Special Olympics -maailmankisajoukkue palaa Suomeen maanantai-iltapäivänä – ministeri Bergqvist mukana vastaanottokomiteassa

Sisujengi joukkuekuvassa Bochumin kaivosmuseon portailla

Suomen Special Olympics -maailmankisajoukkue, Sisujengi palaa Berliinistä Suomeen maanantaina 26.6. klo 16.05 Helsinki-Vantaan lentokentälle saapuvalla lennolla. Tiedotusvälineiden edustajat ja kaikki Sisujengin ystävät ovat tervetulleita ottamaan joukkuetta vastaan! Sisujengin jäsenet ovat tavattavissa noin klo 16.30:sta eteenpäin.

Sisujengiä vastaanottamassa on myös tuore liikunta-, urheilu- ja nuorisoministeri Sandra Bergqvist.

Special Olympics -maailmankisat ovat kehitysvammaisten suurin urheilutapahtuma. Kisoihin osallistuu noin 7000 urheilijaa 174 maasta. Suomesta kisoissa on 65 urheilijan joukkue, jonka urheilijat kilpailevat 13 lajissa.

Maailmankisojen avajaisia vietettiin lauantaina 17.6. Berliinin Olympiastadionilla ja päättäjäiset pidetään sunnuntaina 25.6. Brandenburgin portin ympäristössä.

Sisujengi oli saavuttanut kuuden ensimmäisen kisapäivän aikana jo 32 mitalia, ja lisää on luvassa. Mikä tärkeintä, Sisujengi on yhdessä muiden maailmankisojen urheilijoiden kanssa tarjoillut ihmisille muistutuksen siitä, mikä urheilussa on hienoa ja arvokasta.

 

Tutustu Suomen joukkueeseen, Sisujengiin

Suomen joukkueen kisa-aikataulu

 

Tue sisujengiläisten Berliinin matkaa ja loppuvuoden Special Olympics -toimintaa Suomessa:

Näkövammainen nuori uimari ROnja Hampf, maalipallon ja sokkopingiksen pelaaja Paavo Tulisalo, pyörätuolikoripalloilija Henri Kössö sekä Special Olympics -golfari Wivan Atrila mustissa paidoissa, joissa valkoiset teippaukset merkkaavat tyhjien sponsorimerkintöjen paikkoja. Maailman arvokkain pelipaita -kampanjan nimi ja logo sekä teksti: MobilePay 58558, www.paralympiarahasto.fi.