Kumppanit

Tarjoamme kumppaneillemme ainutlaatuisia mahdollisuuksia toteuttaa yritysvastuuta ja olla mukana luomassa vaikuttavia sisältöjä. Vuosina 2021-2024 Suomen Paralympiajoukkue osallistuu esimerkiksi peräti kolmiin Paralympialaisiin, joita seuraa miljardeja ihmisiä ympäri maailman.

Mahdollistamme vastuullista yhteistyötä esimerkiksi paralympialaisiin tähtäävän Suomen Paralympiajoukkueen esikuvien kanssa, Nuorten Paralympiaryhmän lupausten tukemiseen linkittyvän yhteistyön kautta, lasten ja nuorten toiminnan tai esimerkiksi kehitysvammaisten Special Olympics Finland -toiminnan mahdollistamisessa.

Tutustu tästä Suomen Paralympiakomitean vastuullisuusohjelmaan vuosina 2020-2025.

Yhteystiedot löytyvät sivun alalaidasta. Ota yhteyttä ja lähde mukaan!

Pääyhteistyökumppanit

Suomen Paralympiajoukkue Pääyhteistyökumppanit

TOYOTA
Toyota on Suomen Paralympiakomitean Pääyhteistyökumppani sekä Kansainvälisen Paralympiakomitean yhteistyökumppani. Suomen Paralympiajoukkueen lisäksi Toyota on mukana mahdollistamassa muun muassa Para School Day -koulukiertuetta sekä uusimpana Special Olympics Finlandin toimintaa.

JYSK
Huonekaluyritys JYSK on Suomen Paralympiakomitean Pääyhteistyökumppani, ja paraurheilun näkyvimpiä tukijoita Suomessa. Yrityksellä on pitkä historia paralympiaurheilun tukemisessa myös muissa Euroopan maissa, ja yhteistyötä urheilijoiden kanssa on syvennetty esimerkiksi vuosittaisten myyntikampanjoiden kautta sekä vuosittain nuorille paraurheilijoille suunnatuilla JYSK-stipendeillä.

BORENIUS ASIANAJOTOIMISTO
Borenius on Suomen Paralympiakomitean Pääyhteistyökumppani, ja toimii Paralympiakomitean lainopillisena neuvonantajana. Yrityksen asiantuntijuus oli tärkeässä roolissa muun muassa Paralympiakomitean ja VAU ry:n yhdistymisprosessissa, ja yritys toimii paraurheilun tukemisessa omalla alallaan rohkeana edelläkävijänä: ”Arvomme resonoivat Suomen Paralympiakomitean kanssa, ja olemme iloisia saadessamme työskennellä yhdessä yhdenvertaisuuden eteen oman osaamisemme kautta.”

VEIKKAUS
Veikkaus on suomalaisen liikunnan, urheilun ja kansalaistoiminnan vahva taustavoima. Veikkaus tuo esille vaikuttavia urheilijatarinoita ja liikuttaa suomalaisia. Suomen Paralympiajoukkueen Pääyhteistyokumppanina Veikkaus tunnistaa suomalaisen huippu-urheilun yhtenä kokonaisuutena riippumatta siitä, ovatko urheilijat vammaisurheilijoita tai vammattomia.

Lue tästä tutkimustietoa yhteistyöstä: Paraurheilun yritysyhteistyö on tärkeä osa edelläkävijäyritysten yritysvastuuta

Yhteistyökumppanit

Suomen Paralympiakomitea yhteistyökumppanit logot

SUOMEN PARALYMPIAJOUKKUE

Suomen Paralympiajoukkueen esikuvat, Pohjoisen Tähdet, tarjoavat suomalaisille vaikuttavia ja tunteikkaita hetkiä valmistautuessaan historiallisesti kolmiin paralympialaisiin vuosina 2021-2024. Neljän vuoden aikana järjestetään kolmet paralympialaiset: 24.8.-5.9.2021 Tokiossa, 4.-13.3.2022 Pekingissä sekä 28.8.-8.9.2024 Pariisissa. Yhteistyö Suomen Paralympiajoukkueen kanssa tarjoaa yhteistyökumppaneille monipuoliset mahdollisuudet olla osana vaikuttavaa tarinaa!

Kaksi viikkoa Olympialaisten jälkeen järjestettävät Paralympialaiset ovat yksi maailman seuratuimmista urheilutapahtumista. Rion kesäparalympialaiset 2016 keräsivät tv-vastaanottimien kautta peräti 4.2 miljardia katselua. Suomen Paralympiajoukkue muodostaa yhdessä Suomen Olympiajoukkueen kanssa koko Suomen joukkueen, Pohjoisen Tähdet.

Ota rohkeasti yhteyttä ja lähde mukaan!

FENNIA
Fennia on nostanut yhteistyön Paralympiakomitean kanssa vahvaksi osaksi yrityksen sosiaalisen vastuun toteuttamista. Lisäksi vakuutusyhtiö vakuuttaa muun muassa paralympialaisiin tähtääviä urheilijoita ja turvaa monen paraurheilijan matkaa. ”Fenniassa uskotaan siihen, että yhdessä pääsee pidemmälle kuin yksin. Haluamme turvata urheilijoille kaiken, mikä on tärkeää, jotta he voivat keskittyä omien unelmiensa toteuttamiseen”, Fennian markkinoinnin, asiakaskokemuksen ja viestinnän yksikönjohtaja Hanna Länsivuori tiivistää.

SPRING HOUSE
Työvoima- ja urapalveluihin sekä henkilöstövalmennukseen keskittyvä Spring House valmentaa vuosittain yli 20 000 työnhakijaa uudelle uralle. StaffPoint-konserniin kuuluvan yrityksen erityisosaamista on työskentely muun muassa osatyökykyisten kanssa. Yhteistä päämäärää kuvaa Spring Housen slogan: "Sinulla on yksi elämä - tee siitä arvokas".

TRIMBLE SOLUTIONS
Trimble Solutions on digitaalisten tietomallien käytön edelläkävijä. Yritys tarjoaa rakennus-, energianjakelu- ja vesihuoltoyhtiöille sekä kunta-asiakkailleen ratkaisuja, joilla saavutetaan merkittäviä hyötyjä ja kilpailuetua. ”Transforming the Way the World Works” tarkoittaa yhteistyössä halua muuttaa yhdessä maailmaa.

WELLO2
Yhteistyö hengitysharjoituslaitetta valmistavan WellO2:n kanssa on sponsorointiyhteistyön lisäksi kohdistunut monipuolisesti sekä huippu-urheilijoiden tukemiseen että ruohonjuuritason liikuntaan kuten esimerkiksi Valtti-ohjelman lajikokeilukertojen mahdollistamiseen. Yhteistyön myötä kansainvälisesti patentoitu suomalaisinnovaatio WellO2 on otettu muun muassa paralympialaisiin tähtäävien urheilijoiden testiin. Laite on ollut suosittu urheilijoiden keskuudessa, koska se vahvistaa hengityslihaksia, lisää hengityskapasiteettia ja lämpimän höyryn ansiosta puhdistaa keuhkoja sekä vähentää hengitystieärsytystä.

LED Future
LED Future on suomalainen yritys, jolla on syvällinen ammattitaito materiaalien, ajoneuvojen, tilojen ja pienten esineiden UVC-LED -desinfioinnista. LED Futuren innovaatioita käytetään esimerkiksi sairaaloissa, lentokentillä ja ambulansseissa, ja yritys toimittaa desinfiointilaitteet muun muassa Suomen Olympia- ja Paralympiajoukkueiden käyttöön Tokion ja Pekingin kisakylään. Yhteistyön tarkoituksena on tuoda esille suomalaista osaamista eri desinfiointiratkaisuista paraurheilun yhteydessä.

CHS GROUP
CHS vastaa Suomen Paralympiajoukkueen rahtikuljetuksista paralympialaisiin. "Haluamme olla tukemassa Suomen urheilijoita, ja varmistamassa, että urheilijat pystyvät keskittymään treenaamiseen ja kilpailemiseen. Me hoidamme välineet sujuvasti perille", CHS Groupin kaupallinen johtaja Juha Harjula tiivistää.

ICEPEAK
Luhta Sportswear Companyn brändi ICEPEAK on Suomen Paralympiajoukkueen virallinen vaatettaja. Suomalainen osaaminen näkyy vahvasti Tokion paralympialaisiin valmistautuvan joukkueen vaatetuksessa.

ELÄMYSMATKAT
Suomen Paralympiajoukkueen virallinen matkanjärjestäjäkumppani Elämysmatkat vastaa paralympialaisten matkanjärjestäjäpalveluista sekä kisamatkojen ja lippujen myynnistä Suomessa. Yhteistyön tavoitteena on tarjota paralympialaisiin matkaaville parhaat kisamatkaan liittyvät palvelut niin urheilijoiden läheisille, kannattajille kuin yhteistyökumppaneillekin.

Lue tästä lisätietoa Suomen Paralympiajoukkueen yhteistyökumppanuuksista

Paralympic Training Center

Paralympic Training Center Pajulahden logo

Paralympic Training Center on Suomen Paralympiakomitean ja paralympiajoukkueen virallinen harjoituskeskus, joka tarjoaa paraurheilijoille ja valmentajille monipuolista tukea ruohonjuuritasolta huippu-urheiluun. Suomen ensimmäinen Paralympic Training Center on Liikuntakeskus Pajulahti Lahden Nastolassa.

Lue tästä lisätietoa Paralympic Training Center -yhteistyöstä

Suomen Nuorten Paralympiaryhmä

Nuorten Paralympiaryhmän yhteistyökumppanien logoja

Tulevaisuuden tähtien tukeminen ja kannustaminen on äärimmäisen tärkeää. Paralympiakomitea sekä sen yhteistyökumppanit mahdollistavat eri lajien nuorille paraurheilijoille yhteiset leiritykset neljästi vuodessa kattavien oheispalveluiden kera. Tämän vuoksi tarvitsemme yrityksiä mukaan mahdollistamaan nuorten urheilijoiden unelmia ja tukemaan juuri tällä tärkeällä hetkellä matkaa urheilijana aina kohti Pariisin paralympialaisia 2024.

Nuorten Paralympiaryhmään valitaan vuosittain lupaavimmat nuoret urheilijat ympäri Suomen. Vuonna 2021 ryhmää voidaan kasvattaa ensimmäistä kertaa jo 25 urheilijaan. Neljästä vuosittaisesta leiristä ensimmäisen mahdollistaa älylukkoja valmistava Salto Systems ja toisen leirin mahdollistaa kustannusosakeyhtiö Tammi.

TAMMI
Tammi on yksi Suomen suurimmista kirjankustantajista. Se on julkaissut korkeatasoista kotimaista ja käännettyä kauno- ja tietokirjallisuutta lapsille, nuorille ja aikuisille perustamisvuodestaan 1943 lähtien. Syksyllä 2020 Tammi julkaisi viisinkertaisen paralympiakultamitalistin Leo-Pekka Tähden elämänkerran (siirtyy kampanjasivulle).

SALTO SYSTEMS
Salto Systems tukee paraurheilua useassa eri maassa, ja Suomessa pääkohteena on Suomen Nuorten Paralympiaryhmä. Pohjoismaiden suurimpiin langattomien ja elektronisten älylukkojen valmistajiin kuuluva yritys mahdollistaa urheilemista myös oman Free2move -ohjelman kautta.

Lue tästä lisätietoa Nuorten Paralympiaryhmän yhteistyömahdollisuuksista

Special Olympics Finland

Special Olympics Finland yhteistyökumppanien logoja 

Special Olympics Finlandin tehtävänä on järjestää ympärivuotista urheilu- ja liikuntatoimintaa sekä urheilukilpailuja lapsille ja aikuisille, joilla on kehitysvamma. Special Olympics Finland on osa kansainvälistä Special Olympics -järjestöä, ja Suomessa tärkeä osa Suomen Paralympiakomitean toimintaa. Yhteistyö antaa yrityksille mahdollisuuden toteuttaa yritysvastuullista toimintaa uudella tavalla.

TOYOTA
Toyota tekee Suomessa Paralympiakomitean kanssa tiivistä yhteistyötä #StartYourImpossible teeman ympärillä Para School Day -kiertueen mahdollistamisessa, Suomen Paralympiajoukkueen tukemisessa ja tuoreimpana Special Olympics Finland -yhteistyön kautta. Yhteistyön myötä yritys haluaa luoda mahdollisuuksia säännölliseen harjoitteluun, kilpailemiseen, sekä urheilun ilon jakamiseen ystävien, perheiden ja koko yhteisön kanssa.

MATKA-AGENTIT
Matka-Agentit on Elämys Groupiin kuuluva suomalainen matkatoimisto ja matkanjärjestäjä, joka on kuljettanut Special Olympics joukkueita eri kisoihin ympäri maailman. Yrityksen erikoisosaamiseen kuuluu esteetön matkustus.

CATMANDOO
Catmandoo on suomalainen urheilu- ja vapaa-ajan tekstiilibrändi, jonka tuotteet suunnitellaan Espoon Leppävaarassa. Yhteistyössä panostetaan tuotteiden toiminnallisuuteen tyyliä unohtamatta, ja yrityksen missiona on tarjota onnistuneita ulkoiluelämyksiä kaikille. Catmandoo on mukana tukemassa suomalaista paraurheilua, ja on Suomen Paralympiakomitean ja Special Olympics Finlandin virallinen yhteistyökumppani vuosina 2021-2023. Tänä aikana Catmandoo huolehtii urheilijoiden vaatetuksesta niin kotimaassa kuin ulkomaillakin.

EXERIUM
eXerium on suomalainen terveysteknologiayritys, joka on ollut mukana järjestämässä ja kehittämässä esteetöntä e-urheilua, Special eSportsia. Yrityksen GameXR-pelituoli on kehitetty erityisesti esteettömään e-urheiluun ja sen avulla kehitysvammaiset ja monet muut erityisryhmiin kuuluvat henkilöt voivat pelaamiseen yhteydessä kehittää keskivartalon lihaksia.

MASKIKSI.FI
Kotimainen Maskiksi.fi -verkkokauppa on vantaalaisen Arazzo Oy:n korona-aikana kehittämä palvelu, joka myy ja markkinoi kankaisia kolmikerroksisia kasvomaskeja. Yhteistyön myötä Maskiksi.fi on ollut mukana mahdollistamassa mm. Paraurheilun Kunniagallerian lanseerauksen vastuullista toteutusta. Kaikki maskit valmistetaan Tammistossa Vantaalla, kuten nämä tyylikkäät Special Olympics Finland -kasvomaskit (siirtyy ulkopuoliselle sivustolle). Lisäksi yritys tukee jokaisesta ostetusta kangasmaskista 3 eurolla Special Olympics Finlandin toimintaa.

Katso video ja lue tästä lisätietoa Special Olympics Finlandin yhteistyökumppanuuksista

PALVELUKUMPPANIT

Kuvassa on Paralympiakomitean Palvelukumppanien logot

PunaMusta

PunaMusta Oy tarjoaa Paralympiakomitealle yritysnäkyvyyden ja painamisen palveluita sanoma- ja aikakauslehtien painamisesta graafiseen suunnitteluun, mainospainotuotteisiin, brändinhallinnan työkaluihin ja suurkuvaratkaisuihin. Yritys tarjoaa tehokkaita työkaluja brändin ja aineistojen hallintaan, tilaamiseen sekä digitaaliseen julkaisemiseen. 100-prosenttisesti hiilineutraalit painotuotteet ovat yrityksen erikoisuus, ja ympäristövastuu keskeinen arvo.

Kaukokiito

Kaukokiito kuljettaa Paralympiakomitean hallinnoiman Soveltavan liikunnan apuvälinetoiminta SOLIAn välinelähetykset asiakkaille ympäri Suomen. SOLIAlla on Suomessa viisi toimintayksikköä, ja yhteistyön myötä liikunnan ja urheilun apuvälineet ovat vuokrattavissa ympäri maan Hangosta Utsjoelle. Suurimmat välineet ovat erityispyöriä, joiden ostaminen on käyttäjälle iso investointi ja siksi vuokraaminen on monille ainoa vaihtoehto. ”Liikunta on meidän kaikkien oikeus, ja Kaukokiito haluaa liikuttaa tavaroiden lisäksi myös ihmisiä. Siksi paraurheilun ja liikunnan apuvälineiden saatavuuden mahdollistaminen ympäri Suomen on meille iso asia”, kiteyttää Kaukokiidon markkinoinnin ja asiakaspalvelun johtaja Jarmo Lilja.

The Planet Company Oy

The Planet Company Oy on suomalainen nopeasti kasvava ja kansainvälistyvä yhtiö, joka kehittää Planet Company -yhteisöpalvelua kestävään kehitykseen. Palvelu perustettiin, koska jokaisen yrityksen jokaisella hyvällä teoilla on merkitystä kestävämmän huomisen kannalta. Planet Company mahdollistaa organisaatioiden vaikuttavien tekojen kokoamisen ja levittämisen, tekojen asiantuntijavalidoinnin ja -vahvistamisen sekä uskottavan ja kiinnostavan tavan näyttää tekoja kaikille. Tuomalla uudenlaista yhteistyötä ja läpinäkyvyyttä organisaatioiden, asiantuntijoiden ja kuluttajien välille voidaan vauhdittaa kestävää kehitystä.

Tevella

Tevella toimittaa välineet Paralympiakomitean Para School Day -kiertueelle. Tevella on oppimisen asiantuntijayritys, joka tarjoaa kaiken opettamiseen, oppimiseen, leikkimiseen ja hoivaan tarvittavan – välineistöstä aina kalusteisiin. Tevella on kotimainen perheyhtiö, jonka asiakkaita ovat esimerkiksi päiväkodit ja koulut ympäri Suomen. Yrityksen missio on ”Opi kanssamme”.

TYÖHYVINVOINTI

Paralympiakomitea tarjoaa yrityksille mahdollisuuden pitää huolta henkilökunnastaan yhteistyössä työhyvinvoinnin yhteistyökumppaneiden Sportspotin sekä Spring Housen kanssa. Vaihtoehtoina ovat esimerkiksi paraurheilulajien parissa yhdessä liikkuen ja oivaltaen toteutettu Para Sports Day tai etäyhteyksin toteutettava Etä-tykypäivä. Kaikille löytyy sopiva työhyvinvointipäivä!

Lue tästä lisätietoja työhyvinvoinnin edistämisen mahdollistavista kokonaisuuksista ja ota yhteyttä!

Ota yhteyttä ja lähde mukaan!

Lisätiedot yhteistyökumppanuuksista