Peking 2022: Suomen paralympiajoukkueen kisakoruiksi Kalevala Korun valmistamat WeThe15-riipukset

Suomen paralympiajoukkueen lumilautailija Tomi Taskinen Pekingin kisakylässä WeThe15-kisakoru kaulassaan.

Suomen paralympiajoukkueen urheilijoille ja taustahenkilöille lahjoitetaan muistoksi Pekingin paralympialaisten kisajoukkueeseen kuulumisesta koru, jonka on toteuttanut perinteinen suomalaisyritys Kalevala Koru. Koru on toteutettu Paralympiakomitealle yhdenvertaisuutta edistävän WeThe15-kampanjan puitteissa.

Suomen paralympiajoukkueen urheilijoille lahjoitetaan Peking 2022 -kisakoruksi Kalevala Korun toteuttama WeThe15-yhdenvertaisuuskoru, joka on valmistettu 95-prosenttisesti kierrätetystä hopeasta. Jokainen urheilija saa kisakorun omalla kaiverruksellaan.

Kaulakorussa näkyvä WeThe15-kampanjan logo – 15 prosentin osuus ympyrästä – ilmentää sitä 15 prosentin osuutta maailman ihmisistä, joilla on jokin näkyvä tai näkymätön vamma. Tästä joukosta myös Suomen paralympiajoukkueen edustajat ovat tärkeitä ja näkyviä esikuvia suomalaisille.

- Kannustamme Suomen paralympiatiimiä menestykseen kisoissa ja elämme hengessä mukana mitalisatoa odottaen, kertoo Kalevala Korun design- ja vastuullisuusjohtaja Maria Uunila.

Vuonna 1937 alkunsa saaneelle Kalevala Korulle tasa-arvo ja ihmisten yhdenvertaisuus on aina ollut kantava arvo. Yritys on perustamisestaan alkaen pyrkinyt tukemaan yhteiskunnan heikoimmassa asemassa olevia. 

WeThe15-koru avoimessa Kalevala Korun rasiassa pöydällä, edessä rasiassa mukana tuleva pieni esite korusta.

Yhdenvertaisuus on myös yksi Paralympiakomitean viidestä arvosta, ja yhteistyössä Kalevala Korun kanssa näkyy vahva yhteinen arvopohja.

WeThe15-yhdenvertaisuuskoru on saatavilla myös myytävänä Urheiluverkkokauppa.fi-sivustolla. Myynnistä saatavalla tuotolla mahdollistetaan Suomessa nuorten paraurheilijoiden urheilemista.

Tilaa WeThe15-koru Urheiluverkkokauppa.fi-sivustolla

Lue lisää Paralympiakomitean ja Kalevala Korun WeThe15-yhteistyöstä

Lue lisää WeThe15-kampanjasta

 

Kuvassa Suomen paralympiajoukkueen lumilautailija Tomi Taskinen, joka tekee Pekingin kisoissa paralympiadebyyttinsä banked slalomissa. Kuva: Lauri Jaakkola /Paralympiakomitea.

Lisätietoja yhteistyöstä Paralympiakomitean kanssa: