiksi allergiaoireisiin ja flunssan torjumiseen. WellO2 päätti saamansa hyvän palautteen jälkeen nostaa ennakkoluulottomasti paraurheilijoita myös toisen kampanjan kärjeksi.

Hyvin alkanut yhteistyö tuo konkreettista etua nyt myös ruohonjuuritasolle. Paralympiakomitean Valtti-ohjelmassa tarjotaan vammaisille ja erityistä tukea tarvitseville lapsille ja nuorille liikuntakokeilukertoja oman Valtti-ohjaajan kanssa. Tavoitteena on löytää lapsille ja nuorille liikuntaharrastus.

WellO2 tukee Valtti-ohjelmaa jokaisesta kampanja-aikana myydystä WellO2-laitteesta yhdellä lajikokeilukerralla, minkä myötä yritys mahdollistaa peräti sata kokeilukertaa liikuntaan tukea tarvitseville lapsille ja nuorille.

- Valtti-ohjelma on ainutlaatuisen hieno esimerkki mahdollistaa liikunnan ilo niille, jolle se muuten olisi haastavaa. Liikunnan kautta saadut hyvät kokemukset tuovat iloa, nostavat itsetuntoa ja voivat näin tuoda positiivista energiaa myös tavalliseen arkeen, kommentoi WellO2 Oy:n toimitusjohtaja Tuomas Mattelmäki.

Valtti-ohjelma sai opetus- ja kulttuuriministeriön tukea 2017–2019, mutta sen jälkeen ohjelma on toiminut omillaan osana Suomen Paralympiakomitean toimintaa. Tärkeän toiminnan mahdollistamiseksi tarvitaan yritysten tukea.

- Olemme todella kiitollisia WellO2:n tarjoamasta tuesta. Tämä hieno esimerkki korostaa toimintamme laajuutta, ja yritysten tarjoama tuki on erittäin tärkeää aina ruohonjuuritason lajikokeiluista huippu-urheiluun, kumppanuuspäällikkö Timo Mäkynen muotoilee.

Lisätietoja WellO2-yhteistyöstä

Lisätietoja Valtti-ohjelmasta