Suomen ja Ruotsin Paralympiakomiteat tapasivat – Viking Line tukena pohjoismaisen yhteistyön tiivistämisessä

Suomen Paralympiakomitea ja Ruotsin Para Sport Sverige kehittävät keskinäistä yhteistyötään. Maaliskuisella tapaamisella Tukholmassa keskusteltiin muun muassa naapurimaiden yhtäläisyyksistä ja eroista integraatiolajien tilanteen, Special Olympics -toiminnan ja paraurheilun markkinoinnin osalta. Myös uusi yhteistyökumppani Viking Line on mukana tiivistämässä pohjoismaisten järjestöjen suhteita.

Paraurheilun kotimaisena kattojärjestönä Suomen Paralympiakomitea kehittää ja tutkii jatkuvasti erilaisia toimintamalleja muun muassa paraurheilun lajiliittointegraation sekä erilaisten paraurheiluliikkeiden organisoitumisen saralla.

Näissä merkeissä on alkuvuodesta 2024 edistetty suhteita etenkin naapurimaa Ruotsiin, jonka vastaavana kattojärjestönä toimii Para Sport Sverige. Yhteisenä tavoitteena on jakaa entistä tiiviimmin tietoa ja parhaita toimintamalleja kahden pohjoismaisen paraurheilujärjestön välillä.

Ensimmäinen konkreettinen askel yhteistyössä otettiin Suomen Paralympiakomitean edustajien vieraillessa Para Sport Sverigellä maaliskuussa. Yhteisen kehityspäivän aikana keskusteltiin sekä pienryhmissä että laajemmalla kokoonpanolla molempien maiden nykyisistä toimintamalleista, kokemuksista sekä yhteistyön tärkeydestä. Kehittämispäivään osallistui edustajia laajasti sekä Suomen että Ruotsin kattojärjestöjen kaikista tiimeistä.

- Tuodessamme molempien järjestöjen henkilöstöt laajasti yhteen saimme jo ensimmäisellä tapaamisella vaihdettua paljon tärkeää tietoa sekä yhtenevistä että eroavista toimintamalleista ja annettua toisillemme vinkkejä ja inspiraatiota myös konkreettisen tekemisen tasolla. Tästä on ilo jatkaa keskusteluita eri tiimien välillä, ja ensimmäiset jatkotapaamiset on jo merkitty kalentereihin, kiittää tapaamisen ohjelmasta Suomen päässä vastannut tutkimuspäällikkö Aija Saari.

Viking Line mukaan paraperheeseen – Esteetön matkustaminen on tärkeä osa myös kansainvälistä paraurheilua

Maaliskuisen Ruotsin vierailun myötä juhlistettiin myös Suomen Paralympiakomitean ja Viking Linen käynnistämää uutta yhteistyötä. Yhteistyön tavoitteena on edistää saavutettavampia matkustuskokemuksia Viking Linen tarjoamien esteettömien matkustusmahdollisuuksien kautta.

Kumppanuuden taustana toimii yhteinen halu edistää saavutettavaa matkustamista, mikä on tärkeä elementti myös kansainvälisen paraurheilun mahdollistamisessa. Viking Linen pitkäaikainen sitoutuminen asiakkaidensa hyvinvointiin ja Suomen Paralympiakomitean intohimoinen työ paraurheilun ja soveltavan liikunnan edistämisessä muodostavatkin yhteistyölle vankan perustan.

Viime vuosina laivakalustoaan uusineen Viking Linen laivoilta löytyy entistä useampia esteettömiä hyttejä, joita myös Paralympiakomitean edustajat pääsivät matkallaan testaamaan. Järjestön pyörätuolilla liikkuvilta ja näkövammaisilta työntekijöiltä saatiinkin Viking Gabriellalla liikkumisesta positiivista palautetta.

- Tämä yhteistyö edustaa merkittävää askelta kohti inklusiivisempaa matkustuskulttuuria, jossa jokainen matkustaja voi nauttia matkanteosta täysillä. Seuraamme kiinnostuneina innovaatioita ja toimia, jotka mahdollistavat esteettömän matkustamisen tulevaisuudessa yhä paremmin aivan kaikille, sanoo Paralympiakomitean kumppanuuspäällikkö Timo Mäkynen.

Yhteistyön kautta Viking Line tukee Paralympiakomitean arvoja vastuullisuudessa, yhdenvertaisuudessa, osallisuudessa, esteettömyydessä ja menestyksessä. Tavoitteena on tukea perheitä, lapsia ja nuoria aktiivisessa liikkumisessa sekä urheilijoita vastuullisessa matkustamisessa.

Lue lisää:

Hiihtopäivä paralympiahiihtäjän opastuksella – JYSK opetteli näkövammaisen hiihtäjän opastusta Paralympiakomitean kanssa järjestetyssä lajikokeilussa

Ocean Outdoor Finland Suomen olympia- ja paralympiajoukkueiden kumppaniksi ulkomainonnassa

Trimble ja Paralympiakomitea jatkavat yhteistyötä – Myös tapahtumalahjoitus Valtti-ohjelman mahdollistamiseen

Lisätietoa vastuullisista yhteistöistä Paralympiakomitean kanssa: