Maalipallonaiset piikkipaikalta viikonloppuun maalipallon B-sarjan EM-kisoissa Pajulahdessa

Suomen naisten maalipallomaajoukkue tuulettaa Tanska-voiton jälkeen

Suomi voitti Tanskan ja pelasi Ranskan kanssa tasan näkövammaisten maalipallon B-sarjan EM-kilpailujen toisena pelipäivänä Liikuntakeskus Pajulahdessa Lahden Nastolassa.

Suomella on lauantaina vielä alkusarjan viimeinen ottelu Espanjaa vastaan. Voitolla ykkössija alkusarjassa on varma.

Etukäteen perjantain vaikeammaksi vastustajaksi arvioitiin Tanskaa, jonka kokenut Anja Christensen oli heittänyt torstaina kahdessa pelissä huimat 18 maalia. Suomen vahva joukkuepuolustus kuitenkin piti Christensenin kahdessa maalissa ja kotijoukkue otti 4–2-voiton. Krista Leppänen, Susanna Halme ja Iida Kauppila heittivät kukin yhden maalin ja yksi maali merkittiin Tanskan omaksi maaliksi.

Toisessa ottelussa vastassa oli hyvää nousua kohti maalipallomaailman huippua tekevä Ranska, joka on saanut maalipalloonkin lisäresursseja sen jälkeen, kun Pariisi nimettiin vuoden 2024 olympia- ja paralympiaisännäksi.

Ranska pitikin Suomea pinteessä ja nousi lopussa 3–2-johtoon. Valmentaja Arttu Mäkisen ottaman aikalisän jälkeen kokenut Krista Leppänen kuitenkin upotti tasoitusmaalin 3–3:een vajaa minuutti ennen loppua. Tamperelainen Leppänen teki Ranskaa vastaan Suomen kaikki kolme maalia.

– Tosi tasainen ottelu. Kyllähän me tiesimme, että Ranska parantaa ja on parantanut jokaiseen otteluun tässä turnauksessa. Puolassa vuonna 2018 pelasimme heitä vastaan viimeksi ja ovat kyllä tulleet huimasti eteenpäin siitä, sanoi Suomen joukkueen riihimäkeläispelaaja Miina Grönroos.

Tappio olisi tiennyt sitä, että Tanska olisi voinut maalieron turvin nousta vielä Suomen edelle voittamalla loput ottelunsa. Tasapeli tietää sitä, että alkusarjan voitto on Suomen omissa käsissä.

– Joukkuepeli meillä pelaa tosi hyvin yhteen, joten en sanoisi, että tässä vaiheessa enää lähdetään mitään pelissä kehittämään viikonlopulle. Olemme niin valmiita kuin voimme olla, Grönroos totesi.

Lauantaina pelataan alkusarja loppuun ja illalla välierät, joissa lohkovoittaja kohtaa lohkon nelosen ja kakkonen kolmosen. Kuuden joukkueen turnauksesta kolmelle on luvassa paikka EM-kisojen A-sarjaan, joten sekä lauantaisten välierien voittajat että sunnuntain pronssiottelun voittaja selviytyvät myöhemmin tänä vuonna pelattavaan A-sarjan EM-turnaukseen.

Maalipallon B-sarjan EM-kilpailut, Liikuntakeskus Pajulahti, 3.–6.6.2021

2. pelipäivän tuloksia

Naiset

 • Suomi–Tanska 4–2 (4–1)
  • Suomen maalit: Krista Leppänen 1, Iida Kauppila 1, Susanna Halme 1, oma maali 1
 • Ranska–Suomi 3–3 (1–1)
  • Suomen maalit: Krista Leppänen 3

Sarjatilanne 2. pelipäivän jälkeen

 1. Suomi 4 3 1 0 18–6 10
 2. Tanska 4 3 0 1 34–10 9
 3. Ranska 4 2 1 1 15–13 7
 4. Espanja 4 1 1 2 10–23 4
 5. Puola 4 0 2 2 8–21 2
 6. Unkari 4 0 1 3 5–18 1

Seuraavat ottelut: La 5.6. klo 13.00 Suomi–Espanja

Siirry kisasivuille tästä

Ottelut ovat katsottavissa IBSA Youtubesta