Paralympiakomitea x Tremedia: Uusi varauskalenteri apuvälinetoiminnalle

Paralympiakomitean yhteistyökumppani Tremedia on toteuttanut Paralympiakomitean apuvälinetoiminnalle uudistetun varausjärjestelmän, joka mahdollistaa liikunnan apuvälineiden vuokraamisen helposti ja nopeasti sekä takaa sulavan käyttökokemuksen.

Suomen Paralympiakomitea vuokraa suoraan liikkujien ja urheilijoiden käyttöön erilaisia liikunnan apuvälineitä, kuten pyöriä, pyörätuoleja sekä muita välineitä etenkin ulkoliikunnan talvi- ja kesäkäyttöön. Paralympiakomitean apuvälinetoiminnalla aiemmin käytössä ollut verkkovarauskalenteri oli uudistuksen tarpeessa: kalenteri oli jo aikaa nähnyt, eikä täyttänyt nykyisiä saavutettavuusvaatimuksia.

Apuvälinetoiminnan uuden varauskalenterin toteutuksen pääosassa olivatkin juuri saavutettavuus ja selkeä käyttäjäkokemus, käyttäjän toimintarajoitteesta riippumatta.

Saavutettavuus ja helppokäyttöisyys näkyvät etenkin uuden sivuston selkeissä sisällöissä, navigaatiossa, painikkeissa sekä muissa toiminnallisuuksissa. Järjestelmä on toteutettu varauskalenterin muotoon, joka ilmaisee kaikkien valittavien välineiden varaustilanteen yhdellä silmäyksellä.

Paralympiakomitean apuvälinetoimintaa vetävä Jukka Parviainen on ollut tyytyväinen uuteen kalenteriin:

- Olemme uuden varauskalenterin kanssa siirtyneet nyt 2020-luvulle. Kalenteri toimii aiempaa paremmin, ja on asiakkaille helpompi käyttää. Saavutettavuuden osalta tärkeä työ jatkuu edelleen, ja kalenteria kehitetään jatkuvasti paremmin saavutettavaksi yhdessä testikäyttäjien kanssa.

Tutustu uuteen varauskalenteriin täällä

- Projekti oli kokonaisuudessaan onnistunut ja yhteistyö Paralympiakomitean kanssa oli erittäin sujuvaa koko projektin ajan. Olemme tyytyväisiä siihen, että toimittamamme varausjärjestelmä palvelee käyttäjäkuntaa tarpeiden mukaisesti ja on osaltaan helpottamassa välinevuokrauksen toimintaa. Saavutettavuus on yhä tärkeämpää digitaalisissa palveluissa ja yhteistyö Paralympiakomitean kanssa tuo käyttöömme erinomaista kokemusasiantuntijuutta järjestelmien kehittämisen tueksi, Tremedian teknologiapäällikkö Daniel Iltanen toteaa.

Seuraavana Paralympiakomitean ja Tremedian yhteistyökumppanuuden askeleena tulee olemaan vuoden 2024 aikana rakennettava, täysin uusi verkkosivusto Paralympiakomitealle. Tässäkin projektissa saavutettavuus on molempien kumppaneiden arvojen mukaisesti tärkein prioriteetti. Se tulee näkymään niin suunnittelussa, sisällöntuottamisessa kuin teknisessä toteutuksessakin.

Tremedia on tamperelainen digitaalinen mainostoimisto, joka toimittaa digitoteutuksia sekä graafisen suunnittelun palveluita yli 20 vuoden kokemuksella. Tremedia toteutti vuonna 2021 avautuneen Paralympiarahaston sivuston, josta yhteistyö sai alkunsa. Sivusto palveli myöhemmin vuonna 2023 myös alustana Paralympiakomitean Maailman arvokkain pelipaita -kampanjassa. Tremedia oli kampanjasivuston toteutuksessa mukana talkoohengellä.

Lue lisää:

Hiihtopäivä paralympiahiihtäjän opastuksella – JYSK opetteli näkövammaisen hiihtäjän opastusta Paralympiakomitean kanssa järjestetyssä lajikokeilussa

Suomen ja Ruotsin Paralympiakomiteat tapasivat – Viking Line tukena pohjoismaisen yhteistyön tiivistämisessä

Ocean Outdoor Finland Suomen olympia- ja paralympiajoukkueiden kumppaniksi ulkomainonnassa

Trimble ja Paralympiakomitea jatkavat yhteistyötä – Myös tapahtumalahjoitus Valtti-ohjelman mahdollistamiseen

LISÄTIETOA MERKITYKSELLISISTÄ YHTEISTÖISTÄ PARALYMPIAKOMITEAN KANSSA: