Paralympiakomitean hallitus päätti Tokion ja Pekingin paralympialaisten mitalibonuksista

Paralympiakomitean logo sinisellä taustalla

Paralympiakomitean hallitus kokooontui etänä 27.5.2021. Hallitus käsitteli taloutta, kuuli joukkueenjohtaja Kimmo Mustosen esityksen Tokion ja Pekingin kilpailujen valmistelusta, kävi läpi kevätkokouksessa tehdyt päätökset ja esille nousseet huomioit, kuuli viestinnän ja markkinoinnin ajankohtaiset asiat sekä yhteenvedon henkilöstön kanssa käydyistä kehityskeskusteluista.

Lauri Jaakkola esitteli elokuussa lanseerattavan IPC:n We The 15 -kampanjan. Kampanjan tavoitteena on nostaa esille 15% väestöstä, jolla on vamma. Kampanja on kansainvälinen ja siihen kutsutaan mukaan myös muita toimijoita Suomessa. Reeta Lindeman kertoi Para School Day:stä sekä siitä, miten kiertuetta on toteutettu koronan aikana etänä. Timo Mäkynen kertoi tämän hetken tilanteesta kumppaneiden kanssa ja Teemu Lakkasuo esitteli kesän aikana lanseerattavan paralympiarahaston.

Tokion ja Pekingin paralympialaisten valmistelut etenevät suunniteltujen aikataulujen mukaisesti. Hallituksessa todettiin, että tällä viikolla uutisoitu urheilijoiden koronarokottaminen koskee olympiaurheilijoiden lisäksi myös paralympiaurheilijoita. Hallitus päätti, että Tokion ja Pekingin osalta mitalibonukset ovat samat. Kultamitalin bonus on 20 000, hopean 10 000 ja pronssin 5 000 euroa. Lisäksi päätettiin, että useammasta saavutetusta mitalista maksetaan bonus vain parhaimman sijoituksen mukaan. Hallitus kävi keskustelun bonusten suuruudesta, erityisesti verrattuna olympialaisten mitalibonuksiin. Bonuksien määrästä päätettäessä huomioitiin järjestön taloudellinen tilanne sekä arvio mitalien määrästä. Tavoitteena on yhteensä 10 mitalia, mitä tulee tarkoittamaan yli 100 000 euron edestä bonuksia. Hallitus totesi myös, että tulevaisuudessa tavoitteena on kasvattaa mitaleista maksettavia bonuksia. Tämä tarkoittaa, että markkinoinnissa ja varainhankinnassa pitää onnistua.

Lisäksi hallitus keskusteli kevätkokouksessa tehdyistä päätöksistä. Kokouksessa hyväksyttiin uusi strategia sekä sääntömuutokset, jotka mm. mahdollistavat kansallisesta toiminnasta vastaavan lajiliiton liittymisen Paralympiakomitean jäseneksi. Sääntöihin lisättiin myös kurinpitomääräykset, mikä tarkoittaa uusista määräyksistä päättämistä syyskokouksessa marraskuussa 2021.

Hallituksen seuraava kokous pidetään 17.6.2021.