Liikunnan apuvälineet ympäri Suomen – Paralympiakomitean SOLIA-toiminta ja Kaukokiito jatkavat yhteistyötä

Takaapäin kuvattu henkilö ajamassa sähköavusteisella Mountain Trike -pyörätuolilla varjoista hiekkatietä pitkin.

Suomen Paralympiakomitea ja Kaukokiito ovat sopineet hyvin sujuneen yhteistyön jatkosta. Yhteistyön myötä Kaukokiito kuljettaa Paralympiakomitean hallinnoiman Soveltavan liikunnan apuvälinetoiminta SOLIAn välinelähetykset asiakkaille ympäri Suomen. Kaukokiito toimii Suomen Paralympiakomitean virallisena palvelukumppanina myös seuraavat kaksi vuotta.

Paralympiakomitean hallinnoima SOLIA vuokraa Kaukokiidon kuljettamia liikunnan ja urheilun apuvälineitä ilman vamma-, diagnoosi- tai järjestörajoja. SOLIAlla on Suomessa kuusi toimintayksikköä, mutta apuvälineet ovat käytössä asiakkailla ympäri maan. SOLIA-toiminta täytti viime vuonna 20 vuotta.

SOLIAn suurimmat välineet ovat erityispyöriä, joiden ostaminen on käyttäjälle iso investointi. Siksi vuokraaminen on monille ainoa vaihtoehto.

– Yhteistyö Kaukokiidon kanssa mahdollistaa sen, että voimme toimittaa tuotteemme käyttäjän kotiovelle, ja tuotteidemme saatavuus on tasalaatuinen ympäri maan. Se on meille ja asiakkaillemme äärimmäisen tärkeää, ja toivottavasti innostamme mahdollisimman monen liikunnan apuvälineitä tarvitsevan tällä toiminnalla liikkumaan, innostaa SOLIAn apuvälineneuvoja Jukka Parviainen.

– Liikunta on meidän kaikkien oikeus. Haluamme osaltamme mahdollistaa paraurheilua ja liikunnan apuvälineiden saatavuutta ympäri Suomea. Tämä yhteistyö on erityisen lähellä sydäntäni, Kaukokiidon myyntijohtaja Janne Heino toteaa.

SOLIAn ja Kaukokiidon yhteisenä tavoitteena on nostaa vuokrausvuorokausien määrää koronavuosien 2020 ja 2021 määristä. Vuonna 2020 vuokrausvuorokausia oli 2367, ja vuonna 2021 kaikkiaan 2744 kappaletta.

Viime vuonna ulkopuolinen Sitran asiantuntija arvioi SOLIA-toiminnan korkean vaikuttavuuden myös vastuullisia tekoja kokoavalle PlanetCompany.com yhteisöalustalle. SOLIA-toimintaa voi käydä äänestämässä PlanetCompanyn alustalla täällä.


Kuva: Toivo Laiho


Lisätiedot Kaukokiidon ja Paralympiakomitean yhteistyöstä:

Janne Heino, Suomen Kaukokiito Oy
Myyntijohtaja, 010 510 2070, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Jukka Parviainen, Paralympiakomitea
SOLIA-toiminta, apuvälineneuvoja, 045 677 0516, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Timo Mäkynen, Paralympiakomitea
Kumppanuuspäällikkö, 040 159 8199, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Lue yhteistyöstä Kaukokiidon asiakaslehdestä


Lue lisää SOLIA-toiminnasta:

Otso Laxenius matkaa Team Rynkebyn riveissä Pariisiin historian toisena käsipyöräilijänä

Tanskalaisdelegaatio vaikuttui suomalaisesta liikunnan apuvälineiden vuokrausjärjestelmästä

Luontoliikunnan apuvälineisiin painottuva SOLIAn Vuokatin yksikkö avautuu syksyllä