Australia isännöi elinsiirron saaneiden MM-kilpailuja 2023

Urheilijoita palkintopallilla elinsiirron saaneiden EM-kilpailuissa Vantaalla 2016. Kuva: Mauri Forsblom

Koronaviruspandemia perui vuoden 2020 elinsiirron saaneiden ja dialyysissä olevien EM-kilpailut Irlannin Dublinissa, sydän- ja keuhkosiirron saaneiden EM-kilpailut Espanjan Vitoria-Gasteizissa sekä vuoden 2021 elinsiirron saaneiden MM-kilpailut Yhdysvaltain Houstonissa. 

Pikkuhiljaa alkaa kuitenkin näkyä valoa tunnelin päässä myös elinsiirtourheilun arvokilpailujen osalta. Jo viime vuonna ilmoitettiin, että seuraavat sydän- ja keuhkosiirrokkaiden EM-kilpailut järjestetään Belgian Ostendissa 6.–13.6.2022 ja vuoden 2021 alkuun uutisoitiin, että seuraavat elinsiirron saaneiden MM-kilpailut käydään Australian Perthissä 15.–21. huhtikuuta 2023.

– Elinsiirron saaneilla henkilöillä on madaltunut elimistön vastustuskyky ja heille koronaviruspandemia on ollut äärimmäisen vakava riski. Me tiedämme, että nämä hienot urheilijat odottavat malttamattomina pääsyä takaisin kisoihin. Perthin MM-kilpailuissa urheilijoiden turvallisuus ja terveys tulevat olemaan ykkösprioriteetti, sanoi elinsiirtourheilun kansainvälisen kattojärjestön WTGF:n puheenjohtaja ja Australian elinsiirtojärjestön toimitusjohtaja Chris Thomas.

Australia on isännöinyt MM-kilpailuja kahdesti aiemminkin: Sydneyssä 1997 ja Gold Coastilla 2009.

Lue englanninkielinen tiedote kisojen myöntämisestä Perthille tästä

Kuva: Mauri Forsblom