Hallituksen päätöksiä: Jäsenmaksuja ei peritä vuodelta 2021

Teksti Suomen Paralympiakomitea ja logo valkoisella sinisellä pohjalla

Paralympiakomitean hallitus kokoontui vuoden neljänteen kokoukseensa 22.4.2021. Kokouksessa hallitus kuuli Kimmo Mustosen katsauksen huippu-urheilun ajankohtaisesta tilanteesta, päätti jäsenmaksuista, valmisteli kevätkokousta sekä päätti strategiatyön etenemisestä.

Huippu-urheilun osalta Tokion ja Pekingin paralympialaisten valmistelut etenevät aikataulun mukaisesti. Joukkueiden rahti on lähtenyt kohti Tokiota, urheilijoille ja valmentajille on pidetty etäkokoukset, valmistelut on aikataulussa ja koronan mukanaan tuomat haasteet on pystytty ratkomaan. Koronarajoitukset näkyvät erityisesti vierasohjelmassa ja kisakatsomoissa. Pekingin paralympialaisten valmisteluiden osalta Olympiakomitea, Paralympiakomitea ja ulkoministeriö ovat keskustelleet mm. Kiinan ihmisoikeustilanteesta. Paralympiakomitea on mukana Olympiakomitean vetämässä urheilijoiden sosioekonomisen tilanteen selvityksessä. Lisäksi kuultiin tiivistyneestä yhteistyöstä Suomen Kuurojen Urheiluliiton kanssa.

Hallitus on seurannut tiiviisti koronan tuomia vaikutuksia liikunnan ja urheilun kentälle. Paralympiakomitean hallitus päätti, että se ei peri vuonna 2021 jäsenmaksuja lainkaan. Tämä koskee myös vuoden aikana liittyviä uusia jäseniä.

Kevätkokouksen kutsut on lähetetty jäsenille 21.4. ja kokouksen valmistelun osalta on valmistauduttu sekä hybridikokoukseen että kokonaan etänä toteutettavaan kokoukseen. Kevätkokouksessa on esillä sääntömuutos, jossa huomioidaan mm. kurinpito. Kurinpidosta ei tällä hetkellä ole säännöissä lainkaan mainintaa. Muut muutokset koskevat etäkokouksia sekä jäsenyyksiin liittyviä asioita.

Strategiatyö on edennyt vauhdilla. Hallitus kuuli katsauksen jäsenille ja sidosryhmille pidetyistä strategiailloista ja yhteenvedon jokaisesta kokouksesta. Strategia tulee käsittelyyn kevätkokoukseen ja sitä käsitellään myös ennen kevätkokousta järjestettävässä paraurheilun tulevaisuusseminaarissa la 22.5. klo 12.00-14.00. Seminaari on avoin kaikille, eikä siihen tarvitse ilmoittautua erikseen. Kokouslinkki löytyy tapahtumakalenterin sivuilta.

Hallitus kuuli katsauksen myös muista ajankohtaisista asioista, kuten valmistelussa olevasta vammaispalvelulain uudistamisesta, SOSTE-päivistä, valtakunnallisista lasten liikunnan suosituksista, Ei leikata liikunnasta -kampanjasta, valmisteilla olevasta Urheilukortista, Evon tiedekansallispuistosta sekä Urheilugaalasta.

Hallituksen seuraavat kokoukset ovat 12.5, 27.5 ja 17.6.