SOLIAn Kuopion yksikkö aloitti toiminnan uudessa paikassa Kylpylähotelli Kunnonpaikan yhteydessä

Kylpylähotelli Kunnonpaikan julkisivu alaviistosta kuvattuna sinistä taivasta ja kirkkaanvalkoisia pilviä taustallaan.

SOLIAn tarjoamien urheilun ja liikunnan apuvälineiden vuokraus ja nouto Kuopion alueella onnistuu nyt Kylpylähotelli Kunnonpaikan kylpylän vastaanotosta. Vuokrausten välillä välineet pääsevät Kunnonpaikassa kuntoutujien käyttöön.

Suomen Paralympiakomitean alla toimivan Soveltavan liikunnan apuvälinetoiminnan SOLIAn Kuopion yksikkö on syyskuussa siirtynyt toimimaan Kylpylähotelli Kunnonpaikan yhteydessä Vuorelassa Kuopion pohjoispuolella.

SOLIAn liikuntavälineitä, esimerkiksi erilaisia pyöriä, kelkkoja ja pelivälineitä voi Kuopion alueella nyt vuokrata verkkopalvelun lisäksi Kunnonpaikasta kylpylän vastaanotosta ja noutaa välineet käyttöönsä samasta paikasta. Kunnonpaikan hyvinvointi- ja kuntoutussiivessä sijaitsevaan kylpylään kuljetaan pääsisäänkäynnin ja sisääntuloaulan kautta. Tiloissa on huomioitu esteettömyys, ja kerrosten välillä pääsee kulkemaan hissillä.

Asiakaspalvelupiste on auki maanantaista lauantaihin klo 8–20 sekä sunnuntaisin klo 8–19, ja tekee vuokraajan pyynnöstä toivotun välineen varauksen sopivaan ajankohtaan SOLIAn varauskalenteriin. Kylpylän asiakaspalvelu myös varaa tarvittaessa työntekijälle ajan välineen sovitukseen ja säätämiseen noudon yhteydessä. Lisäksi voi pyytää soveltuvan terapeutin yhteydenottoajan, jos haluaa liikuntavälineestä ja sen kanssa harjoittelusta enemmän tietoa. 

Kylpylähotelli Kunnonpaikka toimii muun muassa KELA:n kuntoutuspalveluiden tuottajana ja tarjoaa erilaisia kuntoutus- ja sopeutumisvalmennuskursseja. Kun SOLIAn tarjoamat liikunnan apuvälineet eivät ole vuokralla SOLIAn asiakkailla, pääsevät ne Kunnonpaikassa kuntoutujien harjoituskäyttöön.

Kylpylähotelli Kunnonpaikan liikuntasali

Kunnonpaikan monipuolisia harjoitustiloja voi myös hyödyntää SOLIAn sisälajivälineiden kanssa harjoitteluun. Iso liikuntasali on arkisin pääsääntöisesti Kunnonpaikan ryhmien käytössä, mutta viikonloppuisin varattavissa Kunnonpaikan verkkosivuston kautta. Liikuntasali soveltuu monenlaiseen harjoitteluun, ja siellä voi kokeilla esimerkiksi SOLIAn pelituoleja käytännössä eri palloilulajeissa.

Kylpylässä on pyörätuolihissi nelirataiseen 25 metrin kuntouintialtaaseen ja tuolihissi pienempään ja matalampaan terapia-altaaseen.

SOLIAlla on ollut toimipiste Kuopiossa vuodesta 2006 lähtien. Ennen Kunnonpaikkaa toimipiste sijaitsi ensin silloisessa Suomen aivotutkimus- ja kuntoutuskeskus Neuronissa (nykyinen VetreaNeuron) ja sen jälkeen Kortejoella Vicarius-yrityksen yhteydessä.

SOLIAn Kuopion yksikkö/Kylpylähotelli Kunnonpaikka:

Jokiharjuntie 3,
70910 Vuorela
Näin tulet Kunnonpaikkaan


Lisätietoja Soveltavan liikunnan apuvälinepalvelu SOLIAsta

SOLIAn välineet ja varauskalenteri

Lisätietoja Kylpylähotelli Kunnonpaikasta

 

Kuvissa: Kylpylähotelli Kunnonpaikan julkisivu ja pääsisäänkäynti sekä iso liikuntasali. Kuvat: Kylpylähotelli Kunnonpaikka.