Urheiluseura: Jaossa kolme 1500 euron arvoista Vuoden yhdenvertaisin seura -stipendiä – Hae 5.11. mennessä

Kuvassa parapöytätenniksenpelaaja. Tekstinä: Vuoden yhdenvertaisin seura 2023

Urheilu ja liikunta kuuluvat kaikille. Tärkeä osa Suomen Paralympiakomitean työtä on kannustaa suomalaisia urheiluseuroja avaamaan ovensa toimintarajoitteisille liikkujille ja edistää yhdenvertaisuuden toteutumista seuratoiminnassa. 

Paralympiakomitea ja Alko jakavat joulukuussa kolme 1500 euron arvoista Vuoden yhdenvertaisin seura -stipendiä seuraavissa kategorioissa:

  1. Yhdenvertaisuus kilpaurheilussa
  2. Yhdenvertaisuus harrastetoiminnassa
  3. Yhdenvertaisuus seuran ohjaaja- ja johtotehtävissä

Seurat voivat hakea stipendiä sähköisellä hakulomakkeella. Huom! Sama seura voi hakea stipendiä useammassa kategoriassa, mutta tulla valituksi vain yhdessä. Jos seuranne siis tekee hienoa yhdenvertaisuustyötä laajalla rintamalla, kannattaa stipendiä hakea useammassa kategoriassa.

Stipendien myöntämiskriteereissä painotetaan aikuisten henkilöiden urheiluun ja harrastamiseen liittyvää toimintaa.

Suomen Paralympiakomitea ylläpitää Löydä oma seura -palvelua, jonka kautta toimintarajoitteiset henkilöt voivat etsiä itselleen harrastuspaikkaa. Yksi Vuoden yhdenvertaisin seura -stipendin saamisen kriteereistä on, että seuran tiedot löytyvät Löydä oma seura -palvelusta. Tarkista löytyykö seurasi palvelusta ja lisää tarvittaessa tiedot palveluun tästä linkistä.

Hakuaika alkaa 16.10. ja päättyy 5.11. Stipendit myönnetään kolmelle seuralle joulukuun 2023 aikana.

HAE YHDENVERTAISIN SEURA -STIPENDIÄ TÄÄLLÄ

Kuvaukset stipendikategorioista

Yhdenvertaisuus kilpaurheilussa

  • Paralympiakomitea ja Alko palkitsevat seuran, joka mahdollistaa paraurheilussa – sisältäen myös mm. Special Olympics -urheilun, elinsiirtourheilun ja kuurojen urheilun – kilpailemisen esimerkiksi järjestämällä paraurheilun kilpailutapahtumia ja/tai jolla on toiminnassaan tavoitteellisesti harjoittelevia paraurheilijoita. Muiden yhdenvertaisuuden osa-alueiden huomioiminen seuran kilpaurheilutoiminnassa katsotaan eduksi.

Yhdenvertaisuus harrastetoiminnassa

  • Paralympiakomitea ja Alko palkitsevat seuran, joka mahdollistaa harrastamisen seuratoiminnassa järjestämällä kaikille avointa harrastustoimintaa ja/tai erillisiä soveltavan liikunnan ryhmiä. Muiden yhdenvertaisuuden osa-alueiden huomioiminen seuran harrastetoiminnassa katsotaan eduksi.

Yhdenvertaisuus seuran ohjaaja- ja johtotehtävissä 

  • Paralympiakomitea ja Alko palkitsevat seuran, joka huomioi esimerkillisesti yhdenvertaisuuden toteutumisen seuran ohjaaja- ja johtotehtävissä, eli esimerkiksi valmentajistossa sekä seuran muussa henkilöstössä ja luottamustoimissa.

 

Lisätiedot stipendihausta: Paralympiakomitea, seurakehittäjä Nina Peltonen, puh. 050 400 1532, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.