Para School Day

Para School Day powered by Toyota

Koulupäivä, jonka aikana yksikään oppilas ei jää ulkopuolelle!

Para School Day on Suomen Paralympiakomitean koulukiertue, jossa oppilaat pääsevät kokeilemaan eri paralympialajeja.

Päivä on koko koulun yhteinen kokemus, jonka aikana oppilaat saavat eväitä erilaisuuden kohtaamiseen, yhdenvertaisuuteen ja toisten oppilaiden arvostukseen. Kukaan ei ole heti kentän kuningas vaan kaikki starttaavat päivän paralympialajikokeiluihin samalta viivalta.

Mukana päivässä olevat urheilijavieraat vastaavat lajistaan ja vammastaan juuri niihin kysymyksiin, jotka lapsia ja nuoria kiinnostavat. Yhden päivän aikana oudot ja nolot apuvälineet muuttuvat mielenkiintoisiksi urheiluvälineiksi. Innostava ja erilainen koulupäivä on alku koulun hyvälle hengelle. Oppilaat pääsevät itse oivaltamaan, että jokainen liikkuu tavallaan!

Paralympiakomitea vastaa päivän ennakkojärjestelyistä, ohjeistaa päivän kulun aikatauluja myöten sekä vastaa välineiden kuljetuksesta päivään. Lisäksi kaikille kouluille tulee urheilijavieras. Para School Day on kouluille täysin valmis liikuntapäivä.

Paralympiakomitea on järjestänyt Para School Day -liikuntapäiviä vuodesta 2010 alkaen. Vuonna 2016 Para School Day oli ehdolla vuoden urheilukulttuuriteoksi, palkinnon sai elokuva Hymyilevä mies.

Syksystä 2018 alkaen kunnat ovat voineet tilata Para School Day -viikon alueelleen ja vuodesta 2023 alkaen myös hyvinvointialueet ovat voineet tilata Para School Day -viikon. Para School Day -viikot järjestetään yhteistyössä Toyotan kanssa, Para School Day powered by Toyota -nimellä.

Vuosina 2018–2022 kiertue liikutti peräti 63 200 lasta ja nuorta. Ennen koronapandemiaa kiertue liikutti parhaimmillaan 25 000 lasta ja nuorta vuodessa, mikä on tavoitteena myös vuonna 2023.


Ota yhteyttä, mikäli olet kiinnostunut Para School Daysta sinun koulullesi!

  • Anu Boman
  • Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
  • 044 361 3322

 

 

Ota yhteyttä: