Paralympiakomitean urheilijavaliokunnan vaalit 2021 – ehdokasasettelu ja äänestysaikataulu

Urheilijavaliokunnan jäsenistä Sini Pyy, Antti Latikka ja Antti Sinisaari.

Suomen Paralympiakomitean urheilijavaliokunta on toiminut vuodesta 2018 alkaen ja syksyllä 2021 on aika valita kolmen erovuorossa olevan jäsenen tilalle uudet kolme jäsentä. Yhteensä valiokunnassa on kahdeksan jäsentä. 

Urheilijavaliokunta on Suomen Paralympiakomitean alainen, virallinen ohjausryhmä. Se on vakiinnuttanut paikkansa paraurheilijoiden äänenä ja tunnistetaan merkittävänä ryhmänä viedä koko urheiluyhteisön asioita eteenpäin.  

Paralympiakomitean jäsenlajiliitot voivat asettaa urheilijaehdokkaan urheilijavaliokunnan vaaleihin 20.8.2021 mennessä. Voidakseen asettua ehdolle urheilijavaliokunnan jäseneksi urheilijan tulee olla kilpaillut paralympialaisissa tai lajinsa MM-arvoa vastaavissa kilpailuissa viimeisen kahdeksan vuoden aikana.  

Lisäksi on suositeltavaa, että lajiliittojen urheilijaedustajat ovat vahvoja esikuvia niin urheilussa kuin laajemmassa yhteiskunnallisessa vaikuttamisessakin. Valituksi tullessaan urheilijaedustajilta odotetaan riittävää ajallista sitoutumista sekä mielenkiintoa olla aktiivisesti mukana viemässä paraurheilua eteenpäin Suomessa. Toimikausi kestää neljä vuotta. 

Paralympiakomitea vastaa urheilijavaliokuntaan valittujen jäsenten matka- ja majoituskuluista kutsuttuihin kokouksiin ja tapahtumiin osallistumisesta. Tarvittaessa myös henkilökohtaisen avustajan kulut korvataan.  

  • Ehdokkaat urheilijavaliokunnan vaaleihin ilmoitetaan 20.8.2021 mennessä osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
    Huomioithan, että myöhässä jätettyjä tai keskeneräisiä hakemuksia ei voida ottaa huomioon. HUOM! Ehdokasasettelu on päättynyt!

  • Äänestäjäksi voi rekisteröityä 26.9.2021 asti (rekisteröitymislinkki lähetetään myöhemmin) ja äänestysaika vaaleissa on rekisteröityneille äänestäjille 30.9.–14.10. 2021.