Tässä on Paralympiakomitean uusi hallitus

 Hallituksen jäsenten kuvat

Suomen Paralympiakomitean hallitus 2021-2024

Paralympiakomitean syyskokous 21.11.2020 valitsi Paralympiakomitealle uuden hallituksen ehdollepanotoimikunnan esityksen mukaisesti.

Sari Rautio

Puheenjohtaja: Sari Rautio, toimintakausi 2021-2024

Sari Rautio on Hämeenlinnan kaupunginhallituksessa työsuhteessa oleva puheenjohtaja. Ennen nykyistä toimeaan hän työskenteli Sitrassa vaikuttavuusinvestoimisen avainalueen johtavana asiantuntijana vuosina 2015-2019.

Järjestötoiminta sekä vammaisurheilun ja soveltavan liikunnan kenttä on tullut Sarille tutuksi hänen toimiessaan Autismi- ja Aspergerliitossa projektipäällikkönä vuonna 2002 sekä koordinaattorina vammaisurheilujärjestöjen yhteisessä Liikuntaa kaikille lapsille -hankkeessa vuosina 2003-2007 ja Nuoren Suomen kehityspäällikkönä vuosina 2007-2012 ja Perheliikuntaverkoston puheenjohtajana 2013-2015.

Päivi Tolppanen Varapuheenjohtaja: Päivi Tolppanen, toimintakausi 2021-2022

Päivi Tolppanen on hyvinkääläinen fysioterapeutti, jolla on takana pitkä urheilu-ura maalipallossa ja judossa. Työurallaan ennen nykyistä työtään hän toimi yrittäjänä Hyvinkään Fysioterapia Oy:ssä. Maalipallossa Päivi on edustanut Suomea kahdesti paralympialaisissa (2000, 2004). Judossa Tolppanen edusti Suomea Lontoon paralympialaisissa (2012).

Tällä hetkellä Päivi toimii Paralympiakomitean nuorten maalipalloryhmän päävalmentajana ja naisten maajoukkueen apuvalmentajana ja fysioterapeuttina. Lisäksi hän toimii IBSAn judon luokittelen kansainvälisessä kehitystyöryhmässä. Tolppanen on ollut Paralympiakomitean hallituksen jäsen 2017-2020.

Hallituksen jäsenet:

Pia JulinPia Julin, toimintakausi 2021-2024

Pia Julinilla on vankka kokemus hallitus- ja puheenjohtajatyöstä eri urheilujärjestöissä (Olympiakomitea, Paralympiakomitea, Ampumaurheiluliitto). Lisäksi hän kuuluu huippu-urheiluyksikön ohjausryhmään. Julin työskentelee Palmia Oy:n Ruoka- ja ravintolapalveluiden liiketoimintajohtajana, vastaten liiketoiminnan johtamisesta ja kehittämisestä.

Pialla on monipuolinen lajitausta (urheiluammunta, taitoluistelu, alppihiihdonopettaja, lumilautailu) sekä ura huippu-urheilijana.

Paavo KoskenkorvaPaavo Koskenkorva, toimintakausi 2021-2022

Paavo Koskenkorva on elinsiirron saanut urheilija, jonka sydän sykkii harrasteliikuntamahdollisuuksien kehittämiselle. Koskenkorva on esimerkki toimijasta, joka etsii itselleen haasteita ja kilpailee niin kotimaassa kuin ulkomaillakin, mutta joka järjestää tapahtumia myös muille. Hän toimii itse aktiivisesti seuratoiminnassa.

Kimmo OilaKimmo Oila, toimintakausi 2021-2022

Kimmo Oila on toiminut asianajoalalla vuodesta 1996, joista toimitusjohtajana ja hallituksen puheenjohtajana yli 10 vuotta.

Oila on Suomen Urheiluliiton hallituksen varapuheenjohtaja. Hänellä on pitkä kokemus urheiluseuratoiminnasta ja on toiminut Espoon Tapioiden johtokunnan jäsenenä vuodesta 2006, jonka lisäksi hän toimi Espoon Tapioiden puheenjohtajana 2007-2017. Oila on ollut käynnistämässä Espoon Tapiot ry:ssä soveltavaa urheilukoulua. Oila on itse kilpaillut itse useammassa lajissa SM-tasolla nuorena mm. yleisurheilussa ja ammunnassa.

Jani PeltopuroJani Peltopuro, toimintakausi 2021-2024

Jani Peltopuro on urheilijavaliokunnan ehdokas hallitukseen. Hän toimii tällä hetkellä urheilijavaliokunnan varapuheenjohtajana. Peltopuron laji on käsipyöräily, jossa hän on edustanut Suomea Rion paralympialaisissa.

Hän työskentelee Neste Engineerin Solution:lla urheilu-uransa ohessa täysipäiväisesti. Peltopuron tavoitteena on tuoda urheilijavaliokunnan ja urheilijoiden ääni hallitukseen, halu edistää suomalaisen paraurheilun kolmea lähtökohtaa: kilpailumahdollisuudet, -välineet ja luokittelu sekä kehittää lajien välistä yhteistyötä niin kansallisesi kuin kansainvälisesti.

Riikka PyykköRiikka Pyykkö, toimintakausi 2021-2024

Riikka Pyykkö on koulutukseltaan OTK ja varatuomari. Hän on toiminut vuodesta 2005 lähtien Tieto Oyj:ssä asiantuntija- ja esimiestehtävissä.

Pyykön tavoitteena on edistää vammaisten ihmisten mahdollisuuksia kehittyä urheilussa ja liikunnassa ja sitä kautta edistää inkluusiota ja elämänlaatua. Hän on toiminut useissa valtakunnallisissa järjestöissä luottamustehtävissä

(mm. VAU/Paralympiakomitean hallitus, Special Olympics johtoryhmän pj, SRL parasratsastuskomitea, SRL Hämeen aluejaosto, Amnesty International hallituksen jäsen) Erityistä tukea tarvitsevan lapsen vanhempana hänellä on arjen mukanaan tuomaa kokemusta.