Ullmax liittyy Special Olympics Finlandin kumppaneiden joukkoon

Special Olympics Finlandin uudeksi yhteistyökumppaniksi liittyy merinovillaisia alusasuja valmistava Ullmax. Special Olympics -leiri ja kilpailutoimintaa on Suomessa jo 23:ssa lajissa, ja maailmankisajoukkue Sisujengin tähtäimessä siintävät seuraavaksi maaliskuussa 2025 käytävät Special Olympics -talvimaailmankisat.

Merinovillavaatteita valmistavan Ullmaxin visiona on aktiivisen vapaa-ajan mahdollistaminen aivan jokaiselle. Ullmaxin ja Special Olympics Finlandin solmiman yhteistyön myötä yritys tukee Special Olympics -toimintaa esimerkiksi toimittamalla Torinon 2025 Special Olympics -talvimaailmankisoihin valittavalle joukkueelle Sisujengille merinovillaiset alusasut.

- Special Olympics Finlandin tukeminen on meille luonnollinen kohde. Special Olympics -toiminta ja Sisujengi jakavat kanssamme yhteiset arvot, ja olemme erittäin kiitollisia voidessamme tukea tätä tärkeää toimintaa, sanoo Ullmaxin Myyntipäällikkö Joakim Lönnroth.

Ullmax on jo aiemmin ollut mukana tukemassa myös kaikille avointa seuratoimintaa ja antanut tukensa paraurheilulle esimerkiksi lahjoituksilla Paralympiarahastoon.

- Me Ullmaxilla haluamme olla mukana liikuttamassa ihmisiä. Monilla ihmisillä ei ole tasavertaisia mahdollisuuksia osallistua harrastustoimintaan. Jos jollakin tavalla voimme olla avaamassa ovia heille, se on kunniatehtävä. Liikunta ja urheilu on mielestämme jokaisen perusoikeus, Lönnroth kertoo.

Special Olympics -toimintaa järjestetään Suomessa yli 20 lajissa. Suuri osa Special Olympics -urheilijoista harjoittelee ja kilpailee oman lähialueensa urheiluseurassa. Lisäksi Special Olympics Finland järjestää yhdessä yhteistyötahojensa kanssa kaikille kehitysvammaisille urheilijoille avoimia valmennusleirejä vähintään kaksi kertaa vuodessa per laji.

Vuonna 2023 Suomessa toimintaan osallistui 2020 kehitysvammaista urheilijaa.

Harjoittelemalla säännöllisesti ja osallistumalla aktiivisesti kotimaan leiri- ja kilpailutoimintaan Special Olympics -urheilijoilla on mahdollisuus päästä kilpailemaan kansainvälisiin Special Olympics -kilpailuihin, joista suurimpia tapahtumia ovat maailmankisat.

Ullmaxin kanssa alkaneen yhteistyön myötä myös seurat, joukkueet ja treeniryhmät voivat halutessaan saada lisätukea toimintaansa myymällä Ullmaxin verkkokaupan tuotteita.

- Ullmaxin koko toiminnan ytimessä ovat seurat ja yhdistykset, jotka voivat tuotteidemme avulla kerätä kassaansa rahaa esimerkiksi leirejä tai kilpailumatkoja varten. On hienoa olla mukana luomassa liikuntamahdollisuuksia eri lajeille ja erilaisille liikkujille, Lönnroth summaa.

Special Olympics kesä- ja talvimaailmankisat järjestetään samalla neljän vuoden rytmillä kuin olympialaiset ja paralympialaiset, mutta parittomina vuosina. Seuraavaksi kilpaillaan Special Olympics -talvimaailmankisat 5.–17.3.2025 Italian Torinossa. Talvikisoihin on osallistunut edellisillä kerroilla noin 2000 urheilijaa ympäri maailman.

Talvimaailmankisat järjestettiin viimeksi Itävallassa vuonna 2017, minkä jälkeen kilpailut ovat jääneet kahteen kertaan välistä muun muassa koronapandemian ja Venäjän Ukrainassa käynnistämän hyökkäyssodan vuoksi. Talvikisoissa lajeina ovat alppihiihto, maastohiihto, taitoluistelu, lumilautailu, lumikenkäily ja salibandy.

Vuonna 2027 on taas vuorossa kesämaailmankisat. Special Olympics -kesämaailmankisat ovat maailmanlaajuisesti yksi suurimpia urheilutapahtumia – niihin on viime vuosina osallistunut noin 7000 urheilijaa. Kesän 2023 maailmankisoissa Berliinissä Suomen 68 urheilijan Sisujengi saavutti 54 mitalia.

Lue lisää:

Special Olympics – Urheilua ja liikuntaa kehitysvammaisille lapsille ja aikuisille

Tutustu Ullmaxiin

Paralympiarahaston kautta paraurheilua tukee lahjoituksellaan nyt myös Ullmax

Timo Mäkynen
Kumppanuuspäällikkö, Suomen Paralympiakomitea
040 159 8199
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.  

Joakim Lönnroth
Myyntipäällikkö, Ullmax
050 357 5336
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. 

Haluatko tehdä merkityksellistä yhteistyötä kanssamme? Ota yhteyttä: