Para School Day

Para School Day powered by Toyota

Koulupäivä, jonka aikana yksikään oppilas ei jää ulkopuolelle!

Para School Day on Suomen Paralympiakomitean koulukiertue, jossa oppilaat pääsevät kokeilemaan eri paralympialajeja. Päivä on koko koulun yhteinen kokemus, jonka aikana oppilaat saavat eväitä erilaisuuden kohtaamiseen, yhdenvertaisuuteen ja toisten oppilaiden arvostukseen. Kukaan ei ole heti kentän kuningas vaan kaikki starttaavat päivän paralympialajikokeiluihin samalta viivalta!

Mukana päivässä olevat urheilijavieraat vastaavat lajistaan ja vammastaan juuri niihin kysymyksiin, jotka lapsia ja nuoria kiinnostavat. Yhden päivän aikana oudot ja nolot apuvälineet muuttuvat mielenkiintoisiksi urheiluvälineiksi. Innostava ja erilainen koulupäivä on alku koulun hyvälle hengelle. Oppilaat pääsevät itse oivaltamaan, että jokainen liikkuu tavallaan!

Paralympiakomitea on järjestänyt Para School Day -liikuntapäiviä vuodesta 2010 alkaen. Syksystä 2018 alkaen erillistä hakuaikaa ei enää ole ollut, vaan kunnat ovat voineet tilata Para School Day -viikon alueelleen. Vuonna 2016 Para School Day oli ehdolla vuoden urheilukulttuuriteoksi, palkinnon sai elokuva Hymyilevä mies.

Paralympiakomitea vastaa päivän ennakkojärjestelyistä, ohjeistaa päivän kulun aikatauluja myöten sekä vastaa välineiden kuljetuksesta päivään. Lisäksi kaikille kouluille tulee urheilijavieras. Para School Day on kouluille täysin valmis liikuntapäivä.

Para School Day -viikot järjestetään yhteistyössä Toyotan kanssa, Para School Day powered by Toyota -nimellä.

 

Lisätietoja