Maalipallokausi huipentui gaalaan ja alumnitapaamiseen

Maalipallogaalan 2022 palkitut: Esamatti Käkelä, Ibrahim Milanovic, Eemi Utriainen, Markus Tihumäki, Erkki Miinala ja Jani Vesalainen

Maalipallokausi 2021–2022 paketoitiin lauantaina 11. kesäkuuta Helsingissä, Talin Tenniskeskuksessa ensimmäistä kertaa järjestetyillä maalipallon alumnitapaamisella ja Maalipallogaalalla, jossa palkittiin kauden parhaat.

Maalipallon lajivaliokunnan järjestämä alumnitapaaminen keräsi pienen, mutta sitäkin kokeneemman joukon saman pöydän ääreen kuulemaan maalipallon nykytilasta, keskustelemaan miten omalle kohdalle kertynyttä kokemusta ja tietotaitoa voisi jakaa lajissa eteenpäin sekä pohtimaan millaista alumnitoimintaa jatkossa haluttaisiin järjestää.

Nykytilan esityksissä kuultiin seurojen puheenvuoroissa Aisti Sportin ja Old Powerin näkemykset tämän hetken toimintaympäristöistä niin kotimaan kuin kansainväliseltäkin näkökulmalta. Maajoukkuetoiminnan osalta miesten päävalmentaja Jarkko Pokkinen avasi maajoukkueen toimintatapoja ja pelaajien näkökulmaa toi naisten maajoukkueesta Azra Tayyebi. Lisäksi kuultiin Paralympiakomitean roolista lajiliittona sekä valiokunnan tehtävistä lajin kansallisen toiminnan koordinoinnissa ja kehittämisessä.

Tilaisuudessa keskustelu oli vilkasta, kuultiin monia mielenkiintoisia tarinoita vuosien varrelta sekä nostettiin esille myös huolta lajin tulevaisuuden näkymistä. Tämän huolen poistamiseksi alumnitoiminta tarjoaa yhden väylän, jota kautta jokainen maalipallon entinen aktiivitoimija voi antaa panoksensa lajin kehittämiseen jatkossa.

Alumnitoiminta jatkuu vielä tänä vuonna, suunnitelmissa on toinen tapaaminen syyskaudelle 2022. Toimintaa koordinoivat tässä alkuvaiheessa Katja Heikkinen (Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.) ja Juha Oikarainen (Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.). Jos olet kiinnostunut tulemaan mukaan alumnitoimintaan, niin ilmianna itsesi sähköpostilla Katjalle tai Jupelle.

Aisti Sportin Markus Tihumäki pitää puheenvuoroa maalipallon alumnitapaamisessa Talin Tenniskeskuksessa

"Päätösjuhla, jonka tämä yhteisö ansaitsee"

Maalipallogaalassa paitsi palkittiin kauden parhaita myös järjestettiin maalipalloaiheinen tietovisa, kerrottiin hauskoja maalipallosattumuksia ja tarinoita vuosien varrelta sekä nautittiin musiikkiesityksistä. Tapahtuman palkinto-osuudet juonsi ”paraurheilun sinivalkoinen ääni” Tuomas Törrönen. Äänessä olivat myös tapahtuman suunnittelusta ja käytännön toteutuksesta vastanneet maalipallon lajivaliokunnan jäsenet Azra Tayyebi, Erkki Miinala ja Timo Pelkonen. Tietovisan kysymykset gaalaväelle luki Susanna Halme ja musiikkipuolesta vastasi Akseli Makkonen.

– Tapahtuma oli todella upeatunnelmainen, yhteisöllinen ja kaikin puolin onnistunut; juuri sellainen kauden päätösjuhla, jollaisen tämä mahtava yhteisö ansaitsee, tunnelmoi maalipallon lajivaliokunnan puheenjohtaja Erkki Miinala.

– Maalipallogaalasta on tarkoitus tehdä jokavuotinen perinne, joten odotamme innolla palautetta tämän vuoden tapahtumasta, jotta voimme kehittää gaalaa entistä upeammaksi ensi vuodelle, hän jatkoi.

Maalipallogaalan palkitut

Neljässä kategoriassa voittaja on valittu äänestystuloksen perusteella. Kauden 2021–2022 jokaisella joukkueenjäsenellä ja tuomarilla oli äänioikeus. Yhteensä ääniä annettiin 38.

  • Avoimen SM-sarjan paras maalintekijä: Ibrahim Milanovic, O.P. Juniors – 69 maalia
  • Avoimen SM-sarjan arvokkain pelaaja: Mari Mattila, O.P. Juniors – 18,4% äänistä
  • Miesten SM-sarjan paras maalintekijä: Erkki Miinala, Old Power – 85 maalia
  • Miesten SM-sarjan arvokkain pelaaja: Jani Vesalainen, Old Power – 31,6% äänistä
  • Kauden Fair Play -henkilö: Markus Tihumäki, Aisti Sport – 18,4% äänistä
  • Kauden tuomari: Esamatti Käkelä – 23,7% äänistä
  • Vuoden kehittynein maalipalloilija (Ben Katro Trophy): Eemi Utriainen, Aisti Inclusion

Teksti: Timo Pelkonen ja Erkki Miinala

Lisätiedot Goalball.fi-sivustolta