Oletko retkeillyt kesän aikana suomalaisissa kansallispuistoissa? Tule kokemusasiantuntijaksi päivittämään luontoreittien esteettömyystietoja

Näkövammainen nainen kävelemässä mustan avustajakoiran ja vieressä kulkevan vammattoman naisen kanssa hiekkatietä metsässä. Taaempana tulee pyörätuolia käyttävä mies.

Suomen Paralympiakomitea ja Metsähallitus etsivät kokemusasiantuntijoita selvittämään suomalaisten kansallispuistojen luontoreittien esteettömyyttä sekä esteettömyystietojen ja reittikuvausten päivittämistarpeita Luontoon.fi-sivustolla.

Oletko liikunta-, näkö- tai kuulovammainen henkilö tai harrastatko muista syistä mieluiten esteetöntä luontoretkeilyä? Oletko retkeillyt kuluneen kesän 2022 aikana tai sen jälkeen suomalaisten kansallispuistojen esteettömissä luontokohteissa?

Suomen Paralympiakomitea auttaa selvittämään Metsähallituksen ylläpitämien Suomen kansallispuistojen luontoreittien esteettömyystietojen paikkansapitävyyttä ja päivittämistarpeita Metsähallituksen Luontopalveluiden Luontoon.fi-sivustolla.

Jos olet lähiaikoina vieraillut jossakin tai useammassa alempana näkyvän listan kansallispuistoista, tai suunnittelet vielä syyskuun aikana kulkevasi jonkun kyseisten kansallispuistojen luontoreiteistä, ilmoittaudu projektityöntekijä Jari Virnekselle sähköpostitse:

Jari Virnes: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Saat vastausviestissä linkin/linkit soveltuviin sähköisiin kyselylomakkeisiin, joilla eri reittien esteettömyyttä sekä esteettömyystietojen ja reittikuvausten päivittämistarpeita kartoitetaan.

Klikkaamalla seuraavasta listasta kansallispuiston nimeä pääset katsomaan luontokohteiden nykyiset esteettömyystiedot tai muut reittikuvaukset Luontoon.fi-sivustolta:

Pohjois-Suomessa:

Itä-Suomessa:

Länsi-Suomessa:

Etelä-Suomessa:

Kokemukset ja huomiot niin liikkumisen apuvälineiden käyttäjiltä kuin ilman apuvälineitä liikkuvilta, niin eri tavoin näkeviltä ja kuulevilta henkilöiltä kuin kaikilta muiltakin esteettömän luontoretkeilyn harrastajilta ovat arvokkaita kansallispuistojen esteettömyyden kehittämisessä.

Kuva: Arto Heikkinen

 

Tutustu Paralympiakomitean yhdenvertaista luontoliikuntaa edistävään työhön

Lisätietoja: