Enemmän kuin urheilua – yhteistyön kautta yrityksille lisäarvoa myös urheilukenttien ulkopuolella

Markus pitämässä esitystä videokameran edessä.Paralympiakomitean ja Trimble Solutionsin yhteistyöesimerkki tiivistää, miten urheilija- ja asiantuntijapuheenvuorot vievät tehokkaasti yhteisiä teemoja eteenpäin - tässä tapauksessa teknologian mahdollisuuksia saavuttavuudessa.

Trimble Solutions on ollut Paralympiakomitean yhteistyökumppani vuodesta 2018 alkaen. Yrityksen teknologiaratkaisut ovat käytössä muun muassa rakentamisessa, energiasektorilla ja julkishallinnossa. Paralympiakomitean tehtävänä on kehittää ja koordinoida suomalaista vammaisurheilua, joten on ollut luonnollinen valinta, että yhteistyötä tehdään urheilun ohella näkyväksi saavutettavuuteen ja esteettömyyteen liittyvien sisältöjen kautta.

Vuonna 2019 pituushyppääjä ja pikajuoksija Ronja Pahaoja oli Trimblen Käyttäjäpäivillä Lahdessa täyden salin edessä kertomassa saavutettavuudesta, ja seuraavana vuonna pyöräilijä Jani Peltopuro avasi yleisölle esteettömyyden ja esteettisyyden tematiikka Vantaalla.

Tämän vuoden 2021 Kuntapäivät olivat ajalle ominaisesti siirretty verkkoon, jossa vaikuttavat keynote-puhujat innostivat mukaan lähes 900 osallistujaa. Digitaalisten palveluiden saavutettavuuden asiantuntija ja maalipallopelaaja Markus Tihumäki piti havainnollistavan esityksen palautepalvelun käytöstä ruudunlukijan avulla.

– Saavutettavuus mahdollistaa esimerkiksi mun käyttää digitaalisia palveluita ja surffailla verkkosivuilla. Kiitos yhteistyöstä ja mahdollisuudesta kertoa asiasta omalla kokemuksella, Tihumäki hehkutti tapahtumaa jo etukäteen Twitterissä.

Tihumäen esitys keräsi tapahtuman chat-keskusteluun valtoimenaan positiivista palautetta jo kesken esityksen. Päivän kruunasi keskustelutuokio tulevaisuudentutkija Perttu Pölösen kanssa siitä millaisia mahdollisuuksia teknologia tuo tulevaisuudessa esimerkiksi näkövammaisten apuvälineiden osalta.

– Hyvin havainnollistava ja todella mielenkiintoinen esitys, keskustelua ohjannut Trimble Solutionsin julkisten palveluiden toimialajohtaja Mike von Wehrt kiitti jälkikäteen.

Kommenttien perusteella yhteistyösisältö sai tänäkin vuonna aikaan ahaa-elämyksiä. Päivän parasta antia oli se, että se johti yrityksen asiakkaista koostuneessa asiantuntijayleisössä selvästi heti konkreettisiin muutoksiin.

 

Lue lisää Trimblen sivuilta: Ensimmäiset Kuntapäivät – heittäytymistä, oppeja ja yhteishenkeä

Lue Ronja Pahaojan aiempi teksti Trimblen sivuilta: Saavutettavuudesta hyötyvät kaikki