Uudet Iloliikuttajat valmistuivat ja haku vuoden 2021 ohjelmaan on avattu

Iloliikuttaja-kurssilaiset

Opiskelua, suunnittelua, hikoilua, soveltamista, rentoutumista, iloa ja tiimityötä. Tätä kaikkea on Paralympiakomitean koordinoima Iloliikuttaja-vertaisohjaajakoulutus. Koulutus on kaksivaiheinen ja vuoden 2020 ryhmä valmistui syyskuun alussa. 

Ajankohtien suhteen koulutus onnekkaasti järjestettiin, sillä helmikuun koulutuksen jälkeen kaikki melko pian sulkeutui koronaviruspandemian vuoksi. Toki jännitystä riitti, että miten käy toisen viikonlopun, mutta hyvin kävi ja se pystyttiin toteuttamaan.

Mukana oli kaikkiaan reilut kymmenen osallistujaa, mutta osa joutui jäämään pois viime hetkillä terveyssyistä. Iloliikuttaja-koulutus on pidetty perinteisesti Pajulahden Liikuntakeskuksessa, niin tänäkin vuonna. Siellä puitteet ovat hyvät erilaisille aktiviteeteille.

Ensimmäisen kurssin jälkeen oli havaittavissa elämäntapamuutoksia osallistujilla. Liikkumisesta saatu kipinä kantaa yhä. Parempi kunto, painon pudotus ja hyvä mieli liikkumisesta ja muiden kannustamisesta jatkuu edelleen. Osalla Iloliikuttajista on säännöllisiä ryhmiä ja osa ohjaa silloin tällöin.

Koulutuksen aikana käydään läpi erilaisia jumppia ja virikkeitä sekä niiden soveltamista erilaisille toimintakyvyille. Osallistujien omakohtaiset kokemukset erilaisista toimintakyvyistä antavat sisältöä koulutuksen aikana. Aina oppii jotakin uutta!

Vuosi vierähti iloliikuttajien kanssa ja taas laitetaan haku päälle. Jos olet kiinnostunut ohjaamisesta tai hankkimaan ideoita ja virikkeitä yhdistyksellesi, niin ilmoittaudu mukaan. Lisätiedot ja ilmoittautuminen vuoden 2021 Iloliikuttaja-koulutukseen löytyvät täältä. Sivulta löydät sähköisen ilmoittautumislinkin tai tulostettavan version, joka tulee lähettää Paralympiakomiteaan. Ilmoittautumiset viimeistään 16.12.2020.

Lähde mukaan liikkumaan ja oppimaan!

Lisätiedot: Paralympiakomitea, verkostokoordinaattori Tiina Siivonen, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., puh. 040 833 4869.