Tiedotusvälineiden akkreditointiprosessi Pariisin kesäparalympialaisiin käynnistyy

Toni Piispanen kelaa paralympiakultaa Tokiossa. Oikeassa yläkulmassa Paris 2024 -logo.

Seuraavat kesäparalympialaiset järjestetään Pariisissa, Ranskassa 28.8.–8.9.2024. Tiedotusvälineiden akkreditointiprosessi Pariisin paralympialaisiin on käynnistynyt.

Printtimedia ja valokuvaajat akkreditoituvat kisoihin Suomen Paralympiakomitean kautta. TV- ja radioyhtiöille (ENR) on erillinen akkreditointiprosessi, joka kulkee suoraan Kansainvälisen Paralympiakomitean IPC:n kautta. Tämä prosessi käynnistyy maalis-huhtikuun vaihteessa. Lisätiedot IPC:n sivuilta.

Pyydämme tiedotusvälineiden edustajia (printtimedia ja valokuvaajat) ilmoittamaan kiinnostuksestaan lähteä kisoihin perjantaihin 9. kesäkuuta 2023 mennessä sähköpostitse Paralympiakomitean viestintäpäällikölle Lauri Jaakkolalle: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Kesäparalympialaisissa kilpaillaan 22 lajissa. Urheilijoita kisoissa tulee olemaan 4 400. Edellisissä kesäparalympialaisissa Tokiossa 2021 Suomi saavutti viisi mitalia: Toni Piispasen 200 metrin ratakelauskullan ja 100 metrin hopean, Amanda Kotajan 100 metrin ratakelaushopean, Leo-Pekka Tähden 100 metrin ratakelaushopean ja Marjaana Heikkisen keihäspronssin. Kaikki edelliskisojen mitalistit tähtäävät myös Pariisiin, ja lisäksi kisoihin pyrkii moni aiempien kisojen konkari sekä uusia kotimaisen paraurheilun kärkinimiä.

Suomen joukkueen näkymistä Pariisin paralympialaisiin pääsee kuulemaan Paralympiakomitean etäyhteyksin järjestämissä paraurheilun ajankohtaiskatsauksissa keskiviikkona 29.3. klo 14–15 ja tiistaina 4.4. klo 10–11. Katsauksissa käsitellään Pariisin kisojen lisäksi myös kesän 2023 Special Olympics -maailmankisoja Berliinissä. Tarjolla on myös lyhyt oppimäärä siihen, mitä termejä paraurheilusta kerrottaessa tulee käyttää ja mitä tulee välttää.

Ilmoittautumiset paraurheilun ajankohtaiskatsauksiin täältä.

Kuva: Harri Kapustamäki/KIHU/Paralympiakomitea