Vastuullisuus

Suomen Paralympiakomitea on yksi Suomen vaikuttavimmista liikuntajärjestöistä. Toimintaamme ohjaavat viisi arvoa: vastuullisuus, yhdenvertaisuus, esteettömyys, menestys ja osallisuus. Visiomme on "avoin ja yhdenvertainen, urheileva ja liikkuva Suomi".

Paralympiakomitean yhteistyökumppanina voit täydentää yritysvastuun toteuttamista monin tavoin, yhdenvertaisen urheilun tukemisen ohella esimerkiksi kaikille avoimen lasten liikunnan edistämisen tai liikunnan apuvälineiden saatavuuden edistämisen kautta.

Paralympiakomitean kaikki toiminta perustuu vastuullisuuteen. Toimintaamme ohjaa Suomen Paralympiakomitean vastuullisuusohjelma vuosille 2020–2025.

Lue lisää: Paralympiakomitean vastuullisuusohjelma: Paraurheilu avaa ovia yhteiskuntaan

Olemme mukana tekemässä suomalaisesta yhteiskunnasta yhdenvertaisempaa, reilumpaa ja liikunnallisempaa. Monipuolisten harrastusmahdollisuuksien lisäksi tavoitteenamme on varmistaa, että vammaisilla henkilöillä on mahdollisuudet tavoitella menestystä huippu-urheilussa.

Haluamme olla yhteiskunnallisesti vaikuttavin urheiluliike Suomessa. Ymmärrämme mahdollisuutemme vaikuttaa moniin yhteiskunnan osa-alueisiin ja olla muutoksen tekijänä myös muualla kuin urheilussa. Meille vastuullisuus on tekoja.

 
Haluamme olla rakentamassa entistä vastuullisempaa Suomea, niin pelikentillä kuin niiden ulkopuolella. Paralympiakomitea edistää vastuullista toimintaa lukuisissa verkostoissa.
 
Vuodesta 2021 alkaen Paralympiakomitean vastuullisia tekoja ovat arvioineet esimerkiksi Planet Companyn riippumattomat vastuullisuusasiantuntijat.
 
 
Paralympiakomitea allekirjoitti ensimmäisten joukossa myös Arvoliiton Arvo-lupauksen, joka korostaa arvojen, eettisyyden ja yhteiskunnallisen hyvän tekemisen olevan toimintamme ydin.
 
Viiden kohdan ARVO-lupaus sisältää vastuun ihmisestä ja ympäröivästä yhteiskunnasta, vastuullisesta taloudesta, ympäristöstä, avoimuudesta ja hyvästä hallinnosta sekä vaikuttavuuden syntymisestä yhteistyöllä.
 

Ota yhteyttä niin keskustellaan näistä lisää. Tervetuloa mukaan tekemään muutosta!

 

Lisätiedot yhteistyökumppanuuksista