Soveltavan liikunnan riemua Enontekiössä ja Kittilässä

Lapsia pelaamassa lentopalloa värikkäällä jättikuutiolla vihreälattiaisessa liikuntasalissa.

Enontekiössä ja Kittilässä järjestetyillä soveltavan liikunnan päivillä lasten erityistyhmät ja koululuokat sukelsivat sovellettujen liikuntalajien ja paraurheilulajien kirjoon.

Suomen Paralympiakomitea järjesti lokakuun puolessa välissä soveltavan liikunnan päivät Enontekiön Hetan koululla ja Kittilän urheiluhallissa. Päivät järjestettiin yhteistyössä Erityislasten Omaiset ELO ry:n sekä Enontekiön ja Kittilän kuntien kanssa.

Päivien aikana lasten erityisryhmät ja koululuokat pääsivät kokeilemaan monia sovellettuja pelejä ja leikkejä. Lapset saivat liikkua niin kanalingolla pelatun pesäpallon kuin jättikuutiolla sekä pystyssä että istuen pelatun lentopallon parissa.

Paraurheilulajeista kokeiltiin ryhmien kanssa sovelletusti maalipalloa, sokkojalkapalloa ja sokkopingistä. Lisäksi lapset pääsivät testaamaan sisäcurlingia ja bocciaa, ja mukana oli myös kypäräpuhelimia, joiden avulla harjoiteltiin radan kiertämistä ilman näköaistia vatsalaudalla ja kävellen.

Lapsia ja ohjaajia pelaamassa lentopalloa valkoisten lakanoiden avulla liikuntasalissa.

- Päivät vaikuttivat olevan antoisia lapsille, jotka pääsivät kokeilemaan lajeja monelta kulmalta. Tämänkaltaiset tapahtumat auttavat erityislapsia uusien, kiinnostavien lajien pariin, ja ehkä joku aktivoituu harrastamaankin, kertoo Paralympiakomitean pohjoisen aluetoiminnan suunnittelija Jarno Saapunki.

- Itse näkövammaisena entisenä urheilijana tiedän, kuinka energisoiva voima innostavalla liikuntaharrastuksella voi olla. Vammattomat lapset taas pääsevät soveltavan liikunnan päivillä testaamaan liikkumista uudesta vinkkelistä sekä tutustumaan paraurheilun maailmaan, omalla urheilu-urallaan maalipalloa miesten maajoukkueessa pelannut Saapunki toteaa.


Lue lisää Paralympiakomitean lasten ja nuorten toiminnasta

Kuvissa: 1) Lasten erityisryhmät ja koululuokat pelasivat jättikuutiolla lentopalloa Hetan koululla Enontekiössä. Verkkona toimi salibandymaali. 2) Kittilässä ELO:n liikuntakerhossa pelattiin lakanalentopalloa kuvitteellisen verkon kanssa.

Lisätiedot: