Paralympiakomitean kevätkokous: Puheenjohtaja Erkki Lönnrot ei hae jatkokautta

Erkki Lönnrot pitää puhetta mikrofoni kädessä

Keväältä koronapandemian vuoksi siirretty Paralympiakomitean kevätkokous järjestettiin 10.9. Asianajotoimisto Boreniuksen tiloissa Helsingissä. Kokousta oli mahdollista seurata myös etäyhteyden kautta. Kevätkokous oli tammikuussa toimintansa aloittaneen uuden Paralympiakomitean ensimmäinen sääntömääräinen vuosikokous.

Kokouksessa käytiin läpi sekä Suomen Vammaisurheilu ja -liikunta VAU ry:n että Suomen Paralympiakomitean vuoden 2019 vuosikertomukset ja tilinpäätökset. Kevätkokous myönsi vastuuvapauden hallitukselle ja muille tilivelvollisille. Kevätkokous valitsi ehdollepanotoimikunnan, jonka tehtävänä on valmistella esitys Paralympiakomitean uudesta hallituksesta. Uusi puheenjohtaja ja hallitus valitaan syyskokouksessa 21.11.2020. Ehdollepanotoimikuntaan valittiin Leena Jokipakka, Pekka Hätinen, Markku Möttönen, Harri Lammi ja Sirpa Korkatti.

Paralympiakomitean puheenjohtaja Erkki Lönnrot ilmoitti, että ei hae jatkokautta puheenjohtajana. Lönnrot on toiminut VAU ry:n puheenjohtajana vuodesta 2015 alkaen ja ollut hallituksessa vuodesta 2012 lähtien. 

- Olen toistakymmentä vuotta antanut urheilulle ja nyt tuntuu hyvältä hetkeltä väistyä sivuun. On ollut erittäin mielenkiintoiset kaksi kautta puheenjohtajana. Neljästä järjestöstä yhdistetty VAU saatiin toimimaan ja henkilökunta sitoutui yhteiseen tekemiseen. Päästiin hyvään nousukiitoon, joka edelleen jatkuu uudessa Paralympiakomiteassa. Yhdistymisprosessi on toki tuottanut hommia, mutta olemme onnistuneet siinä mielestäni erinomaisesti, Lönnrot kertaa puheenjohtajavuosiaan.