Kumppanit

Tarjoamme kumppaneillemme monipuoliset mahdollisuudet toteuttaa yritysvastuuta ja olla mukana luomassa vaikuttavia sisältöjä ja ilmiöitä lasten ja nuorten toiminnasta aina Suomen paralympiajoukkueen Pohjoisen tähtiin asti.

Tutkimuksen mukaan Tokion paralympialaisia seurasi yli 4 miljardia ihmistä ympäri maailman. Tekemällä yhteistyötä kanssamme saat osasi kisa-aikojen merkittävästä näkyvyydestä, mutta ennen kaikkea pääset konkreettisesti edistämään suomalaisten paraurheilijoiden sekä vammaisten tai toimintarajoitteisten lasten ja nuorten mahdollisuuksia.

Tervetuloa mukaan tekemään yhteistyötä esimerkiksi

Kanssamme pääset tekemään taatusti vastuullista, jaettuihin arvoihin pohjaavaa yhteistyötä, jolla voi olla valtavasti vaikutusta yhdenvertaisuuden edistymisessä niin suomalaisessa liikunta- ja urheilukulttuurissa kuin koko suomalaisessa yhteiskunnassa. Paraurheilu on aina enemmän kuin urheilua!

Lue lisää vastuullisuudesta

Ota yhteyttä ja kysy lisää!

Yhteistyökumppanuudet:

Timo Mäkynen
040 1598199
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.


PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT

Suomen Paralympiajoukkue Pääyhteistyökumppanit

TOYOTA
Toyota on Suomen Paralympiakomitean pääyhteistyökumppani sekä Kansainvälisen Paralympiakomitean yhteistyökumppani. Suomen Paralympiajoukkueen lisäksi Toyota on mukana mahdollistamassa muun muassa Para School Day -koulukiertuetta sekä kehitysvammaisten Special Olympics Finlandin toimintaa.

JYSK
Huonekaluyritys JYSK on Suomen Paralympiakomitean pääyhteistyökumppani, ja paraurheilun näkyvimpiä tukijoita Suomessa. Yrityksellä on pitkä historia paralympiaurheilun tukemisessa, ja yhteistyötä paraurheilijoiden kanssa on syvennetty esimerkiksi vuosittaisten myyntikampanjoiden kautta sekä vuosittain nuorille paraurheilijoille suunnatuilla JYSK-stipendeillä.

BORENIUS ASIANAJOTOIMISTO
Borenius on Suomen Paralympiakomitean pääyhteistyökumppani, ja toimii Paralympiakomitean lainopillisena neuvonantajana. Yrityksen asiantuntijuus oli tärkeässä roolissa muun muassa Paralympiakomitean ja VAU ry:n yhdistymisprosessissa, ja yritys toimii paraurheilun tukemisessa omalla alallaan rohkeana edelläkävijänä: ”Arvomme resonoivat Suomen Paralympiakomitean kanssa, ja olemme iloisia saadessamme työskennellä yhdessä yhdenvertaisuuden eteen oman osaamisemme kautta.”

VEIKKAUS
Veikkaus on suomalaisen liikunnan, urheilun ja kansalaistoiminnan vahva taustavoima. Veikkaus tuo esille vaikuttavia urheilijatarinoita ja liikuttaa suomalaisia. Suomen paralympiajoukkueen pääyhteistyokumppanina Veikkaus tunnistaa suomalaisen huippu-urheilun yhtenä kokonaisuutena riippumatta siitä, ovatko urheilijat vammaisurheilijoita tai vammattomia.

Tutustu tutkimustietoon yhteistyöstä: Paraurheilun yritysyhteistyö on tärkeä osa edelläkävijäyritysten yritysvastuuta

YHTEISTYÖKUMPPANIT

Suomen Paralympiakomitean kumppanien logot

SUOMEN PARALYMPIAJOUKKUE

Suomen Paralympiajoukkueen esikuvat, Pohjoisen tähdet, tarjoavat suomalaisille vaikuttavia ja tunteikkaita hetkiä valmistautuessaan tuleviin paralympialaisiin 28.8.-8.9.2024 Pariisissa ja 6.-15.3. Milanossa ja Cortinassa. Yhteistyö Suomen paralympiajoukkueen kanssa tarjoaa yhteistyökumppaneille monipuoliset mahdollisuudet olla osana vaikuttavaa tarinaa!

Kaksi viikkoa olympialaisten jälkeen järjestettävät paralympialaiset ovat yksi maailman seuratuimmista urheilutapahtumista. Tokion kesäparalympialaiset tavoittivat tv-vastaanottimien kautta yli 4 miljardia ihmistä ympäri maailman.

Suomen paralympiajoukkue muodostaa yhdessä Suomen olympiajoukkueen kanssa koko Suomen joukkueen, Pohjoisen tähdet, joista Suomen paralympiajoukkueen yhteistyökumppanuudet solmitaan Suomen Paralympiakomitean kanssa.

Ota rohkeasti yhteyttä ja lähde mukaan!

SPRING HOUSE
Työvoima- ja urapalveluihin sekä henkilöstövalmennukseen keskittyvä Spring House valmentaa vuosittain yli 20 000 työnhakijaa uudelle uralle. StaffPoint-konserniin kuuluvan yrityksen erityisosaamista on työskentely muun muassa osatyökykyisten kanssa. Yhteistä päämäärää kuvaa Spring Housen slogan: "Sinulla on yksi elämä - tee siitä arvokas".

TRIMBLE SOLUTIONS
Trimble Solutions on digitaalisten tietomallien käytön edelläkävijä. Yritys tarjoaa rakennus-, energianjakelu- ja vesihuoltoyhtiöille sekä kunta-asiakkailleen ratkaisuja, joilla saavutetaan merkittäviä hyötyjä ja kilpailuetua. ”Transforming the Way the World Works” tarkoittaa yhteistyössä halua muuttaa yhdessä maailmaa.

LED FUTURE
LED Future on suomalainen yritys, jolla on syvällinen ammattitaito materiaalien, ajoneuvojen, tilojen ja pienten esineiden UVC-LED -desinfioinnista. LED Futuren innovaatioita käytetään esimerkiksi sairaaloissa, lentokentillä ja ambulansseissa, ja yritys toimitti desinfiointilaitteet muun muassa Suomen Olympia- ja Paralympiajoukkueiden käyttöön Tokion ja Pekingin kisakylään. Yhteistyön tarkoituksena on tuoda esille suomalaista osaamista eri desinfiointiratkaisuista paraurheilun yhteydessä.

CHS GROUP
CHS vastaa Suomen Paralympiajoukkueen rahtikuljetuksista paralympialaisiin. "Haluamme olla tukemassa Suomen urheilijoita, ja varmistamassa, että urheilijat pystyvät keskittymään treenaamiseen ja kilpailemiseen. Me hoidamme välineet sujuvasti perille", CHS Groupin kaupallinen johtaja Juha Harjula tiivistää.

LUHTA SPORTSWEAR COMPANY
Luhta Sportswear Company on Suomen Paralympiajoukkueen virallinen vaatettaja. Suomalainen osaaminen ja ammattitaito on näkynyt vuodesta 2017 alkaen Suomen paralympiajoukkueen vaatetuksessa ja yrityksen kotimainen Rukka-brändi on valittu Suomen olympiajoukkueen ja paralympiajoukkueen vaatettajaksi tuleviin olympialaisiin ja paralympialaisiin Pariisissa 2024 ja Milanossa 2026. Kisamallistojen suunnittelussa otetaan huomioon huippu-urheilun korkeat laatuvaatimukset ja kisapaikkojen olosuhteet.

ELÄMYS GROUP
Suomen Paralympiajoukkueen virallinen matkanjärjestäjäkumppani Elämys Group vastaa paralympialaisten matkanjärjestäjäpalveluista sekä kisamatkojen ja lippujen myynnistä Suomessa. Yhteistyön tavoitteena on tarjota paralympialaisiin matkaaville parhaat kisamatkaan liittyvät palvelut niin urheilijoiden läheisille, kannattajille kuin yhteistyökumppaneillekin.

PUNAMUSTA
PunaMusta Oy tarjoaa Paralympiakomitealle yritysnäkyvyyden ja painamisen palveluita sanoma- ja aikakauslehtien painamisesta graafiseen suunnitteluun, mainospainotuotteisiin, brändinhallinnan työkaluihin ja suurkuvaratkaisuihin. Yritys tarjoaa tehokkaita työkaluja brändin ja aineistojen hallintaan, tilaamiseen sekä digitaaliseen julkaisemiseen. 100-prosenttisesti hiilineutraalit painotuotteet ovat yrityksen erikoisuus, ja ympäristövastuu keskeinen arvo.

CTN
CTN on suomalainen, cryoterapia- ja palautumisteknologialaitteita valmistava ja maailmanlaajuisesti myyvä yritys, joka takaa huippukylmähoitojen saatavuuden Suomen paralympiajoukkueelle. Yritykselle on kunnia-asia olla auttamassa Suomen paralympiajoukkueen urheilijoita palautumaan nopeammin, urheilemaan ilman kipuja ja edistämään kokonaisvaltaista hyvinvointia.

Lue lisää Suomen paralympiajoukkueen yhteistyökumppanuuksista

TULEVAISUUDEN TÄHDET - NUORTEN PARALYMPIARYHMÄ

Paraurheilun Tulevaisuuden tähtiä kuvassa ja yhteistyökumppanien logot

Tulevaisuuden tähtien tukeminen on äärimmäisen tärkeää. Paralympiakomitea sekä sen yhteistyökumppanit mahdollistavat eri lajien nuorille paraurheilijoille yhteiset leiritykset neljästi vuodessa kattavien oheispalveluiden kera. Lisäksi nuoret saavat säännöllisesti ohjausta myös etäyhteyksin.

Tulevaisuuden tähdet -ryhmään valitaan vuosittain lupaavimmat nuoret urheilijat ympäri Suomen. Vuonna 2023 ryhmässä on 22 lupaavaa nuorta paraurheilijaa. Kannustamme yrityksiä mukaan mahdollistamaan nuorten urheilijoiden unelmia ja tukemaan matkaa kohti omaa parastaan ja jopa Pariisin 2024 ja Milano-Cortinan paralympialaisia 2026! 

FENNIA
Tulevaisuuden Fennialle on tärkeää saada olla tsemppaamassa Tulevaisuuden tähtiä heidän matkallaan ja tukea ryhmäläisten kehitystä kohti omaa parastaan, minne asti se johtaakaan. Nuorissa on tulevaisuus ja Fennia uskoo, ettei ole olemassa vain yhtä, vaan monta mahdollista tulevaisuutta.

SEO
Paraurheilun Tulevaisuuden tähtiä tukevan SEOn ja Paralympiakomitean yhteistyön olennaisin osa on sosiaalisen vastuun edistäminen. Arviolta 15 prosentilla suomalaisista on jokin vamma, ja SEO tulee olemaan vahvasti mukana Tulevaisuuden tähdet -ryhmän tukemisessa. Tulevaisuuden tähdet -ryhmä saa upean esikuvan vuodelle 2023, kun SEO:n urheilijalähettiläänä toimii Energiaa-tiimin urheilija Henry Manni.

SALTO SYSTEMS
Salto Systems tukee paraurheilua useassa eri maassa, ja Suomessa pääkohteena on Tulevaisuuden tähdet -ryhmä. Pohjoismaiden suurimpiin langattomien ja elektronisten älylukkojen valmistajiin kuuluva yritys mahdollistaa urheilemista myös oman Free2move -ohjelman kautta.

Lue lisää Tulevaisuuden tähtien yhteistyömahdollisuuksista

PARALYMPIC TRAINING CENTER

Olympic & Paralympic Training Center Pajulahti logo

Paralympic Training Center on Suomen Paralympiakomitean ja paralympiajoukkueen virallinen harjoituskeskus, joka tarjoaa paraurheilijoille ja valmentajille monipuolista tukea ruohonjuuritasolta huippu-urheiluun. Suomen ensimmäinen Paralympic Training Center on Liikuntakeskus Pajulahti Lahden Nastolassa.

Lue lisää Paralympic Training Center -yhteistyöstä

 

SPECIAL OLYMPICS FINLAND -YHTEISTYÖKUMPPANIT

Kuvassa Special Olympics Finlandin yhteistyökumppanien logot

 

Special Olympics Finlandin tehtävänä on järjestää ympärivuotista urheilu- ja liikuntatoimintaa sekä urheilukilpailuja lapsille ja aikuisille, joilla on kehitysvamma. Special Olympics Finland on osa kansainvälistä Special Olympics -järjestöä, ja Suomessa tärkeä osa Suomen Paralympiakomitean toimintaa. Yhteistyö antaa yrityksille mahdollisuuden toteuttaa yritysvastuullista toimintaa uudella tavalla.

TOYOTA
Toyota tekee Suomen Paralympiakomitean kanssa tiivistä yhteistyötä #StartYourImpossible-teeman ympärillä Para School Day -kiertueen mahdollistamisessa, Suomen paralympiajoukkueen tukemisessa ja Special Olympics Finlandin pääyhteistyökumppanina. Yhteistyön myötä yritys haluaa luoda mahdollisuuksia säännölliseen harjoitteluun, kilpailemiseen, sekä urheilun ilon jakamiseen ystävien, perheiden ja koko yhteisön kanssa.

ELÄMYSMATKAT
Elämys Groupiin kuuluva Matka-Agentit on suomalainen matkatoimisto ja matkanjärjestäjä, joka on kuljettanut Special Olympics -joukkueita eri kisoihin ympäri maailman. Yrityksen erikoisosaamiseen kuuluu esteetön matkustus.

CATMANDOO
Catmandoo on suomalainen urheilu- ja vapaa-ajan tekstiilibrändi, jonka tuotteet suunnitellaan Espoon Leppävaarassa. Yhteistyössä panostetaan tuotteiden toiminnallisuuteen tyyliä unohtamatta, ja yrityksen missiona on tarjota onnistuneita ulkoiluelämyksiä kaikille. Catmandoo on mukana tukemassa suomalaista paraurheilua, ja on Suomen paralympiakomitean ja Special Olympics Finlandin virallinen yhteistyökumppani vuosina 2021–2023. Tänä aikana Catmandoo huolehtii urheilijoiden vaatetuksesta niin kotimaassa kuin ulkomaillakin.

EXERIUM
eXerium on suomalainen terveysteknologiayritys, joka on ollut mukana järjestämässä ja kehittämässä esteetöntä e-urheilua, Special eSportsia. Yrityksen GameXR-pelituoli on kehitetty erityisesti esteettömään e-urheiluun ja sen avulla kehitysvammaiset ja monet muut erityisryhmiin kuuluvat henkilöt voivat pelaamiseen yhteydessä kehittää keskivartalon lihaksia.

FAT PIPE
Fat Pipe toimii samassa jengissä Torinon 2025 talvimaailmankisoihin tähtäävän Special Olympics Finlandin sekä Suomen sähköpyörätuolisalibandyn maajoukkueen salibandyvarusteiden toimittajana. Yrityksen kaikki tuotteet on suunniteltu Suomessa, ja mailojen tuotekehitys ja kokoonpano tapahtuvat omissa toimitiloissa Helsingin Vartiokylässä. Fat Pipe haluaa yhteistyön myötä mahdollistaa salibandyn kaikille. ”Salibandyn harrastaminen kaikissa muodoissa on Fat Pipen sydäntä lähellä ja haluamme olla mahdollistamassa tätä lajia kaikille sitä kiinnostuneille.”

ULLMAX
Ullmaxin visiona on aktiivisen vapaa-ajan mahdollistaminen aivan jokaiselle. Ullmax on mukana tukemassa Special Olympics -toimintaa merinovillaisten alusasujen myötä. Yritys on mukana tukemassa seuratoimintaa ja antanut tukensa paraurheilulle myös lahjoituksilla Paralympiarahastoon.

SUBSOCCER
Subsoccer on suomalainen yritys, jonka tavoitteena on innostaa suomalaiset liikkumaan uudenlaisten innovatiivisten tuotteiden avulla. Yrityksen päätuotteena on Suomessa kehitetty Subsoccer-penkkijalkapallopeli, joka kehittää koordinaatiota ja keskivartalolihaksia. Subsoccerin avulla esimerkiksi kehitysvammaiset henkilöt voivat pelata jalkapalloa matalalla kynnyksellä vaikka yhdessä jalkapalloammattilaisten kanssa.

Katso video ja lue lisää Special Olympics Finlandin yhteistyökumppanuuksista

PALVELUKUMPPANIT

Suomen Paralympiakomitean palvelukumppanien logot

Paralympiakomitean palvelukumppanit toimittavat palveluita Paralympiakomitean tai sen verkoston käyttöön.

KAUKOKIITO
Kaukokiito kuljettaa Paralympiakomitean hallinnoiman Soveltavan liikunnan apuvälinetoiminta SOLIAn välinelähetykset asiakkaille ympäri Suomen. SOLIAlla on Suomessa kuusi toimintayksikköä, ja yhteistyön myötä liikunnan ja urheilun apuvälineet ovat vuokrattavissa ympäri maan Hangosta Utsjoelle. Suurimmat välineet ovat erityispyöriä, joiden ostaminen on käyttäjälle iso investointi, ja siksi vuokraaminen on monille ainoa vaihtoehto. ”Liikunta on meidän kaikkien oikeus, ja Kaukokiito haluaa liikuttaa tavaroiden lisäksi myös ihmisiä. Siksi paraurheilun ja liikunnan apuvälineiden saatavuuden mahdollistaminen ympäri Suomen on meille iso asia”, kiteyttää Kaukokiidon markkinoinnin ja asiakaspalvelun johtaja Jarmo Lilja.

PAYTRAIL
Paytrail tekee yhteistyötä Suomen Paralympiakomitean kanssa ja vastaa Paralympiarahasto.fi:n alla olevasta verkkomaksuliikenteestä. Yhteistyön tärkeimpiä arvoja ovat turvallisuus, luotettavuus ja saavutettavuus. Paralympiarahasto kerää tukea vammaisten ja toimintarajoitteisten henkilöiden liikunnan ja urheilun sekä yhdenvertaisen liikuntakulttuurin edistämiseen.

Tule mukaan mahdollistajaksi lahjoittamalla Paralympiarahastoon

THE PLANET COMPANY OY
The Planet Company on suomalainen, nopeasti kasvava ja kansainvälistyvä yhtiö, joka kehittää Planet Company -yhteisöpalvelua kestävän kehityksen vauhdittamiseksi. Palvelu perustettiin, koska jokaisen yrityksen jokaisella hyvällä teoilla on merkitystä kestävämmän huomisen kannalta. Planet Company mahdollistaa organisaatioiden vaikuttavien tekojen kokoamisen ja levittämisen, tekojen asiantuntijavalidoinnin ja -vahvistamisen sekä uskottavan ja kiinnostavan tavan näyttää tekoja kaikille. Tuomalla uudenlaista yhteistyötä ja läpinäkyvyyttä organisaatioiden, asiantuntijoiden ja kuluttajien välille voidaan vauhdittaa kestävää kehitystä.

URHEILUVERKKOKAUPPA.FI
Kaikki urheilu ja liikunta on Urheiluverkkokaupalle lähellä sydäntä, ja suomalainen yritys on suurella sydämellä mukana tukemassa paraurheilua. Ensimmäisenä tuotteena sivustolle tuli kansainvälisenä vammaisten päivänä 3.12.2021 myyntiin Kalevala Korun valmistama WeThe15-kampanjan yhdenvertaisuuskoru. Urheiluverkkokauppaan on toteutettu oma myyntikategoria paraurheiluun liittyville tuotteille. 

Tutustu WeThe15-koruun ja muihin paraurheilutuotteisiin Urheiluverkkokauppa.fi sivustolla 


Työhyvinvointia paraurheilun parissa

Paralympiakomitea tarjoaa yrityksille mahdollisuuden pitää huolta henkilökunnastaan yhteistyössä työhyvinvoinnin yhteistyökumppaneiden Spring Housen sekä Sportspotin kanssa. Vaihtoehtoina ovat esimerkiksi paraurheilulajien parissa yhdessä liikkuen ja oivaltaen toteutettu Para Sports Day tai etäyhteyksin toteutettava Etä-tykypäivä. Kaikille löytyy sopiva työhyvinvointipäivä!

Lue lisää työhyvinvoinnin edistämisen mahdollistavista kokonaisuuksista

Ota yhteyttä ja lähde mukaan!

Lisätiedot yhteistyökumppanuuksista