Takaisin hakuun Päivitä seuran tiedot

Uinnin alkeet -perheryhmä ja jatkouintiryhmä

SEURAN YHTEYSTIEDOT

Koulutie 6

33470 Ylöjärvi

KUVAUS

Ylöjärven kaupungin Uinnin alkeet -perheryhmä on tarkoitettu uimataidottomille liikunta- tai kehitysvammaisille lapsille sekä lapsille joilla on motorisen kehityksen tai oppimisen viivästymää. Huom. Uimakouluun osallistuvalla lapsella tulee olla mukana altaassa oma perheenjäsen tai ulkopuolinen avustaja (yksi avustaja/osallistuja) joka myös huolehtii uimarin riisuutumisen ja peseytymisen.

Erityisuimaopettaja ohjaa henkilökohtaisesti jokaista, kiertäen ryhmässä. Opetus tapahtuu lasten altaassa, jossa veden lämpötila on noin +32 astetta. Altaan syvyys on 0-65cm. Ryhmässä opetellaan samoja asioita kuin muissakin alkeisuintiryhmissä, mutta oppimistahti säädellään jokaisen uimarin tarpeiden mukaan.

Ilman omaa avustajaa altaassa voi tulla mukaan jos uimari uskaltaa kastautua, osaa liikkua turvallisesti ja itsenäisesti suihkutiloissa ja vedessä, sekä osaa toimia ryhmässä ohjaajan ohjeiden mukaisesti. Tässä tapauksessa sovitaan asiasta erikseen ohjaajan kanssa jo ryhmään hakuvaiheessa.

Jatkouintiryhmä (uimataitoiset): Jatkoryhmä on tarkoitettu uimataitoisille lapsille ja nuorille jotka tarvitsevat erityistä tukea liikkuakseen vedessä. Tavoitteena on kehittää uimataitoa omien mahdollisuuksien mukaan.

Harjoitteet räätälöidään kullekin uimarille sopiviksi heidän omista lähtökohdistaan käsin. HUOM. Lähtötasovaatimuksena on 25m yhtäjaksoinen uimataito ilman kelluttavia apuvälineitä syvässä altaassa.
Altaan syvyys on 1,2 – 2,2m.

OTA YHTEYTTÄ

Hanna-Mari Suhonen

Pääkontakti


050 365 2341

hanna-mari.suhonen@ylojarvi.fi

LAJIT

Uinti

TOIMINNAN PAINOPISTE

Harrastetoiminta

IKÄLUOKAT

Lapset ja nuoret

VAMMARYHMÄ

Autismin kirjo

Kehitysvammaiset

Liikuntavammaiset

Oppimisvaikeudet

YHDESSÄ VAI ERIKSEEN

Erityisryhmä