Nyt on aika toimia – Lähde mukaan yhteistyökumppaniksi tekemään muutosta!

European Youth Games -joukkueen nuoria Pajulahden kisojen joukkuetilaisuudessa 2019, seinällä valokirjaimin lukevan LOISTAVA-sanan alla.

Edessä on tärkeät vuodet. Suomen paralympiajoukkueen Pohjoisen Tähdet valmistautuvat kohti paralympialaisia, ja yhteistyö jopa neljä miljardia ihmistä ympäri maailman tavoittavien paralympialaisten ympärillä on vain yksi mahdollisuus kanssamme – vaikuttava yhteistyö on paikallisesti paljon muutakin. Lue lisää eri mahdollisuuksista!

Paralympiajoukkueen kumppanuus

Suomen paralympiajoukkue muodostaa yhdessä Suomen olympiajoukkueen kanssa koko Suomen kansaa inspiroivan ja liikuttavan Pohjoisen Tähdet -kokonaisuuden. Tokion jälkeen seuraavat paralympialaiset ovat edessä maaliskuussa 2022 Pekingissä ja elokuussa 2024 Pariisissa.

Paralympiajoukkueen vaikuttavat kumppanuudet solmitaan yhdessä Suomen Paralympiakomitean kanssa. Yhteistyö mahdollistaa joukkueeseen liittyvien aktivointien lisäksi esimerkiksi maailmasta entistä yhdenvertaisempaa tavoittelevan violetin WeThe15-kampanjan esilletuonnin ja yhteiset teot.

Lue lisää: Yhteistyö Suomen paralympiajoukkueen kanssa on enemmän kuin urheilua

Aino Tapola, Leo-Pekka Tähti ja Henry Manni Pohjoisen Tähdet -tähtitaivastaustan edessä ja teksti

Lasten ja nuorten liikuttaminen

Nuorten paraurheilijoiden tukeminen on äärimmäisen tärkeässä roolissa niin päivittäisessä tekemisessä kuin matkalla kohti Pariisin paralympialaisia 2024. Paralympiakomitea koordinoi Nuorten Paralympiaryhmää, jossa leiritetään tänä vuonna 25 lupaavaa paraurheilijaa, Tulevaisuuden Tähteä.

Näillä Tulevaisuuden Tähdillä on kesäkuussa 2022 monella nuorella on päätähtäimenä edessä European Para Youth Games joka järjestetään Pajulahden Paralympic Training Centerissä. Yhteistyökumppanimme mahdollistavat jo nyt lasten ja nuorten toimintaa esimerkiksi Para School Day -kiertueen, Sporttiklubin tai ensimmäisten lajikokeilujen Valtti-ohjelman kautta.

Lue lisää: Mukaan tukemaan Paralympiakomitean lasten ja nuorten toimintaa

Parayleisurheilijanaisia mialit kaulassa

Samassa Jengissä Special Olympics Finlandin kanssa

Kehitysvammaisten Special Olympics -toiminnassa kansallisen toiminnan mahdollistaminen on äärimmäisen tärkeää. Kirsikkana kakun päällä Special Olympics Finlandin joukkueella on vuonna 2023 edessä poikkeuksellisesti kahdet Special Olympics Maailmankisat: tammikuussa Kazanissa Venäjällä ja kesäkuussa Berliinissä. Edelläkävijöillä on nyt mahdollisuus lähteä ennakkoluulottomasti mukaan #samassajengissä, ja muodostaa oma yhteys tämän toiminnan ja unelmien mahdollistamiseen.

Katso video: Tennistähti Jarkko Niemisen haasteottelu Special Olympics -urheilija Tommin kanssa

Nuoria Special Olympics -urheilijoita

Paraurheilu avaa ovia yhteiskuntaan

Paralympiakomitean toiminta perustuu vastuullisuuteen, ja toimintaa ohjaavat viisi arvoa: vastuullisuus, yhdenvertaisuus, esteettömyys, menestys ja osallisuus.

Visiomme on "avoin ja yhdenvertainen, urheileva ja liikkuva Suomi", minkä myötä haluamme olla yhteiskunnallisesti vaikuttavin urheiluliike Suomessa. Ymmärrämme mahdollisuutemme vaikuttaa moniin yhteiskunnan osa-alueisiin ja olla muutoksen tekijänä myös muualla kuin urheilussa.

Lue lisää: Paralympiakomitean vastuullisuusohjelma: Paraurheilu avaa ovia yhteiskuntaan

Paralympiarahaston kautta nyt helppo tukea kohdistetusti paraurheilua

Tulevina vuosina urheilun julkisen rahoituksen näkymät ovat haastavat, joten etsimme ja kehitämme jatkuvasti uusia vaihtoehtoja tukea vammaisten ja tukea tarvitsevien henkilöiden liikunnan aloittamista, harrastamista ja mahdollisuuksia tavoitella huippu-urheilijan uraa.

Jo nyt esimerkiksi Ahos-apuraha, Startti-stipendi ja yhteistyökumppaneidemme tarjoamat resurssit kuten perinteiset vuosittaiset JYSK-stipendit antavat tärkeää tukea nuorille liikunnan aloittamiseen sekä urheilussa etenemiseen.

Yksityisille henkilöille, säätiöille, yrityksille ja muille tahoille on kaivattu helppoa tapaa osoittaa tukea tärkeiden asioiden mahdollistamiseen, ja ilolla julkistamme nyt tähän uuden mahdollisuuden. Paralympiarahaston kautta on mahdollista kohdistaa tukea vammaisten ja toimintarajoitteisten henkilöiden liikuntaan ja urheiluun ja sitä kautta yhdenvertaisen liikuntakulttuurin edistämiseen.

Lue lisää: Paralympiarahasto on uusi vaikuttava mahdollisuus osoittaa tukea paraurheiluun ja vammaisten henkilöiden liikuntaan ja urheiluun

Tervetuloa mukaan tekemään muutosta!

Kuvissa nuoria paraurheilijoita vuoden 2019 European Youth Games, World Para Athletics Junior Championships ja Special Olympics -kilpailuissa sekä Suomen paralympiajoukkueen Pohjoisen Tähdet kannustuskuva "Pohjoisen Tähtien tukena". Kuvat: Paralympiakomitea