Tule vapaaehtoiseksi toimitsijatehtäviin ensimmäiseen maalipallon naisten SM-turnaukseen 27 vuoteen! 

Maalipalloa pelaava nainen sinivalkoisessa paidassa, Suomen Paralympiakomitean logo ja tekstit: Maalipallon naisten SM-turnaus - 10.-11.9.2022. Leppävaaran liikuntahalli, Espoo.

Maalipallon naisten SM-turnaus järjestetään Espoossa Leppävaaran liikuntahallilla 10.–11. syyskuuta 2022. Haemme vapaaehtoisia otteluiden toimitsijatehtäviin – Haluaisitko sinä antaa panoksesi historiallisen, 27 vuoden tauon jälkeen järjestettävän naisten turnauksen järjestelyihin? 

Maalipallon lajiliittona Suomessa toimiva Suomen Paralympiakomitea järjestää 10.–11. syyskuuta maalipallon naisten SM-turnauksen Espoossa Leppävaaran liikuntahallilla. 

Naisten SM-mitaleista ei ole pelattu sen jälkeen, kun viimeksi Tarja Pelkosen, Merja Hanskin ja Maija Piiroisen muodostama HUN GB -joukkue voitti maalipallon naisten Suomen mestaruuden keväällä 1995 Ulvilassa.  

Vuoteen 1995 saakka maalipallossa SM-mitalit jaettiin yksittäisen SM-turnauksen perusteella, ja SM-turnauksessa oli erikseen miesten ja naisten sarjat. Kaudella 1995–1996 siirryttiin järjestelmään, jossa SM-mitalit ratkaistiin sarjamuotoisesti. Samalla erillinen naisten SM-turnaus jäi pois ohjelmasta. 

27 vuoden takaisesta sarjajärjestelmäuudistuksesta saakka miehet ja naiset ovat pelanneet samoissa joukkueissa. Erityisesti viime vuosina jako on mennyt niin, että naiset ovat pelanneet 1-divisioonan joukkueissa ja maajoukkueringissä olevat sekä muuten tavoitteellisesti maalipalloa pelaavat miespelaajat SM-sarjassa. 

– Kentältä tuli vahva viesti, että halutaan sarjajärjestelmä, jossa naispelaajatkin voivat taas voittaa Suomen mestaruuden. Tavoitteena on, että tulevaisuudessa meillä olisi naisille oma SM-sarjansa. Välivaiheen toimenpiteenä järjestetään tämä naisten SM-turnaus syksyllä 2022, kertoo lajipäällikkö Timo Pelkonen Suomen Paralympiakomiteasta. 

Tule toteuttamaan historiallista turnausta – vapaaehtoishaku on auki! 

Etsimme innokkaita vapaaehtoisia auttamaan syyskuisen naisten SM-turnauksen toteuttamisessa. Tarjolla on paikkoja maalituomareille, pöytäkirjanpitäjille, pelikellon käyttäjälle ja livestream-valvojalle. Tehtävien tarkat kuvaukset löydät täältä
 
Turnauksen otteluohjelma varmistuu elokuussa. Vapaaehtoisten työvuorot valmistuvat noin 1–2 viikkoa ennen tapahtumaa. 

Ilmoittaudu vapaaehtoiseksi viimeistään 21.8. täällä: 
Maalipallon naisten SM-turnauksen vapaaehtoishaku (siirtyy Webpropoliin) 
 
Lue lisää naisten SM-turnauksesta 
 

Lisätiedot: