Sporttitori-kokeilutapahtuma Espoon Otaniemessä 20.5.

Suomen Vammaisurheilu ja -liikunta VAU ry järjestää koko perheen Sporttitori-kokeilutapahtuman keskiviikkona 20. toukokuuta 2015 klo 16.00–18.00 Liiku terveemmäksi esteettä -seminaarin yhteydessä Espoossa Laurea-ammattikorkeakoulun tiloissa (Metsänpojankuja 3).

Tapahtumassa on erilaisia laji- ja neuvontapisteitä. Lajipisteissä voi kokeilla sisäkurlingia, bocciaa, puhallustikkaa, pöytäpelejä ja ekoasetta. Pujotteluradalla voi suorittaa vatsalauta-ajokortin. Perheen pienimmille on tarjolla temppurata. Ulkona on kokeiltavana erilaisia pyöriä. Samalla voi testata hullunhauskaa kanalinko-peliä.

Liiku terveemmäksi -neuvontapisteessä pääsee tutustumaan Soveltavan liikunnan apuvälinetoiminta SOLIA:n vuokrattaviin apuvälineisiin sekä kokeilemaan omia esteettömyyskartoittajan taitojaan mittaamalla rampin kaltevuutta ja valaistuksen voimakkuutta. Mukana on myös Liiku oikein apuvälineillä -neuvontaa.

Sporttiklubin infopisteessä voi kysyä neuvoja lasten liikuntaan ja harrastamiseen liittyvissä asioissa. Sporttiklubi on VAU:n valtakunnallinen tiedotuskanava liikunta-, näkö- ja kehitysvammaisille sekä elinsiirron saaneille lapsille ja nuorille. Pisteellä vierailevat lapset saavat lahjaksi VAU-pipon.

Tapahtumassa ovat mukana mm. Hattutemppu-hanke, Helsingin ja Espoon Invalidiyhdistykset, Helsingin ja Uudenmaan Näkövammaiset ry ja Uudenmaan Pyörätuolitanssijat. Sporttitori toteutetaan yhteistyössä Invalidiliitto ry:n, Espoon kaupungin ja Laurea Ammattikorkeakoulun kanssa.

Sporttitorille on vapaa pääsy.