Jokainen liikkuu tavallaan

Suomessa on noin 200 000 vammaista tai erityistä tukea tarvitsevaa lasta. Heidän liikunta- ja urheilumahdollisuutensa koskettavat tavalla tai toisella yli miljoonaa suomalaista.

Paralympiakomitean yhteistyökumppaneilla on mahdollisuus olla mukana auttamassa jokaista vammaista lasta löytämään liikunnan ilo ja harrastamaan tai kilpailemaan omien mahdollisuuksiensa mukaan. Yhteistyökumppanina voit olla mukana koko lasten ja nuorten polulla.

 

Neljä esimerkkiä lasten ja nuorten liikkumista mahdollistavasta yhteistyöstä:

1. Para School Day liikuttaa parhaimmillaan ympäri Suomen jopa 25.000 lasta vuodessa. Päivän aikana oppilaat saavat eväitä erilaisuuden kohtaamiseen, yhdenvertaisuuteen ja toisten oppilaiden arvostukseen.

Lue lisää Para School Day -konseptista

2. Para Junior Games on 40-vuotisen historiansa aikana antanut yli 10 000 lapselle ja nuorelle ensimmäisen kilpailukokemuksen. Mukana on ollut monia urheilusta ensimmäisen kerran innostuneita liikkujia ja myöhemmin myös paralympialaisissa esiintyneitä urheilijoita, kuten Leo-Pekka Tähti, Amanda Kotaja, Henry Manni, Jere Forsberg ja moni muu. Para Junior Games -kisat järjestetään kerran vuodessa Pajulahdessa.

Lue lisää Para Junior Gamesista

3. Valtti -ohjelman avulla pyritään löytämään erityistä tukea tarvitsevalle lapselle tai nuorelle liikuntaharrastus. Vuodesta 2016 lähtien ohjelmassa on etsitty harrastusta lähes 1500 lapselle ja nuorelle. Heistä 45 prosenttia on löytänyt harrastuksen suoraan ohjelman kautta ja 60 prosenttia on saanut idean mahdolliseen harrastukseen tulevaisuudessa. Valtti-ohjelma ei saa enää hanketukea, mutta tutkitusti vaikuttavaa toimintaa halutaan jatkaa. Yhteistyökumppanien ja tukijoiden rooli on siis yhteiskunnallisesti merkittävä. 

Lue lisää Valtti-ohjelmasta

4. Liikuntamaassa on tarjolla paraurheilun ja soveltavan liikunnan kokeilumahdollisuuksia ja tietoutta isossa messutapahtumassa joka toinen vuosi. Paralympiakomitea on isännöinyt Liikuntamaa-messutapahtumaa Apuvälinemessujen yhteydessä. Seuraavat Apuvälinemessut järjestetään 6.–8. marraskuuta 2025 Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa. Tervetuloa mukaan!

Lue lisää Liikuntamaasta

Lisätiedot yhteistyökumppanuuksista