Paralympiakomitean yhdistelmähallitus koolla viimeistä kertaa

Teksti Suomen Paralympiakomitea ja logo valkoisella sinisellä pohjalla

Paralympiakomitean hallitus kokoontui vuoden viimeiseen ja toimikautensa viimeiseen kokoukseen keskiviikkona 9.12.2020. Kokouksessa kuultiin katsaus pohjoismaisten paralympiakomiteoiden kokouksesta, jossa käsiteltiin Kansainvälisen Paralympiakomitea IPC:n tulevia hallitusvalintoja, valmistautumista Tokio 2021 paralympialaisiin ja osallistumista Special Olympics talvimaailmankisoihin keväällä 2022. Hallitus käsitteli kuluneen vuoden osalta taloustilanteen ja totesi, että tapahtumien ja kansainvälisten kilpailujen peruutusten vuoksi Paralympiakomitea tekee ylijäämäisen tuloksen.

Hankekatsausten osalta todettiin, että menossa oleville Hyvät muuvit ja Avoimet Ovet -hankkeille on haettu tukea OKM:n liikunnallisen elämäntavan kehittämistuesta ja näiden lisäksi tukea haettiin yhdenvertaisuutta ja tasa-arvoa edistävälle hankkeelle.

Hallitus keskusteli koronan vaikutuksista huippu-urheiluun sekä kilpailutapahtumiin. Vuoden 2021 osalta sähköpyörätuolisalibandyn EM-kisat peruttiin kansainvälisen liiton IWASF:n toimesta ja maalipallon EM-kilpailut siirretään helmikuulta uuteen ajankohtaan.

Hallitus kuuli katsauksen Kunniagallerian toteutuksesta ja katsoi ensimmäisen Kunniagalleriaan nimitetyn Alvar Sandströmin tarinan. Kaikkien Kunniagalleriaan nimettyjen henkilökuvat löytyvät täältä. Seuraavan kerran Kunniagalleriaan nimetään jäseniä syksyllä 2022.

Hallitus kiitti toimistoa uuden Paralympiakomitean ensimmäisestä toimintavuodesta. Tästä on hyvä jatkaa kohti tulevaa vuotta 2021.