Jokainen liikkuu tavallaan

Suomessa on noin 200 000 vammaista tai erityistä tukea tarvitsevaa lasta. Vammaisten ja erityistä tukea tarvitsevien lasten liikunta koskettaa tavalla tai toisella yli miljoonaa suomalaista.

Paralympiakomitean yhteistyökumppaneilla on mahdollisuus olla mukana auttamassa jokaista vammaista lasta löytämään liikunnan ilo ja harrastamaan tai kilpailemaan omien mahdollisuuksiensa mukaan. Yhteistyökumppanina voit olla mukana koko lasten ja nuorten polulla.

Esimerkkejä lasten ja nuorten liikkumista mahdollistavasta yhteistyöstä:

Para School Day liikuttaa parhaimmillaan ympäri Suomen jopa 25.000 lasta vuodessa. Päivän aikana oppilaat saavat eväitä erilaisuuden kohtaamiseen, yhdenvertaisuuteen ja toisten oppilaiden arvostukseen.

Lue lisää Para School Day -konseptista

Para Talent Dayn tavoitteena on auttaa lupaavia urheilijoita eteenpäin urheilijan polulla. Monille päivä on myös paikka tavata samassa tilanteessa olevia nuoria ja perheitä ja antaa uskoa tulevaan.

Lue lisää Para Talent Day -konseptista

Junior Games on 30-vuotisen historiansa aikana antanut 10 000 lapselle ja nuorelle ensimmäisen kilpailukokemuksen. Mukana on ollut monia urheilusta innostuneita ja myöhemmin paralympialaisissa esiintyneitä urheilijoita.

Lue lisää Junior Gamesista 

 Valtti -ohjelman avulla pyritään löytämään erityistä tukea tarvitsevalle lapselle tai nuorelle liikuntaharrastus. Yhteistyökumppanien rooli on yhteiskunnallisesti merkittävä, sillä Valtti ei saa enää hanketukea.

Lue lisää Valtti-ohjelmasta 

Lisätiedot yhteistyökumppanuuksista