Tokio 2020: Vaisu alku vei Jarkko Myllyltä paikan pienoiskiväärikisan finaalista

Jarkko Mylly sijoittui 15:nneksi SH1-luokan pienoiskiväärikilpailussa.

Jarkko Mylly päätti suomalaissuoritukset Tokion paralympialaisissa positiivisissa merkeissä. Hän ampui SH1-luokan pienoiskiväärin 50 metrin kilpailussa lähelle ennätystään 615.2 pistettä, joka riitti 15. sijaan.

Jos Mylly olisi ampunut kaksi ensimmäistä kymmenen laukauksen sarjaansa yhtä mallikkaasti kuin neljä viimeistä, olisi paikka kahdeksan parhaan finaalista irronnut. Finaaliin vaadittiin sunnuntaina tulos 617.4, josta haapavetinen Mylly jäi 2.2 pistettä.

Myllyn kaksi ensimmäistä sarjaa toivat pisteet 100.6 ja 99.8. Neljä viimeistä puolestaan 103.2, 103.7, 104.2 ja 103.7.

– Alku meni yliyrittämisen puolelle ja kaksi ensimmäistä sarjaa menivät penkin alle. Harmittaa vietävästi. Loput neljä sarjaa sujuivat hyvin kärjen tahdissa, Mylly sanoi.

Keskiviikon ilmakiväärikilpailussa 39-vuotias Mylly jäi sijalle 41. Hän arveli jo tuon kisan jälkeen, että pienoiskiväärillä menestysmahdollisuudet ovat paremmat. Myllyn ennätys 60 laukauksen kisassa on 616.0 pistettä, joten sunnuntaista tulosta voi pitää onnistuneena. Vuoden 2016 paralympialaisissa Riossa Myllyn tulos 615.2 olisi riittänyt finaalipaikkaan.

– Olen tyytyväinen Jarkon suoritukseen. Tulos osoitti, ettei kärki ole kaukana. Arvioin eilen, että paikkaa 15 joukkoon tavoitellaan ja se saatiin. Pienoiskiväärin harjoittelu vaatii tulevaisuudessa ulkomaan leirityksiä laadukkaissa olosuhteissa. Hyvillä mielin mennään kohti Pariisin paralympialaisia 2024, totesi Myllyn valmentaja Timo Vaitiniemi.

Suomen 16 urheilijan joukkue saavutti Tokion paralympialaisista viisi mitalia. Ratakelaaja Toni Piispanen voitti kultaa T51-luokan 200 metrin kelauksesta ja hopeaa 100 metriltä. Ratakelaajat Leo-Pekka Tähti ja Amanda Kotaja voittivat molemmat hopeaa T54-luokan 100 metriltä. Marjaana Heikkinen voitti pronssia F34-luokan keihäänheitosta.