Kumppanit

Tarjoamme kumppaneillemme ainutlaatuisen mahdollisuuden toteuttaa yritysvastuuta ja olla mukana luomassa vaikuttavia sisältöjä.

Mahdollistamme yhteistyön esimerkiksi paralympialaisiin tähtäävän Suomen Paralympiajoukkueen esikuvien kanssa, nuorten paraurheilijoiden tukemiseen tähtäävän yhteistyön kautta tai kehitysvammaisten Special Olympics Finland -toiminnan mahdollistamisessa.

Lähde mukaan!

Pääyhteistyökumppanit

Paralympiakomitean pääyhteistyökumppanien logoja

TOYOTA
Toyota on Suomen Paralympiakomitean Pääyhteistyökumppani sekä Kansainvälisen Paralympiakomitean yhteistyökumppani. Suomen Paralympiajoukkueen lisäksi Toyota on mukana mahdollistamassa muun muassa Para School Day -koulukiertuetta sekä uusimpana Special Olympics Finlandin toimintaa.

JYSK
Huonekaluyritys JYSK on Suomen Paralympiakomitean Pääyhteistyökumppani, ja paraurheilun näkyvimpiä tukijoita Suomessa. Yrityksellä on pitkä historia paralympiaurheilun tukemisessa myös muissa Euroopan maissa, ja yhteistyötä urheilijoiden kanssa on syvennetty esimerkiksi vuosittaisten myyntikampanjoiden kautta sekä vuosittain nuorille paraurheilijoille suunnatuilla JYSK-stipendeillä.

BORENIUS ASIANAJOTOIMISTO
Borenius on Suomen Paralympiakomitean Pääyhteistyökumppani, ja toimii Paralympiakomitean lainopillisena neuvonantajana. Yrityksen asiantuntijuus oli tärkeässä roolissa muun muassa Paralympiakomitean ja VAU ry:n yhdistymisprosessissa, ja yritys toimii paraurheilun tukemisessa omalla alallaan rohkeana edelläkävijänä: ”Arvomme resonoivat Suomen Paralympiakomitean kanssa, ja olemme iloisia saadessamme työskennellä yhdessä yhdenvertaisuuden eteen oman osaamisemme kautta.”

Yhteistyökumppanit

Suomen Paralympiakomitean yhteistyökumppanien logoja

SUOMEN PARALYMPIAJOUKKUE

Paralympic Team Finlandin eli Suomen Paralympiajoukkueen esikuvat tarjoavat suomalaisille vaikuttavia hetkiä valmistautuessaan historiallisesti kolmiin paralympialaisiin seuraavien neljän vuoden aikana. Vuodesta 2021 alkaen seuraavina neljänä vuotena järjestetään historiallisesti peräti kolmet paralympialaiset, syksyllä 2021 Tokiossa, maaliskuussa 2022 Pekingissä sekä 2024 Pariisissa.

Paralympialaiset ovat yksi maailman seuratuimmista urheilutapahtumista. Rion kesäparalympialaiset 2016 keräsivät tv-vastaanottimien kautta peräti 4.2 miljardia katselua.

FENNIA
Fennia vakuuttaa muun muassa paralympialaisiin tähtääviä urheilijoita ja vakuutusyhtiö turvaa monen muunkin paraurheilijan matkaa. ”Fenniassa uskotaan siihen, että yhdessä pääsee pidemmälle kuin yksin. Haluamme turvata urheilijoille kaiken, mikä on tärkeää, jotta he voivat keskittyä omien unelmiensa toteuttamiseen”, Fennian markkinoinnin, asiakaskokemuksen ja viestinnän yksikönjohtaja Hanna Länsivuori tiivistää.

SPRING HOUSE
Työvoima- ja urapalveluihin sekä henkilöstövalmennukseen keskittyvä Spring House valmentaa vuosittain yli 20 000 työnhakijaa uudelle uralle. StaffPoint-konserniin kuuluvan yrityksen erityisosaamista on työskentely muun muassa osatyökykyisten kanssa.

TRIMBLE SOLUTIONS OY
Trimble Solutions on digitaalisten tietomallien käytön edelläkävijä, joka tarjoaa rakennus-, energianjakelu- ja vesihuoltoyhtiöille sekä kunta-asiakkailleen ratkaisuja, joilla saavutetaan merkittäviä hyötyjä ja kilpailuetua. ”Transforming the Way the World Works” tarkoittaa yhteistyössä halua muuttaa yhdessä maailmaa.

VEIKKAUS
Veikkaus on suomalaisen liikunnan, urheilun ja kansalaistoiminnan vahva taustavoima. Veikkaus tuo esille vaikuttavia urheilijatarinoita ja liikuttaa suomalaisia.

WELLO2
Yhteistyö hengitysharjoituslaitetta valmistavan WellO2:n kanssa on sponsorointiyhteistyön lisäksi kohdistunut monipuolisesti sekä huippu-urheilijoiden tukemiseen että ruohonjuuritason liikuntaan esimerkiksi Valtti-ohjelman kokeilukertojen mahdollistamiseen. Yhteistyön myötä kansainvälisesti patentoitu suomalaisinnovaatio WellO2 on otettu muun muassa paralympialaisiin tähtäävien urheilijoiden testiin. Laite on ollut suosittu urheilijoiden keskuudessa, koska se vahvistaa hengityslihaksia, lisää hengityskapasiteettia ja lämpimän höyryn ansiosta puhdistaa keuhkoja sekä vähentää hengitystieärsytystä.

CHS GROUP
CHS vastaa Suomen Paralympiajoukkueen rahtikuljetuksista paralympialaisiin. "Haluamme olla tukemassa Suomen urheilijoita, ja varmistamassa, että urheilijat pystyvät keskittymään treenaamiseen ja kilpailemiseen. Me hoidamme välineet sujuvasti perille", CHS Groupin kaupallinen johtaja Juha Harjula tiivistää.

ICEPEAK
Luhta Sportswear Companyn brändi ICEPEAK on Suomen Paralympiajoukkueen virallinen vaatettaja. Suomalainen osaaminen näkyy vahvasti Tokion paralympialaisiin valmistautuvan joukkueen vaatetuksessa.

ELÄMYSMATKAT
Paralympiajoukkueen matkanjärjestäjäkumppani Elämysmatkat vastaa paralympialaisten matkanjärjestäjäpalveluista sekä kisamatkojen ja lippujen myynnistä Suomessa. Yhteistyön tavoitteena on tarjota paralympialaisiin matkaaville parhaat kisamatkaan liittyvät palvelut niin urheilijoiden läheisille, kannattajille kuin yhteistyökumppaneillekin.

Lue tästä lisätietoa Suomen Paralympiajoukkueen yhteistyökumppanuuksista

Paralympic Training Center

Paralympic Training Center Pajulahden logo

Paralympic Training Center on Suomen Paralympiakomitean ja paralympiajoukkueen virallinen harjoituskeskus, joka tarjoaa paraurheilijoille ja valmentajille monipuolista tukea ruohonjuuritasolta huippu-urheiluun. Suomen ensimmäinen Paralympic Training Center on Liikuntakeskus Pajulahti Lahden Nastolassa.

Lue tästä lisätietoa Paralympic Training Center -yhteistyöstä

Suomen Nuorten Paralympiaryhmä

Nuorten Paralympiaryhmän yhteistyökumppanien logoja

Tulevaisuuden tähtien tukeminen ja kannustaminen on äärimmäisen tärkeää. Suomessa tarvitaan yrityksiä mukaan mahdollistamaan nuorten urheilijoiden unelmia, ja tukemaan tärkeällä hetkellä matkaa aina kohti Pariisin paralympialaisia 2024. Nuorten Paralympiaryhmään valitaan vuosittain lupaavia nuoria ympäri Suomen.

Vuonna 2021 ryhmä kasvaa ensimmäistä kertaa 25 urheilijaan. Paranuoret leireilevät yhdessä neljästi vuodessa, ja vuonna 2021 näistä neljästä leiristä ensimmäisen mahdollistaa älylukkoja valmistava Salto Systems ja toisen leirin mahdollistaa kustannusosakeyhtiö Tammi.

TAMMI
Tammi on yksi Suomen suurimmista kirjankustantajista. Se on julkaissut korkeatasoista kotimaista ja käännettyä kauno- ja tietokirjallisuutta lapsille, nuorille ja aikuisille perustamisvuodestaan 1943 lähtien.

SALTO SYSTEMS
Salto Systems tukee paraurheilua useassa eri maassa, ja Suomessa pääkohteena on Suomen Nuorten Paralympiaryhmä. Pohjoismaiden suurimpiin langattomien ja elektronisten älylukkojen valmistajiin kuuluva yritys mahdollistaa urheilemista myös oman Free2move -ohjelman kautta.

Lue tästä lisätietoa Nuorten Paralympiaryhmän yhteistyökumppanuuksista

Special Olympics Finland

Special Olympics Finland yhteistyökumppanien logoja 

Special Olympics Finlandin tehtävänä on järjestää ympärivuotista urheilu- ja liikuntatoimintaa sekä urheilukilpailuja lapsille ja aikuisille, joilla on kehitysvamma. Special Olympics Finland on osa kansainvälistä Special Olympics -järjestöä, ja Suomessa tärkeä osa Suomen Paralympiakomitean toimintaa. Yhteistyö antaa yrityksille mahdollisuuden toteuttaa yritysvastuullista toimintaa uudella tavalla.

TOYOTA
Toyota tekee Suomessa Paralympiakomitean kanssa tiivistä yhteistyötä #StartYourImpossible teeman ympärillä Para School Day -kiertueen mahdollistamisessa, Suomen Paralympiajoukkueen tukemisessa ja tuoreimpana Special Olympics Finland -yhteistyön kautta. Yhteistyön myötä yritys haluaa luoda mahdollisuuksia säännölliseen harjoitteluun, kilpailemiseen, sekä urheilun ilon jakamiseen ystävien, perheiden ja koko yhteisön kanssa.

MATKA-AGENTIT
Matka-Agentit on Elämys Groupiin kuuluva suomalainen matkatoimisto ja matkanjärjestäjä, joka on kuljettanut Special Olympics joukkueita eri kisoihin ympäri maailman. Yrityksen erikoisosaamiseen kuuluu esteetön matkustus.

CATMANDOO
Catmandoo on suomalainen urheilu- ja vapaa-ajan tekstiilibrändi, jonka tuotteet suunnitellaan Espoon Leppävaarassa. Yhteistyössä panostetaan tuotteiden toiminnallisuuteen tyyliä unohtamatta, ja yrityksen missiona on tarjota onnistuneita ulkoiluelämyksiä kaikille. Catmandoo on mukana tukemassa suomalaista paraurheilua, ja on Suomen Paralympiakomitean ja Special Olympics Finlandin virallinen yhteistyökumppani vuosina 2021-2023. Tänä aikana Catmandoo huolehtii urheilijoiden vaatetuksesta niin kotimaassa kuin ulkomaillakin.

EXERIUM
eXerium on suomalainen terveysteknologiayritys, joka on ollut mukana järjestämässä ja kehittämässä esteetöntä e-urheilua, Special eSportsia. Yrityksen GameXR-pelituoli on kehitetty erityisesti esteettömään e-urheiluun ja sen avulla kehitysvammaiset ja monet muut erityisryhmiin kuuluvat henkilöt voivat pelaamiseen yhteydessä kehittää keskivartalon lihaksia.

MASKIKSI.FI
Kotimainen Maskiksi.fi -verkkokauppa on Vantaalaisen Arazzo Oy:n korona-aikana kehittämä palvelu, joka myy ja markkinoi kankaisia kolmikerroksisia kasvomaskeja. Kaikki maskit valmistetaan Tammistossa Vantaalla, kuten tyylikkäät Special Olympics Finland -kasvomaskit. Lisäksi yritys tukee jokaisesta ostetusta kangasmaskista 3 eurolla Special Olympics Finlandin toimintaa. 

Lue tästä lisää tutkimustietoa yhteistyöstä: Paraurheilun yritysyhteistyö on tärkeä osa edelläkävijäyritysten yritysvastuuta

Lisätiedot yhteistyökumppanuuksista