Viisi ehdolla Paralympiakomitean urheilijavaliokuntaan – rekisteröidy äänestäjäksi vaaleihin

Jani Peltopuro. Meri-Maari Mäkinen, Iida Kauppila, Aino Tapola ja Antti Sinisaari

Suomen Paralympiakomitean urheilijavaliokunta on toiminut vuodesta 2018 alkaen ja syksyllä 2021 on aika valita kolmen erovuorossa olevan jäsenen tilalle kolme jäsentä. Yhteensä valiokunnassa on kahdeksan jäsentä.

Urheilijavaliokunnan vaaliin tuli viisi ehdokasta. Erovuorossa olevat käsipyöräilijä Jani Peltopuro ja pyörätuolirugbynpelaaja Antti Sinisaari hakevat jatkokautta. Uusina ehdokkaina vaalissa ovat maalipalloilija Iida Kauppila, pöytätenniksenpelaaja Aino Tapola ja uimari Meri-Maari Mäkinen.

Urheilijavaliokunnan vaaliin voivat rekisteröityä äänestäjiksi urheilijat, jotka ovat osallistuneet viimeisen kahden paralympiadin, eli tässä tapauksessa koronaviruspandemiasta johtuen viimeisen yhdeksän vuoden aikana (2013–2021) paralympialaisiin tai lajinsa MM-arvoa vastaaviin kisoihin. Äänestäjäksi voi rekisteröityä 26.9.2021 saakka. Rekisteröitymislomakkeeseen voi siirtyä tästä.

Äänestysaika vaaleissa on 30.9.–14.10. Perjantaina 8.10. klo 12.00–13.00 järjestetään ehdokkaiden vaalipaneeli. Rekisteröityneet äänestäjät saavat sitä ennen linkin, jonka kautta he voivat lähettää kysymyksiä ehdokkaille.

Ehdokasesittelyt

Paralympiakomitean urheilijavaliokuntaan ovat vuodesta 2018 alkaen kuuluneet kelkkahiihtäjä Sini Pyy (puheenjohtaja), uimari Antti Latikka, ratakelaaja Esa-Pekka Mattila, käsipyöräilijä Jani Peltopuro, pyörätuolirugbynpelaaja Antti Sinisaari ja pöytätenniksenpelaaja Esa Miettinen. Vuonna 2020 urheilijavaliokuntaa täydennettiin elinsiirtourheilija Pinja Ekströmillä (yleisurheilu) ja Special Olympics -urheilija Sami Korhosella (lumikenkäily).

Vuonna 2021 erovuoroisia ovat Jani Peltopuro, Antti Sinisaari ja Esa Miettinen. Lisäksi erovuorossa on Special Olympics -urheilija Sami Korhonen. Special Olympics -johtoryhmä nimeää hänen tilalleen uuden jäsenen.

Kuvat: Harri Kapustamäki/KIHU/Paralympiakomitea ja Lauri Jaakkola/Paralympiakomitea