Jokainen liikkuu tavallaan

Suomessa on noin 200 000 vammaista tai erityistä tukea tarvitsevaa lasta. Heidän liikunta- ja urheilumahdollisuutensa koskettavat tavalla tai toisella yli miljoonaa suomalaista.

Paralympiakomitean yhteistyökumppaneilla on mahdollisuus olla mukana auttamassa jokaista vammaista lasta löytämään liikunnan ilo ja harrastamaan tai kilpailemaan omien mahdollisuuksiensa mukaan. Yhteistyökumppanina voit olla mukana koko lasten ja nuorten polulla.

 

Viisi esimerkkiä lasten ja nuorten liikkumista mahdollistavasta yhteistyöstä:

1. Para School Day liikuttaa parhaimmillaan ympäri Suomen jopa 25.000 lasta vuodessa. Päivän aikana oppilaat saavat eväitä erilaisuuden kohtaamiseen, yhdenvertaisuuteen ja toisten oppilaiden arvostukseen. 

Lue lisää Para School Day -konseptista

2. Para Junior Games on koko 30-vuotisen historiansa aikana antanut yli 10 000 lapselle ja nuorelle ensimmäisen kilpailukokemuksen. Mukana on ollut monia urheilusta ensimmäisen kerran innostuneita ja myöhemmin paralympialaisissa esiintyneitä urheilijoita. Vuonna 2022 kisat uudistuivat, ja jatkossa järjestetään kerran vuodessa kaksipäiväiset Para Junior Games -kisat Jyväskylässä. 

Lue lisää Para Junior Gamesista

3. Valtti -ohjelman avulla pyritään löytämään erityistä tukea tarvitsevalle lapselle tai nuorelle liikuntaharrastus. Palautteen perusteella 54% on löytänyt Valtin avulla harrastuksen ja 61%:lla lisännyt liikkumista. Valtti-ohjelma ei saa enää hanketukea, mutta tutkitusti vaikuttavaa toimintaa halutaan jatkaa. Yhteistyökumppanien ja tukijoiden rooli on siis yhteiskunnallisesti merkittävä. 

Lue lisää Valtti-ohjelmasta

4. Para Talent Dayn tavoitteena on auttaa ja rohkaista lupaavia urheilijoita eteenpäin urheilijan polulla. Monille nuorille tämä päivä on jopa ensimmäinen paikka tavata samassa tilanteessa olevia nuoria ja perheitä ja antaa nuorille uskoa tulevaan. 

Lue lisää Para Talent Day -konseptista

5. Liikuntamaassa on tarjolla paraurheilun ja soveltavan liikunnan kokeilumahdollisuuksia ja tietoutta isossa messutapahtumassa joka toinen vuosi. Paralympiakomitea isännöi jo perinteeksi muodostunutta Liikuntamaa-messutapahtumaa Apuvälinemessujen yhteydessä. Kolmen messupäivän aikana voi tutustua lajeihin, välineisiin ja harrastusmahdollisuuksiin yli 30 toimintapisteellä. Seuraavat Apuvälinemessut ja Liikuntamaa järjestetään 2.–4. marraskuuta 2023 Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa. 

Lue lisää Liikuntamaasta

 

Lisätiedot yhteistyökumppanuuksista