Jarkko Myllylle paikka Pariisin paralympialaisiin para-ammunnan EM-kilpailuista

Jarkko Mylly hymyilee kiväärinsä takana Tokion ampumaradalla.

Jarkko Mylly suoriutui para-ammunnan EM-kilpailuissa Espanjan Granadassa R6-sarjan pienoiskiväärikisan finaaliin ja varmisti paikan Pariisin paralympialaisiin.

Jarkko Mylly (Haapajärven Ampumaseura) kilpaili keskiviikkona 5.6. Espanjan Granadassa järjestettävissä para-ammunnan EM-kilpailuissa R6-sarjan 50m pienoiskiväärin makuukilpailussa.

Mylly kirjasi peruskilpailussa tuloksekseen 618,1 pistettä, jolla sijoittui peruskilpailun kahdeksanneksi. Tulos varmisti paitsi paikan finaaliin, myös elo-syyskuun vaihteessa kilpailtaviin Pariisin paralympialaisiin.

Myllyn tavoite Pariisin paralympiapaikasta toteutui viimeisessä mahdollisessa kilpailussa. Hän on aiemmin jäänyt niukasti paralympiapaikasta – viimeksi tiistaina, jolloin hän jäi paikasta 0,9 pistettä.

Viime vuoden kilpailuissa eroa tavoitetulokseen oli niukimmillaan 0,2 pistettä.

- Paikka on ollut liki, mutta ei ole vielä tarttunut, totesi Mylly aiemmin.

Nyt paikka tarttui, ja Tokiossa 2021 ensimmäistä kertaa Suomea paralympialaisissa edustanut Mylly pääsee tavoittelemaan paraurheilun kirkkaimpia mitaleita taas Pariisissa.

Granadan EM-finaalissa Mylly sijoittui niin ikään kahdeksanneksi. Kultamitali meni Ison-Britannian Matt Skelhonille, kun peruskilpailun ykkönen, Saksan Natascha Hiltrop oli kuudes.

– Eka sarja meni yliyrittämiseksi, ja viimeisessä sarjassa tuli hieman kiire, kun aikaa tuli käytettyä normaalia enemmän. Muuten perustekemistä, ja tulos oli tänään tämmöinen. Finaali edelleen menee jännityksen piikkiin, vaikka siinäkin on jo parempaa tekemistä aiempiin finaaleihin verrattuna, Mylly kertoi.

– Tärkein eli Pariisin paikka saavutettiin, joten plussan puolella reissu on. Vähän jäi vielä hampaankoloon.

Valmentaja Timo Vaitiniemi totesi kisan olleen jännittävä, mutta tienneensä urheilijansa tason ja sen, että tämä pystyy hyvään suoritukseen.

– On kova juttu saavuttaa paikka Pariisiin viimeisessä kisassa, sanoi Vaitiniemi.

Pariisin paralympialaiset järjestetään 28.8.–8.9. Ampumaurheilun mitalit ratkotaan Pariisista noin 300 kilometrin päässä sijaitsevassa Châteauroux´ssa.