Haluaisitko ryhtyä vertaisliikuttajaksi? Haku Iloliikuttaja-koulutukseen on taas auki

Eri ikäisiä ihmisiä rivissä istumassa tuoleilla ja venyttelemässä pienten jumppapallojen kanssa hymyt naamallaan.

Suomen Paralympiakomitea kouluttaa Iloliikuttajia levittämään liikunnan ilosanomaa vertaisohjaajana ja vetämään esimerkiksi liikunta- ja aktiivisuustuokioita oman yhdistyksen sekä muiden tahojen tilaisuuksissa.

Iloliikuttaja voi vetää esimerkiksi liikunta- ja aktiivisuustuokioita yhdistykselle, johon itse kuuluu, ja myös muiden tahojen tilaisuuksissa. Vertaisohjaajana Iloliikuttaja voi järjestää ja suunnitella soveltavaa liikuntatoimintaa pidemmälläkin aikavälillä oman yhdistyksensä sisällä.

Paralympiakomitean Iloliikuttaja-ohjelman kautta yhdistykset ja muut organisaatiot voivat tilata koulutetun vertaisohjaajan vetämään helposti sovellettavia, matalan kynnyksen terveysliikuntatuokioita esimerkiksi eri tavoin toimintarajoitteisille ryhmilleen.

Iloliikuttajia koulutetaan vuosittain kaksiosaisilla koulutuksilla, joihin kuuluu starttikurssi ja päätöskurssi. Kurssien välissä tehdään ohjausharjoituksia oman yhdistyksen tapahtumissa. Tehtävien suorittaminen kurssien välissä edellyttää, että hakijalla on oman yhdistyksen tuki koulutukseen osallistumiseen.

Koulutukseen voivat hakea kaikki yli 30-vuotiaat henkilöt, joilla on jokin vamma tai pitkäaikaissairaus. Aikaisempaa ohjaajakokemusta ei tarvita, ja avustajan voi ottaa maksutta mukaan koulutukseen.

Hae nyt vuoden 2022 Iloliikuttaja-koulutukseen

Vuonna 2022 Iloliikuttajakoulutuksen starttikurssi järjestetään helmikuussa ja päätöskurssi syyskuussa.

Lue koulutuksesta tarkemmin ja ilmoittaudu mukaan:

Iloliikuttaja-koulutus 2022

Lue lisää:

Iloliikuttaja-ohjelma

Iloliikuttaja-koulutuksesta saatu liikuntakipinä sai valtavan vaikean olon väistymään

Lisätietoja