5 kansainvälistä konferenssia, jotka soveltavan liikunnan ammattilaisen kannattaa pistää muistiin

2021-2023 järjestettävien kansainvälisten konferenssien ja niiden järjestäjien logoja: Vista Conference, Move United, SEDY - Sport Empowers Disabled Youth, EUCAPA 2022

Verkossa ja eri puolilla maailmaa järjestetään vuosien 2021–2023 aikana mielenkiintoisia kansainvälisiä konferensseja soveltavan liikunnan alalla. Tässä muutama vinkki tapahtumista, joihin kannattaa osallistua, jos haluaa päivittää tai kehittää osaamistaan. Osallistumiskulujen kattamiseen on tarjolla myös apurahaa, jota kannattaa hakea nyt!

  • Kansainvälisen paralympiakomitean IPC:n VISTA-konferenssi järjestetään marras–joulukuussa kuutena kolmetuntisena verkkotapahtumana, joiden teemat vaihtelevat luokittelusta terveyteen, paralympiaurheilun eettisiin ja kulttuurisiin näkökulmiin, huippu-urheilun teknologiaan ja suorituskyvyn maksimointiin. Esitykset nauhoitetaan ja niihin pääsee tutustumaan etukäteen, joten itse tapahtumapäivänä on odotettavissa vilkasta verkkokeskustelua. Lue lisää
  • Paluu normaaliin alkaa häämöttää. Kahden vuoden välein järjestettävän ISAPA:n (International Symposium on Adapted Physical Activity) seuraava kohde on Uusi-Seelanti heinäkuussa 2023. Seuraa tiedotusta IFAPA:n sivuilta.

  • Ensi vuonna on ISAPA:n kanssa vuorovuosin järjestettävän Eurooppalaisen EUCAPA -konferenssin vuoro. Tapahtumapaikka on Portugalin Coimbra 9.–11.6.2022. Tutustu tapahtuman verkkosivuihin.

  • Pohjois-Amerikkalainen Move United järjestää joka kevät viikon mittaisen verkkoseminaarin, jossa on useita eriytyviä ohjelmia, mukaan lukien käytännöllisiä ohjaajavinkkejä, soveltavan liikunnan välineiden, luontoliikunnan ja para- tai Special Olympics -lajien valmennuksen uusia tuulia. Edellisinä vuosina seminaari on ollut maksuton. Lue lisää

  • SEDY-hankkeen (Sport Empowers Disabled Youth) päätöskonferenssi järjestetään marras-joulukuussa Amsterdamissa 2022. Hankkeen suomalaisia partnereita ovat Liikuntakeskus Pajulahti ja Suomen Paralympiakomitea. Hankkeen tuotoksia voi seurata täällä.

Konferensseja odotellessa kannattaa sukeltaa LTS:n sivuilta löytyviin Nordic Panel -taltiointeihin apuvälinekäytännöistä ja vammaisurheilun organisoitumisesta. Pohjoismaiset paneelit järjestettiin kesän ISAPA konferenssin yhteydessä.

Niin kotimaisten kuin kansainvälisten konferenssien osallistumiskuluihin on mahdollista hakea Suomen Punaisen Ristin Ahos-säätiön myöntämää Ahos-apurahaa. Ahos-apurahaa voivat hakea esimerkiksi valmentajat, ohjaajat, yhdistys- ja seuratoimijat tai kouluttajat, jotka haluavat kehittää omaa osaamistaan vammaisurheilun ja -liikunnan teemoissa. Apurahaa myönnetään kahdesti vuodessa, ja syksyn hakukierros päättyy lokakuun lopussa.

Lue lisää Ahos-apurahasta

Kuvassa 2021–2023 järjestettävien kansainvälisten konferenssien ja niiden järjestäjien logoja: Vista Conference, Move United, SEDY – Sport Empowers Disabled Youth, EUCAPA 2022.