Sporttitori-kokeilutapahtuma Rovaniemellä 12.5.

Suomen Vammaisurheilu ja -liikunta VAU ry järjestää koko perheen Sporttitori-kokeilutapahtuman tiistaina 12. toukokuuta 2015 klo 16.00–18.00 Liiku terveemmäksi esteettä -seminaarin yhteydessä Rovaniemen Rantavitikalla Lapin Ammattikorkeakoulun liikuntatiloissa (Jokiväylä 11).

Liikuntasalissa on kokeiltavana erilaisia matalan kynnyksen liikuntalajeja, kuten sisäkurlingia, bocciaa, puhallustikkaa ja pöytäpelejä. Mukana on myös pujottelurata, jossa voi suorittaa vatsalauta-ajokortin. Perheen pienimmille on tarjolla temppurata. Ulkona on kokeiltavana erilaisia pyöriä. Samalla voi testata hullunhauskaa kanalinko-peliä.

Liiku terveemmäksi -pisteessä pääsee tutustumaan Soveltavan liikunnan apuvälinetoiminta SOLIA:n vuokrattaviin apuvälineisiin, kokeilemaan omia esteettömyyskartoittajan taitojaan mittaamalla rampin kaltevuutta ja valaistuksen voimakkuutta sekä testaamaan pujottelua silmät peitettynä joko pyörätuolilla tai ilman.

Mukana on myös Sporttiklubin infopiste, jossa voi kysyä neuvoja lasten liikuntaan ja harrastamiseen liittyvissä asioissa. Sporttiklubi on VAU:n valtakunnallinen tiedotuskanava liikunta-, näkö- ja kehitysvammaisille sekä elinsiirron saaneille lapsille ja nuorille. Pisteellä vierailevat lapset saavat lahjaksi VAU-pipon.

Tapahtumassa ovat mukana mm. Lapin Näkövammaiset ry, Eloperheet ry, Lapin Kilpirauhasyhdistys ry, Rovaniemen Keliakiayhdistys ry ja Napapiirin Hengitysyhdistys ry. Sporttitori toteutetaan yhteistyössä Invalidiliitto ry:n ja Lapin Ammattikorkeakoulun kanssa.

Sporttitorille on vapaa pääsy.