Para-stipendit urallaan eteenpäin pyrkiville urheilijoille ja liikunnan harrastajille jaossa – hae 500–2000 euron arvoista stipendiä 31.1. mennessä

Paralympiarahasto

Para-stipendien haku on käynnistynyt. Stipendiä voivat hakea kaikki toimintarajoitteiset henkilöt, joita taloudellinen tuki auttaisi eteenpäin urheilu-uralla tai liikuntaharrastuksessa. Etusijalla ovat urheilu-uransa alkuvaiheessa tai muuten ”läpimurron kynnyksellä” olevat urheilijat.

Stipendin avulla halutaan auttaa urheilijoita ja liikunnan harrastajia yli alkuvaiheiden esteiden ja hidasteiden, jotta jokaisella olisi mahdollisuus tavoitella täyttä potentiaaliaan omassa rakkaassa lajissaan tai liikuntamuodossaan.

Stipendit ovat suuruudeltaan 500–2000 euroa. Perustele hakemuksessasi, miten stipendi auttaa sinut eteenpäin urheilu-urallasi tai liikuntaharrastuksessasi. Haku on auki 12.12.2022–31.1.2023. Pääset siirtymään stipendin hakulomakkeeseen tästä.

Syksyllä 2021 avatun Paralympiarahaston keräämällä tuella edistetään toimintarajoitteisten henkilöiden liikuntaa ja urheilua. Nyt avattu stipendihaku on toinen tätä kautta toteutettava tukikierros. Alkuvuonna 2022 toteutetussa ensimmäisessä stipendihaussa jaettiin 25 000 euroa yhteensä 68 urheilijalle.

Nyt avattu Para-stipendihaku mahdollistuu Suomen Paralympiakomitean pääyhteistyökumppanin Toyotan tekemän lahjoituksen ansiosta. Toyota haluaa kannustaa paitsi toimintarajoitteisia henkilöitä hakemaan stipendiä ja tavoittelemaan unelmiaan myös muita toimijoita lähtemään tukemaan suomalaista paraurheilua Paralympiarahaston kautta.

Toyota on toteuttanut aiheesta upean mainoskampanjan, jota tähdittää Toyotan pitkäaikainen yhteistyöurheilija, ratakelaaja Leo-Pekka Tähti. Tutustu kampanjaan täällä.

Lue lisää Paralympiarahastosta