Paralympiakomitean hallituksen kokous: Kohti Berliiniä 2023 ja Pariisia 2024

 Berliinin 2023 Special Olympics -kesämaailmankisojen ja Pariisin 2024 kesäparalympialaisten logot vaaleansinisellä taustalla.

Suomen Paralympiakomitean hallitus kokoontui keskiviikkona 31.8. ja kuuli muun muassa Pariisin 2024 kesäparalympialaisten alkaneista valmisteluista, Special Olympics -toiminnan nykytilasta ja järjestön taloudesta.

Elokuun 2022 etäkokouksessaan Paralympiakomitean hallitus kuuli Olympiakomitean huippu-urheiluyksikössä paraurheilun ja paralympialaisten lajiryhmävastaavana toimivalta Kimmo Mustoselta koosteen paralympialajien ajankohtaisesta tilanteesta huippu-urheilun osalta.

Torstaina 1.9 järjestettiin Taitotalossa paralympialajien toiminnanjohtajille ja valmennuksen johtajille yhteinen kutsuseminaari paraurheilusta. Pariisin 2024 kesäparalympialaisten valmistelut ovat alkaneet, ja ensimmäisinä vuorossa ovat valmentajien tapaaminen, tammikuun leiri sekä joukkueenjohtajan vierailu Pariisiin.

Hallituksen jäsen Paavo Koskenkorva toi terveiset elokuun lopussa Iso-Britannian Oxfordissa kilpailleelta elinsiirron saaneiden EM-joukkueelta. Suomen 9 hengen joukkue toi upeasti 23 mitalia elinsiirron saaneiden EM-kisoista.

Lajipäällikkö Elina Ahtiainen ja Special Olympics -johtoryhmän puheenjohtaja Riikka Pyykkö kävivät läpi suomalaisen SO-toiminnan taustoja ja nykytilaa. COVID19-pandemian aikana noin 500 urheilijaa on jäänyt pois säännöllisestä harjoittelusta, ja tällä hetkellä mukana on noin 1800 SO-urheilijaa 25 lajissa.

Hallitus totesi keskustelussa, että seuratoiminnassa mukana olevien vapaaehtoisten määrä on todella suuri, ja he ovat tärkeässä roolissa paikallisen toiminnan järjestämisessä.

Hallitus kuuli myös katsaukset taloudesta ja toimiston ajankohtaisista asioista sekä valiokuntien terveiset. Talouden osalta todettiin, että urheilujärjestöjen tulevaisuuden rahoitus tulee olemaan haaste kaikille järjestöille.

Hallitus on myös jo kesäkuussa käynyt keskustelun nykyisen strategian tähänastisesta toteutumisesta. Tuolloin päätetyn mukaisesti Paralympiakomitea selvittää syyskuun aikana jäseniltä saadun palautteen strategian toteutumisesta.

 

Paralympiakomitean seuraava hallituksen kokous pidetään keskiviikkona 28.9. klo 16.00. Kaikki hallituksen kokoukset ja esityslistat löytyvät verkkosivustomme tapahtumakalenterista sitä mukaa, kun niistä päätetään.

Hallituksen kokoonpanon löydät täältä

Lisätietoja: