Pajulahti Games: Hintsasen veljesten matka kohti maalipallomaailman huippua on alkanut

Seemi Hintsanen

Maalipallossa ei Pajulahti Games -kilpailutapahtumassa tänä vuonna valitettavasti pelata kansainvälistä turnausta koronaviruspandemiasta johtuvien poisjääntien vuoksi. Hallitseva Euroopan mestari ja Tokion paralympiapronssimitalisti Liettua on kuitenkin saapunut leireilemään ja pelaamaan harjoitusmaaotteluita Suomen miesten maajoukkueen kanssa.

Ensimmäistä kertaa maaotteluita pelaamaan pääsivät Hintsasen veljekset Seemi, 25, ja Leo, 22. Nuoret miehet ovat esiintyneet edukseen kovaa vastustajaa vastaan. Lauantai-iltapäivän 4–9-tappiossa – joka muuten toistaiseksi on Suomen ainoa tappio kahdeksasta ottelusta – Seemi Hintsanen teki kaksi maalia tultuaan kentälle avausjakson lopussa. Erikoista nuoren espoolaisen maaleissa oli, että ensimmäinen syntyi oikealla ja toinen vasemmalla kädellä.

– Oikea on vahvempi käteni, mutta olen opetellut heittämään väleihin tukiheittoja myös vasemmalla. Nyt yksi niistä sattui menemään maaliin, Seemi sanoi.

Hintsasen molemmilla veljeksillä on vahva urheilutausta mm. jalkapallon ja salibandyn parista ennen kuin heidän näkönsä aikuisikää lähestyessä alkoi heiketä nopeasti. Seemi on myös harrastanut voimistelua nuorempana. Se on erinomainen tausta mihin tahansa lajiin, myös maalipalloon.

Vahvan urheilutaustansa ansiosta Hintsaset ovatkin päässeet nopeasti sisälle maalipallon saloihin, mistä kertoo se, kuinka nopeasti he ovat edenneet maajoukkuerinkiin.

– Olin kyllä kuullut maalipallosta aikaisemminkin, mutta noin 2,5 vuotta sitten keskustelin Elisa Montosen kanssa aiheesta, ja hän vinkkasi Aisti Sportin Markus Tihumäelle minusta. Markus soittikin minulle ja osasi myydä maalipalloharrastuksen niin hyvin, että lähdimme Leon kanssa kokeilemaan, Seemi kertoi.

Nyt kaksikko panostaa lajiin tosissaan ja tavoitteet on asetettu korkealle:

– Tavoite on voittaa paralympiakultaa urallani, Seemi linjasi.

Suomi–Liettua-maalipallomaaotteluiden tulokset